Menu

De beste plantenwinkels in de stad

Groen voor mee naar huis

Wil jij je balkon in een groene oase veranderen, het dakterras in een paradijs voor vogels en vlinders, je tuin voorjaarsproof maken of je woonkamer voorzien van de mooiste kamerplanten? Dan ben je bij deze stadstuinwinkels aan het juiste adres.

Wil jij je balkon in een groene oase veranderen, het dakterras in een paradijs voor vogels en vlinders, je tuin voorjaarsproof maken of je woonkamer voorzien van de mooiste kamerplanten? Dan ben je bij deze stadstuinwinkels aan het juiste adres.

#1. Bleshyou Nijmegen

Koop je een plant bij Bleshyou, dan krijg je gegarandeerd een bijzonder exemplaar. Sommige planten komen rechtstreeks van de hobbykweker en hebben een eigen verhaal. Je kunt kiezen uit een grote collectie: van cactussen tot spannende vleeseters. Is je plant thuis te groot of onhandig geworden, dan ruil je die bij Bleshyou om voor een geschiktere kandidaat.

Broeckhuysenstraat 20, Nijmegen, Bleshyou.nl

Van cactussen tot spannende vleeseters
Bij Stek vind je alles om jouw stadstuin om te toveren tot een groen paradijs

#2. Stek de stadstuinwinkel Rotterdam

Biologische zaden, groen van lokale kwekers, nestkastjes, insectenhotels en handgemaakt tuingereedschap. Bij Stek vind je alles om jouw stadstuin, balkon of (dak)terras op een duurzame manier om te toveren tot een groen paradijs. Er worden ook workshops georganiseerd. Het team kan breed adviseren, van stekken tot composteren.

Nieuwe Binnenweg 195b, Rotterdam, Stekrotterdam.nl

#3. Groene Vingers Delft

Mocht je nog niet in het bezit zijn van groene vingers, dan kweek je ze wel bij de leukste stadstuinwinkel van Delft. Naast heel veel prachtige planten verkoopt Groene Vingers potten, leuke woonaccessoires en originele cadeautjes. Je kunt in deze groene conceptstore heerlijk woon- en groeninspiratie opdoen.

Burgwal 23, Delft, Groenevingersdelft.nl

Groene vingers kweek je bij de leukste stadstuinwinkel van Delft
In deze groene oase kijk je je ogen uit

#4. ’s Zomers Rotterdam

’s Zomers is na 25 jaar uitgegroeid van bloemist tot botanical warehouse. De locatie is spectaculair: in de Hofbogen, onder een oude spoorlijn. In deze groene oase kijk je je ogen uit, want de ruimte is gevuld met de mooiste bloemen, planten en accessoires.

Boekhorststraat 44-54, Rotterdam, Zomersbloemen.nl

#5. Greennest Gallery Utrecht

Verborgen in het kassencomplex van de Botanische Tuin van de Universiteit Utrecht zit de Greennest Gallery. Je vindt er een grote diversiteit aan kamerplanten en potten, maar misschien nog leuker: het is een zelfservicewinkel. Aan de hand van instructies in de winkel zoek je de plant en/of pot uit die bij je past. Mix & match is toegestaan. Heb je vragen en/of opmerkingen, dan stel je die simpel via de app. Het is een uniek concept dat uitgaat van het goede van de mens. Hoe mooi is dat?

Budapestlaan 17,Utrecht howareyougrowing.nl

Het is een uniek concept dat uitgaat van het goede van de mens
Filya is een toevluchtsoord in de stad met een glansrol voor groen

#6. Filya Den Haag

Stadstuinwinkel Filya is een toevluchtsoord in de stad met een glansrol voor groen. Hier vind je een collectie planten van over de hele wereld en kun je terecht voor de vriendelijk geprijsde Mix & Match planten (3 stuks voor € 10).

Fluwelen Burgwal 1f, Den Haag, Filyaindoorgarden.com

#7. Wildernis Amsterdam

In de grote stad groeit de behoefte aan groen en veranderen balkonnetjes, dakterrassen, stoepen en geveltuintjes steeds meer in weelderig bloeiende paradijsjes. Mede dankzij Wildernis, want deze toffe groene hotspot in het Hallenkwartier verkoopt(hang)planten, potten, gereedschap en groencadeaus. Zodra het weer kan, volg je hier ook workshops en lezingen over stads- en moestuinieren.

Bilderdijkstraat 165F, Amsterdam, Wildernisamsterdam.nl

Deze groene hotspot verkoopt planten, potten, gereedschap en groencadeaus
Ze runnen een plantenhotel waar jouw groene huisgenoten kunnen logeren

#8. Plantaardig Middelburg

Nabij de Markt zit een van de leukste winkels van de stad: Plantaardig. In deze tot de nok toe gevulde urban jungle vind je de prachtigste planten, bloemen, potten, zaden en stekjes. Bovendien zijn ze meester in het oplappen van asielplanten. En ze runnen een plantenhotel waar jouw groene huisgenoten kunnen logeren tijdens de vakantie.

Zusterstraat 10, Middelburg, Plantaardigmiddelburg.nl

#9. Stadsakker Groningen

Toen niemand ooit nog van een stadstuinwinkel had gehoord, laat staan van een urban jungle, richtte Stadsakker zich al op tuinierende stedelingen. Vanuit een jugendstilpand in het hart van de stad voorziet deze klassieker klanten van lokale groentepakketten. Het is ook een goed adres voor handige tuinhulpjes, groene literatuur en leuke gadgets om weg te geven.

Oude Kijk in 't Jatstraat 38, Groningen, Stadsakker.nl

Vanuit een jugendstilpand voorziet deze klassieker klanten van lokale groentepakketten
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan