Menu

10x de leukste foodfestivals 2017

Van Thaise curry tot zilte oesters

Waarom koken als je kunt aanschuiven? De karavaan van rijdende keukens trekt weer door Nederland en tovert pleinen, parken, kerken en werven om tot de leukste én lekkerste pop-up restaurants van Nederland. We verzamelden de leukste festivals voor je, te bezoeken van juli t/m oktober 2017. Eet smakelijk!

Waarom koken als je kunt aanschuiven? De karavaan van rijdende keukens trekt weer door Nederland en tovert pleinen, parken, kerken en werven om tot de leukste én lekkerste pop-up restaurants van Nederland. We verzamelden de leukste festivals voor je, te bezoeken van juli t/m oktober 2017. Eet smakelijk!

#1 Festival TREK

De trucks van Trek transformeren het Haagse Westbroekpark tot een openluchtrestaurant én -theater, waar gasten vier dagen lang kunnen genieten van livemuziek, performances, theater en smakelijk streetfood, van sushi tot Surinaams.
7 t/m 10 september, Westbroekpark Den Haag, toegang gratis, festival-trek.nl

#2 ProefPark Haarlem

Eind augustus strijkt een stoet rollende restaurants neer in het Haarlemse Kenaupark. De vijfde jubileumeditie van ProefPark Haarlem wordt één groot festijn met internationale streetfoodtoppers (van Thaise curry tot gewokte mosselen met Pastis), een workshop foodfotografie, antieke zweefmolen, swingende dj's en kinderactiviteiten.
25 t/m 27 augustus, Kenaupark Haarlem, toegang gratis, proefparkhaarlem.nl

#3 Kannen & Kruiken

Tijdens het speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken spelen smakelijke brouwsels en wijnen de hoofdrol. Wees verstandig en leg bij een van de eettentjes een bodem voor al die glazen IPA, kriek en Chardonnay. Toffe bands en dj's maken het feest compleet.
10 t/m 13 augustus, Burgemeester Brouwerplantsoen Amersfoort; 17 t/m 20 augustus, Griendpark Maastricht, toegang gratis, kannenkruiken.nl

#4 Sushi Festival Joy

Maak een culinaire ontdekkingsreis langs de kleurrijke foodtrucks van Sushi Festival Joy en proef de lekkerste Maki en Nigiri sushi, dim sum, zeewier bites en bao buns en spoel ze weg met een fris, Aziatisch biertje of exotische cocktail. Ook verplichte kost: karaoke en gamen!
25 t/m 27 augustus, Paleiskwartier Den Bosch; 15 t/m 17 september, Stadspark Maastricht, toegang gratis, festival-joy.nl

#5 Smaak Karavaan

De culicampers, bakbrommers en kokende karren van de Smaak Karavaan slaan hun kamp op in Tilburg. Van kreeft tot varken aan het spit, je proeft het allemaal in het langgerekte openluchtrestaurant in De Spoorzone, vlakbij Centraal Station.
15 t/m 17 september, Burgemeester Brokxlaan 8, Tilburg, toegang gratis, smaakkaravaan.nl

#6 Rrrollend

De knappe, mobiele keukens van het rondreizende foodfestival Rrrollend strijken tot eind september nog neer in – op chronologische volgorde – Katwijk, Den Haag (XXL-editie!), Venray, Hoofddorp, Leiden, Oisterwijk, Nieuw-Vennep, Dordrecht, Groningen, nog een keer in Den Haag en tot slot met een XXL-editie in Rotterdam. Naast lekkere hapjes en drankjes is er volop ruimte voor livemuziek en kindervertier.
Data en locaties op de website, toegang gratis, rrrollend.nl

#7 Visfestival VISSCH

De locatie van culinair festival VISSCH? De visafslag in Scheveningen, met uitzicht op de haven. Hier geniet je van muziek, heerlijk bereide, spartelverse vis uit de Noordzee en een glas wijn, water of een écht Schevenings biertje, want vis moet zwemmen.
6 t/m 8 oktober, Visafslagweg 1, Scheveningen, toegang gratis, vissch.nl

#8 Wijnfestival Groningen

Bourgondiërs beginnen de herfst goed in de middeleeuwse Der Aa-kerk: daar wordt Wijnfestival Groningen georganiseerd en schenken wijnhuizen en -importeurs hun lekkerste wit, rood en rosé. Tijdens de proeverij serveren chefs bijpassende hapjes, van klassieke kaasplankjes tot zilte oesters.
Een ticket kost in de voorverkoop €17,50 en aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en vijf muntjes.
29 september t/m 1 oktober, de Der Aa-kerk, Akerkhof 2, Groningen
, wijnfestival-groningen.nl

#9 Lepeltje Lepeltje

Het rondreizende foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje strijkt in augustus en september neer in Breda en Eindhoven. Naast de gebruikelijke (en geweldige) food line-up vind je er ook Winkels op Wielen, een markt met vintage fashion, pronkstukken voor je interieur en ambachtelijk geproduceerd lekkers.
25 t/m 27 augustus, Chassé Park Breda; 22 t/m 24 september, Anne Frankplantsoen Eindhoven, toegang gratis, lepeltje-lepeltje.com

#10 Proef Eet

Het stadshart van Enschede, de oergezellige Oude Markt tjokvol terrassen, is al sinds 1985 het decor van Proef Eet, hét foodevenement van Oost-Nederland. Vanuit tentjes vertonen zo'n 40 restaurant hun kookkunsten en op het bierplein proef je lokaal gebrouwen bier met een betere bitterbal.
1 t/m 3 september, Enschede centrum, toegang gratis, proefeet.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan