Menu

8x duurzaam winkelen

Eerlijk shoppen van Eindhoven tot Groningen

Duurzame spullen zijn een goede zaak en gelukkig op steeds meer plekken te koop. Bij deze negen hotspots kun je (h)eerlijk shoppen!

Duurzame spullen zijn een goede zaak en gelukkig op steeds meer plekken te koop. Bij deze negen hotspots kun je (h)eerlijk shoppen!

#1 Het Faire Oosten

Om uitgebreid duurzaam te shoppen hoef je niet ver te reizen. Bij het Faire Oosten vind je allerlei ecologische, fairtrade benodigdheden. Als warenhuis bieden ze een steeds wisselende selectie aan interieur, beautyproducten, delicatessen, baby artikelen en sieraden. Tevens vind je hier het grootste fair fashion aanbod van Nederland zowel voor heren als dames. Bij Het Faire Oosten streven ze naar creativiteit, duurzaamheid en ambacht. Originele producten liggen in de schappen, die niet schadelijk zijn voor mens en milieu én waarbij het proces ook eerlijk is. De winkel wordt niets voor niets ‘House of Impact’ genoemd.

Waldenlaan 208 in Amsterdam, hetfaireoosten.nl/webshop

De winkel wordt niets voor niets ‘House of Impact’ genoemd
Een genot voor je zintuigen

#2 Rotterdamse Munt

Ontdek, pluk en proef in de stadstuinen middenin Rotterdam. Een genot voor je zintuigen. De kleurrijke tuinen, de geur van verse kruiden en een kruidenthee om mee af te sluiten. Hop vooral ook even langs in de tuinwinkel. Het assortiment bevat ook bouwpakketten, potgrond, gereedschap en natuurlijk... kruiden! Leuk voor als je je eigen moestuin wil beginnen.

Rosestraat 200, Rotterdam, rotterdamsemunt.nl

Musthave kledingstukken en kunstwerkjes van lokale ontwerpers

#3 KOKOTOKO

'Buy less, choose well, make it last.' KOKOTOKO heeft deze wijze woorden van modekoningin Vivienne Westwood ter harte genomen en een bewuste, fairtrade en biologisch gecertificeerde collectie samengesteld met musthave kledingstukken, kleine kunstwerkjes van lokale ontwerpers en eerlijk moois voor thuis.

Oosterstraat 26 in Groningen, kokotoko.nl

#4 Het Duurzame Warenhuis

Van milieuvriendelijke meubels tot dierproefvrije en veganistische cosmetica: bij Het Duurzame Warenhuis zijn de schappen en rekken gevuld met de meest uiteenlopende duurzame en eerlijke producten. Er is ook een naaiatelier voor kledingreparaties, een duurzame kapper en een vegan eetcafé. Dus ga vooral even langs!

Burchtstraat 126 in Nijmegen, duurzamewarenhuis.nl

Van milieuvriendelijke meubels tot dierproefvrije cosmetica
Je vindt er ook toffe tweedehands schatten

#5 NYHAVN

Deze conceptstore staat garant voor een feelgood winkelsessie; de hele collectie heeft een duurzaam tintje. Zo zijn de sappen slow, is de koffie heerlijk én eerlijk, de cosmetica 100% natuurlijk en de tassen gemaakt van gerecyclede materialen. Je vindt er ook toffe tweedehands schatten.

Koningstraat 15 in Haarlem, conceptstore-nyhavn.nl

#6 Nukuhiva

Volgens beroepsreiziger Floortje Dessing is het eiland Nuku Hiva een van de mooiste plekken op aarde. Een passende naam voor het modewalhalla dat ze opende en waar enkel fairtrade labels worden verkocht die met respect voor mens en natuur zijn geproduceerd. Zo is grotendeels van de kleding gemaakt van natuurlijke materialen als biologisch katoen, lyocell en hennep.

Zadelstraat 36 in Utrecht, nukuhiva.nl

Hier worden enkel fairtrade labels verkocht
De bestellingen worden verstuurd met fietskoeriers

#7 Joline Jolink

Voor duurzame, tijdloze mode ben je bij Joline Jolink aan het juiste adres. Eigenaresse Joline probeert met haar mode bij te dragen aan een duurzame manier van leven. Zo wordt de collectie grotendeels geproduceerd van resten en overschotten stof. Het blijft niet bij duurzame kleding. Ook de winkelfilialen zijn zo verantwoord mogelijk ingericht. Van het gerecyclede tapijt met stippen tot de meubels afkomstig van plastic afval.

 

Voorstraat 41, Utrecht of Nieuwe Binnenweg 82, Rotterdam, jolinejolink.com

#8 Vielgut

Doordat iedere drie maanden nieuwe meubels van  local hero  Piet Hein Eek worden geplaatst, verandert de sfeer van Vielgut vaak. Een vaste factor is de kledingcollectie waarin fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke materialen een grote rol spelen; een betere wereld begint in je eigen garderobe!

Nieuwe Emmasingel 38 in Eindhoven, vielgut.nl

Fatsoenlijke arbeidsomstandigheden spelen een grote rol
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan