Menu

10x filmfestivals in de zomer

Van buitenbioscoop tot documentairemarathon

Feestelijke filmavonden in de frisse buitenlucht, culturele evenementen met cinema in de hoofdrol en alles ertussenin: dit zijn de leukste filmfestivals in de zomer en het vroege najaar van 2017.

Feestelijke filmavonden in de frisse buitenlucht, culturele evenementen met cinema in de hoofdrol en alles ertussenin: dit zijn de leukste filmfestivals in de zomer en het vroege najaar van 2017.

#1 Cinekid Festival Amsterdam

In de herfstvakantie is het traditiegetrouw tijd voor Cinekid, een kinderfestival over film, tv en nieuwe media. Na de eerste, landelijke week, zijn festivalgangers in de tweede week welkom op het Westergasterrein in Amsterdam voor premières, masterclasses van YouTube-helden en meer.
14 t/m 27 oktober 2017, cinekid.nl

#2 Film by the Sea Vlissingen

Het jaarlijkse Film by the Sea in Vlissingen combineert film met literatuur. Behalve volop premières, unieke filmvertoningen, colleges en concerten, wordt er dagelijks een talkshow georganiseerd met bijzondere gasten – van jonge acteertalenten tot doorgewinterde vakveteranen.
8 t/m 17 september 2017, filmbythesea.nl

#3 Pluk de Nacht Amsterdam

Tijdens het openluchtfestival Pluk de Nacht ontdek je films die de Nederlandse bioscopen (nog) niet hebben gehaald. Na de aftrap in Amsterdam, trekt de filmkaravaan door naar Utrecht en Arnhem. Je steunt het gratis filmfeest door een strandstoeltje te reserveren.
2 t/m 12 augustus 2017, plukdenacht.nl

#4 Vue Openlucht Filmfestival

Wie een filmpje wil pikken op de Veluwe doet dat bij voorkeur in park Berg & Bos (Apeldoorn). Tijdens het VUE Openlucht Filmfestival worden blockbusters vertoond op een megagroot buitenfilmdoek in de Bosweide. Regent het pijpenstelen? Er is ook een overdekte tribune.
11 t/m 20 augustus 2017, openluchtfilmfestival.nl

#5 Camera Japan Festival

Het begon met een filmfestival, maar dankzij een randprogramma tjokvol dans, muziek, mode, kunst, architectuur en heerlijk Japans eten is Camera Japan een culturele kennismaking met het land van de rijzende zon.
21 t/m 24 september (Rotterdam) en 29 september t/m 1 oktober 2017 (Amsterdam), camerajapan.nl

#6 Nederlands Film Festival Utrecht

Dit Utrechtse festival presenteert films van eigen bodem. Dat zijn de nieuwste speelfilms, maar ook documentaires, korte films, televisiedrama’s en interactieve projecten met als kers op de taart de uitreiking van de Gouden Kalveren.
20 t/m 29 september 2017, filmfestival.nl

#7 Sunscreenings Amsterdam

In de zomer kun je iedere dinsdagavond neerstrijken op het terras van PLLEK en met uitzicht over het IJ genieten van een film in de openlucht. Het filmavondje gaat door als de weergoden het evenement goedgezind zijn, dus bij zachte, zomerse temperaturen.
juni t/m augustus 2017, pllek.nl

#8 Architectuur Film Festival Rotterdam

AFFR is het grootste festival ter wereld met films over steden, infrastructuur, architecten en bouwwerken. En natuurlijk alles wat daarmee samenhangt; van ontwerpplan tot het verhaal achter de stenen. Ook leuk: de debatten met architecten en filmmakers.
4 t/m 8 oktober 2017, affr.nl

#9 Pampus'Drijf In Bioscoop

Tijdens de Drijf In verandert Forteiland Pampus in een romantische openluchtbioscoop. De avond begint met foodtrucks op de kade en zodra de schemer valt, start de film die je in de haven – aan boord van je eigen bootje – bekijkt.
3, 4 en 5 augustus 2017, pampus.nl

#10 Plein Bioscoop Rotterdam

Het programma wordt eind juli bekend gemaakt en dan weet 010 welke steengoede blockbusters en filmhuisfavorieten op het XXL-scherm in het Museumpark worden vertoond. Nieuw in het 30-jarige jubileumjaar: overdag worden er op het plein kinderfilms gedraaid!
9 t/m 27 augustus 2017, pleinbioscooprotterdam.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan