Menu

9x duurzaam winkelen

Eerlijk shoppen van Eindhoven tot Groningen

Duurzame spullen zijn een goede zaak en gelukkig op steeds meer plekken te koop. Bij deze negen hotspots kun je (h)eerlijk shoppen!

Duurzame spullen zijn een goede zaak en gelukkig op steeds meer plekken te koop. Bij deze negen hotspots kun je (h)eerlijk shoppen!

#1 De Groene Passage

In downtown Rotterdam halen bewuste shoppers hun hart op in De Groene Passage. Van biologische slager tot natuurbewuste beautysalon en van duurzame woonwinkel tot vega-restaurant: je vindt het allemaal in deze one-stop-shop. In 2017 bestaan ze alweer 20 jaar!
Mariniersweg 9 in Rotterdam, degroenepassage.nl

#2 Geitenwollenwinkel

De knap geklede tweelingzussen Abigail en Lavinia leven zo diervriendelijk mogelijk. Wil jij dat ook? Neem dan een kijkje in hun Geitenwollenwinkel waar ze hippe kledingmerken voor hem en haar verkopen, die groen, eerlijk, vegan en prima te betalen zijn.
Utrechtsestraat 37 in Amsterdam, geitenwollenwinkel.nl

#3 KOKOTOKO

'Buy less, choose well, make it last.' KOKOTOKO heeft deze wijze woorden van modekoningin Vivienne Westwood ter harte genomen en een bewuste, fairtrade en biologisch gecertificeerde collectie samengesteld met musthave kledingstukken, kleine kunstwerkjes van lokale ontwerpers en eerlijk moois voor thuis.
Oosterstraat 26 in Groningen, kokotoko.nl

#4 Van Nature

Van milieuvriendelijke meubels tot dierproefvrije en veganistische cosmetica: bij warenhuis Van Nature zijn de schappen en rekken gevuld met de meest uiteenlopende duurzame en eerlijke producten. Er is ook een naaiatelier voor kledingreparaties, een duurzame kapper en een raw food café.
Burchtstraat 126 in Nijmegen, vannature-nijmegen.nl

#5 NYHAVN

Deze conceptstore staat garant voor een feelgood winkelsessie; de hele collectie heeft een duurzaam tintje. Zo zijn de sappen slow, is de koffie heerlijk én eerlijk, de cosmetica 100% natuurlijk en de tassen gemaakt van gerecyclede materialen. Je vindt er ook toffe tweedehands schatten.
Koningstraat 15 in Haarlem, conceptstore-nyhavn.nl

#6 Nukuhiva

Volgens beroepsreiziger Floortje Dessing is het eiland Nuku Hiva een van de mooiste plekken op aarde. Een passende naam voor het modewalhalla dat ze opende en waar enkel fairtrade labels worden verkocht die met respect voor mens en natuur zijn geproduceerd.
Zadelstraat 36 in Utrecht, nukuhiva.nl

#7 Daily Poetry

Stap de lifestylewinkel van Sander en Britt binnen en het voelt alsof je hun smaakvol ingerichte huis betreedt. Niet gek; ieder item wordt met liefde uitgekozen. Een groot deel van de collectie is verantwoord vervaardigd, van de jurken van People Tree tot de slingers van Sukha.
Vughterstraat 72 in Den Bosch, daily-poetry.nl

#8 WOW

Wie het artikel 10 uur in Leiden heeft doorgespit, weet dat WOW staat voor duurzaam design van jonge makers en kleine labels, vervaardigd met respect voor mens en natuur. Denk aan beukenhouten houders voor foto's, prachtige plantenhangers en mokjes gemaakt van overgebleven klei.
Breestraat 116 in Leiden, wowduurzaamdesign.nl

#9 Vielgut

Doordat iedere drie maanden nieuwe meubels van local hero Piet Hein Eek worden geplaatst, verandert de sfeer van Vielgut vaak. Vaste factor is de kledingcollectie waarin fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en eerlijke materialen een grote rol spelen; een betere wereld begint in je eigen garderobe!
Nieuwe Emmasingel 38 in Eindhoven, vielgut.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan