Menu

De tofste plekken om te flexwerken

Werk tegenover de koning of in een klooster

De vereisten voor een fijne werkplek: goede koffie, snelle wifi en een lekkere lunchkaart voor de broodnodige arbeidsvitaminen. Wij klapten onze laptops open op allerlei plekken in Nederland en stelden een lijst met favoriete flexwerkplekken samen.

De vereisten voor een fijne werkplek: goede koffie, snelle wifi en een lekkere lunchkaart voor de broodnodige arbeidsvitaminen. Wij klapten onze laptops open op allerlei plekken in Nederland en stelden een lijst met favoriete flexwerkplekken samen.

#1 Club Vers

Vers eten, van ontbijt tot diner en dat dan vaak ook nog vegan of vegetarisch: wie het liefst werkt op een goed (en gezond) gevulde maag kiest voor Club Vers naast NS-station Holland Spoor. Is het werk gedaan? Trakteer jezelf dan op (suiker-, gluten- en lactosevrij) lekkers van SUE.
Stationsweg 136a in Den Haag, clubvers.nl

#2 Moma & Co

Moma & Co verhuurt creatieve flexwerkplekken (met eigen wifi-omgeving) en fulltime stekken in een sixties-monument. Werk je liever voor nop? Schuif dan aan in het bijbehorende restaurant Wilde Westen waar de werkdag overgaat in een vroege (netwerk)borrel en aansluitend diner.
Bos en Lommerplantsoen 1 in Amsterdam, moma-co.nl

#3 Westhoff

Het concept is simpel: betaal € 5 per uur, verover een plek aan de stamtafel en drink onbeperkt koffie en thee. Wordt het laat? Neem dan een kant-en-klare maaltijd mee naar huis, want Westhoff – aan het Haarlemse Stationsplein – is behalve werkplek ook (eet)winkel.
Kruisweg 22-24 in Haarlem, westhoffhaarlem.nl

#4 De Brandweerkantine

Eerst aanschuiven voor een goed ontbijt en vervolgens gewapend met latte en laptop aan de slag. Bij De Brandweerkantine in het up-and-coming Sphinxkwartier in Maastricht is het internet snel, de ruimte groot en de sfeer relaxed. Hou voor een potje pingpong of filmpje de agenda in de gaten.
Capucijnenstraat 21 in Maastricht, brandweerkantine.nl

#5 In De Ruimte

Flexibel werken in een 600 jaar oud kloostergewelf, bij In De Ruimte kan het. Je betaalt met een strippenkaart, door een bijdrage te geven aan Miss Moneypiggy of vrijwilligerswerk op je te nemen. Ook fijn: de 100% biologische, versbereide gerechten.
Oudegracht 230 aan de werf in Utrecht, inderuimte.org

#6 De Werkplaats

De Werkplaats is de flexwerkplek in het Volkshotel waar buffelen geleidelijk overgaat in borrelen. Er zijn volop tafels en stopcontacten en voor de nodige energie bestel je aan de bar de soep van de dag of een chili cheese burger.
Wibautstraat 150 in Amsterdam, volkshotel.nl

#7 Chassé Connect

De leukste, gratis flexwerkplekken van Breda vind je in het theater: in het rode pluche van Chassé Connect! Laat het lunchpakket thuis, want beneden bij Gerecht scoor je krachtvoer en smoothies die je mee kunt nemen naar je werkplek. Handig: er zijn verlengsnoeren te leen.
Claudius Prinsenlaan 8 in Breda, chasse.nl/connect

#8 The Hague Bookstore

Een website of Facebookpagina hebben ze niet, maar geloof ons: The Hague Bookstore is de meest inspirerende flexwerkplek van Den Haag. Fijne tunes, goeie koffie (en thee), meterslange boekenkasten, glas-in-looddeuren, volop planten, kunst, vintage zitjes en uitzicht op het werkpaleis van de koning.
Noordeinde 39 in Den Haag

#9 Het Gegeven Paard

Café Het Gegeven Paard in TivoliVredenburg is de favoriete flexwerkplek van veel locals: lange tafels, volop daglicht, voldoende stopcontacten en vlakbij NS-station Utrecht Centraal. Op het (lunch)menu staat onder andere een heerlijke Venetiaanse tomatensoep, maar ook bubbels om een geklaarde klus te vieren.
Vredenburgkade 11 in Utrecht, cafehetgegevenpaard.nl

#10 Stationshuiskamer Rotterdam

Je vindt ze op steeds meer plekken: de Stationshuiskamer is dé werk- en verzamelplek voor treinreizigers. Het interieur is huiselijk, de bar goed gevuld, wifi gratis en er zijn stopcontacten en telefoonopladers. Reis uitstippelen? In de Stationshuiskamer vind je de meest recente NS-reisinformatie.
Stationsplein 1 in Rotterdam, nsstations.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan