Menu

Foodfestivals 2019

11 x de leukste foodfestivals van '19

De dagen worden langer, de zon warmer: het perfecte moment om buiten te eten! Parken en pleinen veranderen in festivaltereinen afgeladen met foodtrucks. Laat je verleiden door autentieke recepten en bijzondere smaakcombinaties. Om je vingers bij af te likken!

 

De dagen worden langer, de zon warmer: het perfecte moment om buiten te eten! Parken en pleinen veranderen in festivaltereinen afgeladen met foodtrucks. Laat je verleiden door autentieke recepten en bijzondere smaakcombinaties. Om je vingers bij af te likken!

 

#1. Bacchus Wijnfestival Amsterdam

Een klassieker uit Frankrijk of een grote jongen uit Napa Valley. Ruim 300 wijnen uit alle denkbare wijngebieden staan bij het Bacchus Wijnfestival in Amsterdam op de menukaart. Laat je bijscholen tot volleerd connaisseur of leun lekker achterover en geniet van een wijntje met bijpassende borrelplank. Of toch die hamburger? Alles kan!
7 t/m 10 & 14 t/m 16 juni 2019, Amsterdamse Bos, Tickets, kosten € 15,- (inclusief wijnglas), Bacchuswijnfestival.nl

#2. Bumper Kluiven

Een lekker speciaalbiertje in de ene hand en kipspies van de grill in de andere. Klinkt goed toch? Geniet van gerechten uit de altijd verrassende selectie foodtrucks, terwijl de kinderen zichzelf vermaken in de zweefmolen. Het perfecte foodfestival voor jong & oud. Uitgegeten? Speel dan zelf een potje reuzenjenga of ga los tijdens de silent disco.
7 t/m 10 juni 2019, Witte de Withweg, Breda, gratis toegang, Bumperkluiven.nl

#3. Eten op Rolletjes

De foodtrucks van Eten op Rolletjes trekken dit jaar weer door het land, via Alkmaar, Arnhem, Deventer, Haarlem, Hilversum en Utrecht. Een festival vol theater, eten, drinken en muziek. Geniet van al het lekkers van de keukentjes op wielen. Nieuw dit jaar: Smooth, een 100% gluten- en lactosevrije smoothiestand. Geen dieetrestrictie waar Eten op Rolletjes geen antwoord op heeft.
Van mei t/m september in diverse steden, gratis toegang, Etenoprolletjes.nl

#4. Gezellige Zaken

Culinair genieten op prachtige historische plekken in Den Bosch. Speciaal voor Gezellige Zaken maken restaurants uit Den Bosch en omstreken kleine gerechtjes van maximaal 6 euro. Via kraampjes in diverse straten in het uitgaansgebied de Uilenburg verkopen ze deze culinaire hoogstandjes. Kijk voor alle deelnemende straten op de website.
31 mei t/m 2 juni 2019, de Uilenburg Den Bosch, gratis toegang, Gezelligezaken.nl

5. RYPP Wijnfestival

Laat je verwennen in het Rotterdamse wijnwalhalla! Proost met kwaliteitswijnen: van Europese klassiekers tot nieuwe wereldwijnen. Proef het culinaire aanbod van Rotterdamse (pop-up)restaurants en chefs, die bijzondere gerechten voorschotelen die passen bij de wijnen. RYPP Wijnfestival strijkt op en rondom het Drijvend Paviljoen en aan de kade neer, oftewel: geniet aan de voet van de Erasmusburg met prachtig uitzicht over het water en de stad. Uiteraard is er voor muziek en fijne randprogrammering gezorgd. 
31 mei t/m 2 juni 2019, Rotterdam, Kosten € 6,50 (vroege verkoop), Rypp-wijnfestival.nl

#6. MALS – Vegan Food & Music Festival

De veganistische keuken is ontzettend gevarieerd, dat laat MALS wel zien. Geniet tijdens dit Vegan Food & Music festival van bijzondere smaakcombinaties, van Aziatisch tot ouderwets comfort food: meer dan 40 verschillende koks bieden je hun specialiteit. Naast lekker eten staat dus ook muziek centraal, en zijn er diverse workshops en belevingen. Zo kun je op zondag een zo duurzaam mogelijke tatoeage laten zetten.
31 mei t/m 2 juni 2019, Heemraadsplein Rotterdam, gratis toegang, Facebook.com/events/480957175767514

#7. De Culinaire Verleiding

De naam van het festival zegt het al. Na een bezoek aan De Culinaire Verleiding ga je niet met een lege maag naar huis. Van foodtrucks met Surinaamse roti tot Hollandse runderstoofpot en van ‘fitgirlcode’ tot ‘lippen aflikkend ongezond’. Een culinair festijn met livemuziek, theater en vermaak voor de kleintjes.
5 t/m 7 juli 2019, Noorderplantsoen Groningen, gratis toegang, Deculinaireverleiding.nl

#8. Vorkje-Prik Utrecht

Onder een 19e-eeuws gietijzeren stationsoverkapping geniet je, met live- en vinylmuziek op de achtergrond, van een ruime selectie food- en drinktrucs. Bij Vorkje-Prik in Utrecht is er naast het prikkelen van de smaakpupillen genoeg vermaak voor jong én oud. Uiteraard is er ook genoeg lekkers om de dorst mee te lessen. Pluspunt voor de planeet: door de herbruikbare Vorkje-Prik entreebeker blijft er na afloop geen zee aan lege bekers achter.
5 t/m 7 juli 2019, Belijnplein Utrecht, toegang gratis, Vorkjeprik.nl

#9. Culikaravaan

Een culinaire karavaan van mobiele keukens die streetfood uit diverse landen voor je maken. Reis af naar Middelburg voor een ware ontdekkingsreis voor je smaakpupillen. Crepes? Dim Sum? Quesadillas? Het is er allemaal. Leuk feitje: dit food- en muziekfestival is de eerste van zijn soort in Zeeland! Niet te missen dus.
7 t/m 10 augustus 2019, Baarnselaan 22, Middelburg, gratis toegang, Culikaravaan.nl

#10. Eeterij op Wielen

Voor de 5e keer rijden de foodtrucks op hun wielen het Schoolakkerplein op in hartje Ginneken, een woonwijk in het bourgondische Breda. De fel uitgedoste trucs zelf zijn al de moeite waard om te zien, maar  de combinatie met het lekkere eten en drinken, de bandjes,  dj’s én de kinderspeelplekken maken het helemaal af. Een mooi moment om de laatste zonnestralen mee te pakken en de zomer af te sluiten!
28 t/m 30 september, Breda, gratis toegang, Eeterijopwielen.nl

#11. Culinair muziekfestival Culinesse

Het beste van twee werelden op één festivalterrein. Terwijl je van culinaire hoogstandjes uit Rotterdam geniet, luister je naar Nederlands trots. Op het programma staan onder andere DI-RECT, Waylon, Bløf en Guus Meeuwis. Wat wil je nog meer?
29 t/m 31 augustus 2019, Nesselande-Rotterdam, kosten € 26,-, Culinesse.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan