Menu

De beste plantenwinkels in de stad

Groen voor mee naar huis

Wil jij je balkon in een groene oase veranderen en het dakterras in een paradijs voor vogels en vlinders? Dan ben je bij deze stadstuinwinkels aan het goede adres. 

Wil jij je balkon in een groene oase veranderen en het dakterras in een paradijs voor vogels en vlinders? Dan ben je bij deze stadstuinwinkels aan het goede adres. 

Groen selecteren ze op karakter, van cactussen tot spannende vleeseters

#1. Bleshyou Nijmegen

Koop je een plant bij Bleshyou, dan krijg je gegarandeerd een bijzonder exemplaar. Sommige planten komen rechtstreeks van de hobbykweker en hebben een eigen verhaal. Je kunt kiezen uit een grote collectie: van cactussen tot spannende vleeseters. Is je plant thuis te groot of onhandig geworden, dan ruil je die bij Bleshyou om voor een geschiktere kandidaat. Leuk: onder hetzelfde dak vind je ook mode- en designwinkel 512.
Broeckhuysenstraat 20, Nijmegen, Bleshyou.nl

#2. Stek Rotterdam

Biologische zaden, groen van lokale kwekers, nestkastjes, insectenhotels en handgemaakt tuingereedschap. Bij Stek vind je alles om jouw stadstuin, balkon of (dak)terras op een duurzame manier om te toveren tot een groen paradijs. Er worden ook workshops georganiseerd, en het team kan breed adviseren, van stekken tot composteren. Lees ook dit artikel over Stek!
Nieuwe Binnenweg 195bRotterdam, Stekrotterdam.nl

Bij Stek vind je alles om jouw stadstuin op een duurzame manier om te toveren tot een groen paradijs
Ook voor botanische prints, stolpen en plantentafels kun je bij Groene Vingers terecht

#3. Groene Vingers Delft

Mocht je nog niet in het bezit zijn van groene vingers, dan kweek je ze wel bij de leukste stadstuinwinkel van Delft. Naast heel veel prachtige planten verkoopt Groene Vingers ook botanische prints, stolpen en plantentafels. In de serre vinden regelmatig workshops plaats zoals bijvoorbeeld een terrarium maken. Maak je eigen minituintje in een glazen stolpfles.
Burgwal 23, Delft, Groenevingersdelft.nl

#4. ’s Zomers Rotterdam

’s Zomers is na 25 jaar uitgegroeid van bloemist tot botanical warehouse. De locatie is spectaculair: in de Hofbogen, onder een oude spoorlijn. In deze groene oase kijk je je ogen uit, want de ruimte is gevuld met de mooiste bloemen, planten en accessoires. Na je winkelbezoek kun je het dak op, want daar ligt het Luchtpark!
Boekhorststraat 44-54, Rotterdam, Zomersbloemen.nl

Na je winkelbezoek kun je het dak op, want daar ligt het Luchtpark
Eigenaresse Karima Benali noem haar stek ook wel een (kamer)plantenkenniswinkel

#5. Greennest Gallery Utrecht

Verborgen in het kassencomplex van de Botanische Tuin van de Universiteit Utrecht zit De Greennest Gallery. Je vindt er een enorme diversiteit aan kamerplanten, maar misschien nog wel belangrijker: bij elke plant die je koopt, krijg je een deskundig advies. Eigenaresse Karima Benali noem haar stek dan ook wel een (kamer)plantenkenniswinkel.
Harvardlaan 10,Utrecht, Greennest.nl

#6. Oerwoud Den Bosch

Behoefte aan groen, in letterlijke en figuurlijke zin? Dan is Oerwoud de plek voor jou. Want naast een stadstuinwinkel is Oerwoud ook een health café. De duurzame, vegan kaart is gevuld met verrukkelijke sappen en happen die bereid zijn met pure ingrediënten van biodynamische boeren uit de buurt.
Vughterstraat 84, Den Bosch, Oerwouddenbosch.nl

Naast een toffe stadstuinwinkel is Oerwoud ook een health café
Je stapt er binnen voor de curated collectie planten van over de hele wereld

#7. Filya Den Haag

Stadstuinwinkel Filya is een toevluchtsoord in de stad met een glansrol voor groen. Hier vind je een collectie planten van over de hele wereld en kun je terecht voor de vriendelijk geprijsde Mix & Match planten (3 stuks voor € 10). Ook voor een kop koffie zit je hier helemaal goed.
Fluwelen Burgwal 1f, Den Haag, Filyaindoorgarden.com

#8. Wildernis Amsterdam

In de grote stad groeit de behoefte aan groen en veranderen balkonnetjes, dakterrassen, stoepen en geveltuintjes steeds meer in weelderig bloeiende paradijsjes. Mede dankzij Wildernis, want deze toffe groene hotspot in het Hallenkwartier verkoopt (hang)planten, potten, gereedschap en groencadeaus. En als je hulp nodig hebt ook workshops en lezingen over stads- en moestuinieren.
Bilderdijkstraat 165F, Amsterdam, Wildernisamsterdam.nl

Als je hulp nodig hebt, volg dan een workshop over stads- en moestuinieren

#9. Plantaardig Middelburg

Nabij de Markt zit een van de leukste winkels van de stad: Plantaardig. In deze tot de nok toe gevulde urban jungle vind je de prachtigste planten, bloemen, potten, zaden en stekjes. Bovendien zijn ze meester in het oplappen van asielplanten. En ze runnen een plantenhotel waar jouw groene huisgenoten kunnen logeren tijdens de vakantie.
Zusterstraat 10, Middelburg, Plantaardigmiddelburg.nl

Ze runnen een plantenhotel waar jouw groene huisgenoten kunnen logeren
Vanuit een jugendstilpand in het hart van de stad voorziet deze klassieker klanten van lokale groentepakketten

#10. Stadsakker Groningen

Toen niemand ooit nog van een stadstuinwinkel had gehoord, laat staan van een urban jungle, richtte Stadsakker zich al op tuinierende stedelingen. Vanuit een jugendstilpand in het hart van de stad voorziet deze klassieker klanten van lokale groentepakketten. Het is ook een goed adres voor handige tuinhulpjes, groene literatuur en leuke gadgets om weg te geven.
Oude Kijk in 't Jatstraat 38, Groningen, Stadsakker.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan