Menu

De fijnste plekken voor een kop warme soep

Van snert tot bouillabaisse

Wie houdt er niet van een lekkere, gezonde, huisgemaakte kom soep? Om even op te warmen, of gewoon om te genieten.

Wie houdt er niet van een lekkere, gezonde, huisgemaakte kom soep? Om even op te warmen, of gewoon om te genieten.

Welke soep ze serveren hangt af van de oogst van de dag

#1. Gartine in Amsterdam

Gartine heeft fantastische soepen én een mooi verhaal. De eigenaren halen vrijwel alle groenten, kruiden en bloemen voor hun gerechten rechtstreeks uit hun eigen moestuin. Welke soep ze serveren is altijd een verrassing, dit hangt maar net van de oogst van die dag af. Wel gegarandeerd is de heerlijke zuurdesemtoast met mierikswortelroomboter en truffelolie die je er bij krijgt.
Taksteeg 7, Amsterdam, Gartine.nl

#2. Eetwinkel STROOM in Arnhem

Als twintigjarige werd Estée Strooker de eerste MasterChef van Nederland. Inmiddels heeft ze meerdere horecasuccessen op haar naam staan. De nieuwste is Eetwinkel STROOM. Je eet hier vers, regionaal en duurzaam. Er staan twee vaste soepen op het menu: een pompoen-venkelsoep en een Thaise Tom Yam-soep. Moeilijk kiezen!
Sonsbeeksingel 160, Arnhem, Eetwinkelstroom.nl

Er staan twee vaste soepen op het menu: een pompoen-venkelsoep en een Thaise Tom Yam-soep
Tijdens de wintermaanden staat de ‘bisque des crevettes’ op het menu

#3: Soeppa! In Eindhoven

Als je in Eindhoven bent moet je even een bezoek brengen aan De Vershal, voor lekkere hapjes met verse ingrediënten. Schuif aan op het gezellige terras voor Soeppa!, waar je elk moment van de dag terechtkunt voor een bijzondere, verse soep. Tijdens de wintermaanden staat de ‘bisque des crevettes’ op het menu: een chique garnalensoep. Favoriet gedurende de rest van het kalenderjaar is de Indonesische kippensoep met taugé, lente-ui, een gekookt eitje en gefrituurde uitjes. 
Torenallee 86-02, Eindhoven, Soeppa.nl

#4. De soepkantine in Haarlem

Voor een oud-Hollandse erwtensoep kun je terecht in de Haarlemse Soepkantine. Het eettentje is eenvoudig ingericht, en daardoor heel toegankelijk. Hier vind je heel lekkere, verse soepen uit eigen keuken. Je hebt iedere dag de keuze uit vijf soorten, waarvan de Indiase linzensoep sinds dag één de meest verkochte is. Hij heeft dan ook een vast plekje op de kaart in de wintermaanden
Gierstraat 4, Haarlem, Desoepkantine.nl

Hier vind je heel lekkere, verse soepen uit eigen keuken
De soepen zijn altijd huisgemaakt en meestal vegan

#5. Eethuis Vers in Utrecht

Aan de Oudegracht in Utrecht vind je Eethuis Vers. Een sfeervol eettentje met kruidenplantjes in het raam. Deze smaakmakers kunnen zomaar in je soep belanden. Standaard staan er drie soepen op het menu; twee ervan wisselen met de seizoenen mee en eentje – de publiekslieveling – staat vast op de kaart: de tomaat-paprikasoep. De soepen zijn altijd huisgemaakt en meestal vegan.
Oudegracht 210-212, Utrecht, Eethuisvers.nl

#6. De Soepwinkel in Groningen

Het soepaanbod bij De Soepwinkel in Groningen wisselt dagelijks, maar bestaat altijd uit in elk geval een traditionele en een exotischere variant. Van prei-pastinaak tot rode bietensoep met mierikswortel en van schorsenerensoep tot Portugese boerensoep met chorizo. Het huiselijke interieur is extra gezellig door de lange gemeenschapstafel midden in de ruimte.
Oude Kijk in 't Jatstraat 12, Groningen, Desoepwinkel.nl

Elke soep bestaat uit een traditionele en een exotischere variant
Passend bij het winterse weer serveren ze tijdens de koudere maanden … snert natuurlijk!

#7. Winkelcafé Engel in Zwolle

Wie kleine trek heeft, kan bij Winkelcafé Engel terecht voor een kleine kom huisgemaakte soep, wie grote trek heeft voor een grote variant. Je krijgt er brood met gezouten boter bij. Passend bij het winterse weer serveren ze tijdens de koudere maanden … snert natuurlijk! Kijk goed om je heen als je hier zit, overal staan handgemaakte accessoires te koop.
Grote Markt 3, Zwolle, Engelwinkelcafe.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan