Menu

3x cultuurtips voor thuis

Maak zelf bruisballen of ontdek virtueel kunst in Breda

De culturele sector organiseert deze winter vele initiatieven voor thuis. Op zoek naar een leuke bezigheid? Doe inspiratie op met deze tips.

De culturele sector organiseert deze winter vele initiatieven voor thuis. Op zoek naar een leuke bezigheid? Doe inspiratie op met deze tips.

1. NEMO thuisproefjes

Op zoek naar een leuke bezigheid voor thuis? Museum NEMO heeft allerlei wist-je-datjes en doe-het-zelf-testjes waarmee je thuis de wereld om je heen ontdekt. Maak bijvoorbeeld thuis een bruisbal, regenboog, robothand of zelfrijdend autootje. Ook krijg je het antwoord op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Heb jij je ooit afgevraagd hoe je smartphone contact maakt, waarom honden naar het noorden poepen of waarom je je eigen stem zo raar vindt klinken? Nu vast wel!

nemosciencemuseum.nl/ontdek

Maak thuis een bruisbal, regenboog, robothand of zelfrijdend autootje
Meer dan 90 muurschilderingen vertellen de verhalen van het verleden, heden en toekomst van Breda

2. Streetart vanuit je huiskamer

Heb je ook zo’n zin om volgend jaar, als alles weer ‘normaal’ is, een cultureel stedentripje te maken? Doe alvast inspiratie op met de Blind Walls Gallery. Dit is hét museum op straat in Breda. Meer dan 90 muurschilderingen vertellen de verhalen van het verleden, heden en toekomst van de stad. Benieuwd naar alle muurschilderingen en het verhaal erachter? Loop zelf alvast virtueel door de stad!

blindwalls.gallery/walls

3. (Stads)lichtje in de donkere dagen

Elk jaar organiseert Eindhoven het lichtfestival GLOW. Eind 2020 deden ze dat met één groot lichtkunstwerk, dat vooral boven de stad te zien was. Het motto was ‘Licht is leven! Eindhoven geeft hoop en verbinding’. Heel toepasselijk, want iedereen realiseert zich in deze gekke tijd nog meer hoe belangrijk persoonlijke relaties, interactie en menselijke connecties zijn. De mens heeft dit sociale netwerk van contacten nodig en dat zag je terug in het netwerk van lichtjes door de stad. Nieuwsgierig geworden naar dit lichtkunstwerk? De livestream van de lichtshow is nog terug te zien.

https://www.gloweindhoven.nl/nl/glow-2020/livestream

Bekijk de livestream van lichtfestival GLOW in Eindhoven
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan