Menu

10x bijzondere boekwinkels

Goede boeken, fantastische locaties

De één maakt indruk met zijn assortiment (100% Engelstalig!), de ander valt op door zijn waanzinnige locatie (in een Gotische kerk!). Boekenwurm of niet, deze bijzondere boekwinkels móét je bezocht hebben.

De één maakt indruk met zijn assortiment (100% Engelstalig!), de ander valt op door zijn waanzinnige locatie (in een Gotische kerk!). Boekenwurm of niet, deze bijzondere boekwinkels móét je bezocht hebben.

#1 Kleine Kapitein in Rotterdam

Met schappen vol educatief speelgoed, romans voor jongeren van 6 tot 18 jaar, prachtige peuter-, kleuter- en prentenboeken en een Kleine Kapitein café (mét speelhoek) is de gelijknamige boekwinkel in een voormalig telefoongebouw een walhalla voor kinderen (en hun naar koffie snakkende ouders).
Botersloot 173, Rotterdam, kinderboekpost.nl

#2 H. de Vries Boeken in Haarlem

Deze hofleverancier huist in vijf historische winkelpandjes, met daarbinnen het oudste stuk muur van Haarlem. Laat je niet misleiden door de historische gewelven en poortjes, want met een assortiment van 20 miljoen boeken – het grootste boekenaanbod van Nederland – is H. de Vries helemaal van deze tijd.
Gedempte Oude Gracht 27, Haarlem, devriesboeken.nl

#3 The Hague Bookstore in Den Haag

Goedgevulde boekenkasten, Perzische tapijten, vintage meubels en heerlijke koffie. Het is in deze Haagse boekhandel verleidelijk om neer te ploffen en direct in je nieuwe aanwinst te gaan lezen. Dat kan uiteraard, maar je mag de meubels ook kopen.
Noordeinde 39 A, Den Haag, hetnoordeinde.nl/horeca/the_hague_bookstore

#4 The American Book Center in Amsterdam

The American Book Center heeft een volledig Engelstalige collectie, van nichetijdschriften tot klassieke romans en regelrechte bestsellers. Het interieur is een plaatje en de Espresso Book Machine een prachtuitvinding: het apparaat print ter plekke on-demand titels en zelfgeschreven werken.
Spui 12, Amsterdam, abc.nl

#5 NAi Boekverkopers in Rotterdam

Nieuwsgierig naar architectuur, stedenbouw, landschap en design? Ga dan grasduinen in het duizelingwekkende aanbod van de boekhandel in Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Zoekt en gij zult vinden; dus helpen ze niet alleen in de winkel, maar ook online.
Museumpark 25, Rotterdam, naibooksellers.nl

#6 Boekhandel den Boer in Baarn

Achter een Jugendstilgevel in Baarn schuilt Boekhandel den Boer, een boekwinkel met authentiek houten interieur – alsof de tijd er heeft stilgestaan. De titels, het bevlogen team en de literaire activiteiten bewijzen echter het tegendeel: hier zijn ze volledig up-to-date.
Laanstraat 67-69, Baarn, libris.nl/denboer

#7 Waanders in de Zwolse Broeren

Bij Waanders in de Broeren, gevestigd in de prachtige Broerenkerk, kun je meer dan boeken, schrijfwaren, serviesgoed en speelgoed shoppen. De beeldschone boekwinkel is ook dé plek voor een tentoonstellingsbezoek, lekkere lunch of goed glas wijn.
Achter de Broeren 1-3, Zwolle, waandersindebroeren.nl

#8 De Drvkkery in Middelburg

Deze boekhandel is een begrip in Zeeland (en ver daarbuiten) dankzij de slingerende kasten vol hebberig makende boeken, papeterie en muziek. Letterlijk en figuurlijk om van te smullen, want het hart van De Drvkkery is een brasserie met heerlijke Zeeuwse bolussen.
Markt 51, Middelburg, de-drvkkery.nl

#9 Taschen in Amsterdam

Uitgeverij Taschen is gespecialiseerd in boeken over kunst, architectuur, fotografie, mode en lifestyle. Liefhebbers van knappe koffietafelboeken halen hun hart dan ook op in de brandstore in de chique P.C. Hooftstraat, waar ook limited editions en gesigneerde exemplaren worden verkocht.
P.C. Hooftstraat 44, Amsterdam, taschen.com

#10 Boekhandel Dominicanen in Maastricht

The Guardian noemt het terecht 'a bookshop made in heaven'. Want de kasten en tafels vol boeken en de Gotische Dominicanenkerk vormen een hemelse combinatie. Mede omdat Coffeelovers, een lokale keten van koffiehuizen met huisgebrande koffie, in het priesterkoor is neergestreken.
Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht, libris.nl/dominicanen

Bekijk ook

De leukste deals voor een dagje uit

De leukste deals voor een dagje uit

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen

Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan