Menu

9x de leukste culturele tips voor dit voorjaar

We mogen weer... en laten ons dat geen twee keer zeggen

Struinen door verschillende musea, met de hele familie een middagje naar de bioscoop of gewoon oordoppen in met een goede podcast. Dit voorjaar worden we weer overstelpt met leuke culturele activiteiten.

Struinen door verschillende musea, met de hele familie een middagje naar de bioscoop of gewoon oordoppen in met een goede podcast. Dit voorjaar worden we weer overstelpt met leuke culturele activiteiten.

De familie beschikt over magische krachten

#1. De Disney film Encanto

Een leuke film voor het hele gezin. Het verhaal volgt een familie in Colombia. En niet zomaar een familie… de familie Mardigal beschikt over magische krachten. Of nou ja, nét niet de hele familie. Dit belooft een betoverende filmvoorstelling, opgeleukt door heerlijk opzwepende muziek. En met de hit ‘We don’t talk about Bruno’ als titelsong loop je gegarandeerd swingend de bioscoopzaal uit.
www.disney.nl

#2. De ‘Marc-Marie en Aaf vinden iets’ podcast

Tijdschriften, klassieke muziek, koken, verbouwen of toch vloerbedekking. Elke week buigen Marc- Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius zich over een thema dat vrijwel iedereen aanspreekt. De twee brengen het verhaal losjes en met een bijpassende knipoog, voorzien het natuurlijk van een goede vleug humor, er wordt altijd even teruggegrepen op het laatste nieuws en de xylofoon zorgt voor hectische intermezzo's. Benieuwd naar wat Marc-Marie en Aaf vinden over…?
podcastluisteren.nl

Benieuwd naar wat Marc-Marie en Aaf vinden?
'Raadselachtig en fascinerend'

#3. Tentoonstelling ‘Let Textiles Talk’

Het museum neemt je mee op reis door de geschiedenis van zes Egyptische wandtapijten. In het eerste opzicht zie je grote, kleurrijke tapijten. Kijk wat langer en je zult ontdekken dat het verhaal van een groep Egyptische kinderen en kunstenaars in de kleden verborgen zit. De bezoeker wordt aangezet tot nadenken. De directeur van het museum beschrijft de tentoonstelling niet voor niets als ‘raadselachtig en fascinerend’. 
T/m 1 mei te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam, stedelijk.nl

#4. Film ‘The Batman’

Vanaf 3 maart verschijnt de nieuwe Batman film, The Batman, in de bioscoop. Een nieuwe grootheid in de Batmanserie mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Ditmaal zal Batman nieuwe samenwerkingen moeten aangaan om het machtsmisbruik in Gotham City voor eens en altijd te stoppen. Met in de hoofdrollen Robert Pattinson en Zoë Kravitz belooft deze film spetterend te worden. Neem plaats in de bioscoopstoel, pak er een grote bak popcorn bij en geniet van spanning, liefde en heel veel actie.
o.a. te zien bij pathe.nl en vuecinemas.nl

Geniet van spanning, liefde en heel veel actie
Een stoere punkband bestaande uit vijf moslima’s

#5. Serie ‘We Are Lady Parts’

Deze Britse serie duikt in het leven van een stoere punkband bestaande uit vijf jonge moslima’s. De feministische en tikkeltje ruige meidengroep is naast de zoektocht naar een lead gitarist, ook op zoek naar hun eigen identiteit. Met enerzijds hun passie voor (punk)muziek en daartegenover hun geloof wat wel eens botst is deze serie erg verrassend.
npostart.nl

#6. Dansvoorstelling ‘Microcosm’

Microcosm vertelt het verhaal van twee auteurs en de schaamte rondom hun lichaam en hun bewegingen. Want de auteurs zijn het over één ding eens: dansen is ontzettend gênant. Geen paniek, het is geen voorstelling waar je met hetzelfde ongemak naar kijkt. De hoofdrolspelers gaan juist de confrontatie aan met hun schaamte en omarmen deze. Om langzamerhand te versmelten tot een… microkosmos.
Te zien in het Bellevue theater in Amsterdam, theater.nl/microcosm

Volgens de auteurs is dansen ontzettend gênant
Het is tijd voor een botanische revolutie

#7. Tentoonstelling ‘De botanische revolutie’

De natuur dient als een grote inspiratiebron voor vele kunstenaars. De tentoonstelling vertelt over de relatie tussen mens en natuur en hoe belangrijk het is dat deze andere vormen gaat aannemen. De kunstwerken creëren een gevoel van hoop en zetten aan tot actie. Want of je nou wel of geen groene vingers hebt, het is tijd voor een botanische revolutie!
T/m 1 mei te zien in Centraal Museum Utrecht, centraalmuseum.nl

#8. Film ‘Moonfall’

Drie NASA astronauten staat een spannende missie te wachten. Doordat de maan lijkt te gaan botsen met planeet aarde, is een ruimtevaart de laatste optie om de mensheid te redden. Terwijl de leefomstandigheden op de aarde verslechteren, ontdekken de astronauten in het universum dat niets is wat het lijkt…
De film verschijnt 24 maart in de bioscoop, o.a. pathe.nl

Drie astronauten gaan op een spannende missie
Kunst op de planken, in een heel bijzonder jasje

#9. Het theater in met Bas Kosters

Al sinds 2013 brengt De Grote Kunstshow beeldende kunst en vormgeving naar de theaters. Dit jaar focust het format zich op het oeuvre van modekunstenaar Bas Kosters. De excentrieke Nederlandse kunstenaar en ontwerper staat erom bekend mode in te zetten als eigen ‘taal’ in de vorm van illustraties, schilderijen, poppen, wandkleden en ander grafisch werk. Een goede greep van deze veelzijdige kunststukken krijgt een bijzondere plek op het podium geboden in een anderhalf uur durende prikkelende show. Kunst op de planken, in een heel bijzonder jasje!
Van 11 maart t/m 1 mei in verschillende theaterskunstshow.nl/

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan