Menu

10x gratis muziekfestivals

Van vrolijke volksfeesten tot dagenlang dansen

Wil jij graag de nieuwste acts ontdekken? Of gewoon een gezellig dagje van goede muziek genieten? Deze festivals staan garant voor gezelligheid én fijne muziek. Ze zijn nog gratis ook.

Wil jij graag de nieuwste acts ontdekken? Of gewoon een gezellig dagje van goede muziek genieten? Deze festivals staan garant voor gezelligheid én fijne muziek. Ze zijn nog gratis ook.

#1. Red Light Jazz

Amsterdam Dance Event voor jazzliefhebbers, dat is Red Light Jazz. De Amsterdamse Wallen worden tijdens dit driedaagse jazzevenement tot ongekende hoogtes gedreven door een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland. Het zet de buurt in ieder geval in een heel ander licht.
1 t/m 3 juni, diverse locaties, Amsterdam, redlightjazz.com

#2. Rotterdam Bluegrass Festival 

Bluegrass, Americana, honkytonk… iedereen die wild wordt van een vijfsnarige banjo zit goed bij het Rotterdam Bluegrass festival. 3 dagen lang staat de stad in het teken van deze typisch Amerikaanse muziekstijlen. Trek je langste laarzen aan en zet je strohoed op, want de tarwevelden van Kentucky schieten spontaan uit de Rotterdamse straten.
22 t/m 24 juni 2018, Pijnackerplein, Rotterdam, bluegrassfestival.nl

#3. North Sea Round Town

Iedereen is natuurlijk bekend met North Sea Jazz, maar ken je ook het kleinere, veelal gratis zusje North Sea Round Town? 2,5 week voor North Sea Jazz losbarst, warmt North Sea Round Town Rotterdam al op met soul, blues en jazz uit alle windstreken, verspreid over heel de stad. Tip: ga vooral op wandeltocht door de stad. Veel concerten vinden plaats in pop-ups. Je kan dus zomaar per toeval het beste feestje ontdekken!
23 juni t/m 15 juli 2018, diverse locaties, Rotterdam, northsearoundtown.nl

#4. Westerpop

Het Delftse Westerpop bestaat al sinds 1989 en staat altijd bol van lokaal talent, aangevuld met bekende artiesten. Dat is dit jaar niet anders, met o.a. Candy Dulfer en Sue The Night. Sowieso een heel divers programma: je kunt je dag vullen met swingen en dansen op Mama Franko en The Cool Quest of je rockt aan een stuk door met DOOL en The Cadillac Three. Ook leuk: de festivalmarkt op zaterdag. Lekker shoppen tussen de muziek door.
6 & 7 juli 2018, Molenhuispad, Delft, westerpop.nl

#5. Metropolis festival

Metropolis staat bekend als dé grote ontdekker van de acts van morgen. Een greep uit de voorgaande edities laat zien dat dit een terechte reputatie is. Bekende groepen als Twenty One Pilots, Snow Patrol en The Killers stonden ooit gratis op het podium van Metropolis. Kun jij later dus mooi zeggen dat je erbij was voor het sterren waren!
8 juli 2018, Zuiderpark, Rotterdam, metropolisfestival.nl

#6. Valkhof festival

Te midden van het gedrang van de Nijmeegse vierdaagse is een uniek, eigentijds festival ontstaan: het Valkhof festival. Niet dat het daar rustig is overigens, maar je waant je met de enorme variatie aan acts wel op een andere wereld. Van de hipste dj’s tot de spannendste pop- en rockacts van het moment, het Valkhof festival heeft voor iedereen wat te ontdekken.
14 t/m 20 juli 2018, Valkhofpark Nijmegen, valkhoffestival.nl

 

#7. Dancetour Tilburg

Zin om lekker te dansen deze zomer? Ga bijvoorbeeld een dagje naar Tilburg, een van de locaties waar Dancetour dit jaar zijn opwachting maakt. Het rondreizende dancefestival heeft onder andere met Lil’ Kleine, Jebroer en The Partysquad op het programma staan. Iets meer richting urban, maar je voeten zullen er zeker niet van stil gaan staan. Tip: Tilburg te ver weg voor je? Dancetour komt ook naar andere steden. Kijk op dancetour.nl voor alle locaties en data.
19 augustus 2018, Leijpark Tilburg, dancetour.nl

#8. Levenslied Eindhoven

Muziek van eigen bodem, dat is waar Levenslied voor staat. Lekker met zijn allen meezingen met o.a. Django Wagner en Jannes op het Stadhuisplein in Eindhoven. Let op: het is een populair evenement en vol=vol. Zorg er dus voor dat je lekker vroeg bent, dan mis je geen noot.
24 augustus 2018, Stadhuisplein Eindhoven, levensliedeindhoven.nl

#9. Bruis

Terug van weggeweest: Bruis! Het Maastrichtse festival maakt in 2018 een nieuwe start op een nieuwe locatie. Wat nog wel hetzelfde is: oog voor talent, lekker eten en een gezellige sfeer. Waar de organisatie dit jaar mee komt is nog niet bekend, maar dat het vol zal staan met leuke indie- en rootsrock bandjes staat wel vast. Evenals de gemoedelijke Limburgse sfeer en het prachtig aangeklede, splinternieuwe festivalterrein.
31 augustus t/m 2 september, Frontenpark Maastricht, bruismaastricht.nl

#10. Breda Barst

Een begrip in Breda en omstreken. Door gemaakte kosten (vanwege de flinke regenval vorig jaar) dreigde het festival even niet door te gaan. Massale donaties hebben er echter voor gezorgd dat Breda Barst ook in 2018 gewoon doorgang vindt. De line-up is nog niet bekend maar gezien de reputatie voor het spotten van talent (o.a. Hardwell, De Likt en My Baby stonden er voor ze doorbraken) zal die weer even fijn als gevarieerd zijn.
15 & 16 september 2018, Valkenberg park, Bredabarst.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan