Menu

8x niet te missen winterevenementen

Naar buiten voor de leukste culturele evenementen van dit najaar

Van theater op het Groningse water tot een filmpremière aan de Rotterdamse Maas, comfortabel binnen of fris in de buitenlucht: de culturele agenda is ook goed gevuld tijdens de donkere dagen.

Van theater op het Groningse water tot een filmpremière aan de Rotterdamse Maas, comfortabel binnen of fris in de buitenlucht: de culturele agenda is ook goed gevuld tijdens de donkere dagen.

24 december 2016 – 8 januari 2017: Winter Station

Een van de leukste momenten om naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht af te reizen, is tijdens de kerstvakantie. Met een enorme schaatsbaan tussen de treinen, koek-en-zopie, kampvuren en kerstbomen verandert het museum in een echt Winter Station. Workshops, livemuziek en een antieke carrousel verhogen de feestvreugde.
spoorwegmuseum.nl

1 december 2016 – 22 januari 2017: Amsterdam Light Festival

In Amsterdam worden de donkere dagen rond kerst verlicht door de duizenden lichtjes van het Amsterdam Light Festival. De kunstwerken zijn te bewonderen langs de Water Colors-vaarroute en vanaf midden december langs de Illuminade, een wandelroute.
amsterdamlightfestival.com

8 december 2016 – 8 januari 2017: Bosch Winterparadijs

Tijdens het Bosch Winterparadijs verandert de Parade, het plein aan de voet van de Sint-Janskathedraal, in de feestelijkste woonkamer van Nederland. Met knapperende haardvuren, flikkerende fakkels, muziek en een ouderwetse carrousel. Vaste prik: de kerstboom van Joris Linssen waar het publiek herinneringen, kaartjes en foto’s in kan hangen.

25 januari – 5 februari 2017: International Film Festival Rotterdam

Tijdens het International Film Festival Rotterdam is de Maasstad heel even dé filmhoofdstad van de wereld en gaan films en documentaires in première die gedurende de rest van het jaar in Nederland vertoond zullen worden. Het filmfeest wordt compleet gemaakt met optredens, talkshows en meet-and-greets.
iffr.com

19-22 januari 2017: Writers Unlimited Winternachten Festival

Tijdens een van de belangrijkste literatuurfestivals van Nederland, het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag, gaan gelauwerde auteurs zoals Arnon Grunberg en Tommy Wieringa, het gesprek aan met het publiek. Maar ook jonge talenten, dichters en denkers komen aan het woord in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.
writersunlimited.nl

2 december 2016 – 1 januari 2017: Magisch Maastricht

Met sprookjesachtig verlichte pleinen en straatjes, dampende glazen glühwein, zingende koren en een schaatsbaan op het Vrijthof verandert Maastricht in de donkere dagen rond kerst in Magisch Maastricht, een waar winterwonderland. Houd ook het programma van Magisch Cultuur Festival in de gaten.
vvvmaastricht.nl

18-20 november 2016: Smartlappenfestival

Tijdens het Smartlappenfestival is Utrecht drie dagen lang in de ban van het levenslied. En dat betekent: lachen, dansen, drinken en natuurlijk uit volle borst zingen. Dus smeer je keel en inhaken maar!
smartlappenfestival.nl

16-18 december 2016: WinterWelVaart

Groningen viert de winter op de wal en in het schip. Zo wordt de gezellige kerstmarkt op straat gehouden en stap je voor het theater, muziek en kunst aan boord van historische schepen.
winterwelvaart.nl

Tags: evenement event festival winter

Bekijk ook

40x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
40x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan