Menu

10x de beste plekken voor bloesem en bollenvelden in bloei

Zet je camera op scherp, want je wilt nú naar een bloesempark, bollenveld of bloemenweide!

In het voorjaar begint alles weer te groeien en te bloeien. Knoppen aan bomen barsten open, waaruit soms prachtig kleurige bloemen tevoorschijn komen. Maar ook tulpenbollen ontspruiten in de meest uiteenlopende kleuren en velden fleuren op van bonte verrassingen. Wil je weten waar je deze lente de mooiste bloemen, bollenvelden en bloesemparken in bloei vindt? Dit lijstje verdient een bloemetje.  

In het voorjaar begint alles weer te groeien en te bloeien. Knoppen aan bomen barsten open, waaruit soms prachtig kleurige bloemen tevoorschijn komen. Maar ook tulpenbollen ontspruiten in de meest uiteenlopende kleuren en velden fleuren op van bonte verrassingen. Wil je weten waar je deze lente de mooiste bloemen, bollenvelden en bloesemparken in bloei vindt? Dit lijstje verdient een bloemetje.  

Bijzonder geliefd zijn de prachtig gekleurde bollenvelden

#1. De Bollenstreek, Zuid-Holland  

Bijzonder geliefd in binnen- en buitenland: de prachtig gekleurde bollenvelden uit de Bollenstreek. Je vindt de velden in de buurt van Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk en Voorhout. De meeste bollenvelden bloeien tussen eind maart en begin mei. Als eerste beginnen de krokussen en narcissen te bloeien, gevolgd door de hyacinten en de vroege tulpen. Er zijn veel wandel- en fietsroutes door de Bollenstreek.  

Vanaf station Hillegom kom je het makkelijkst bij de velden, lopend of met de OV-fiets. 

#2. Galderse Meren, Breda 

Een wandeling terug in de tijd: rondom het 500 jaar oude Mastbos in Breda liggen prachtige meren en weides vol bloemen in bloei. Vooral de Galderse Meren staan bekend om hun frisse, heldere water en dat is opmerkelijk voor water in Nederland. Plus, in de lente ontstaat er langs de randen van de meren een zee van allerlei kleine bloemen. Wil je zien! 

Rijsbergsebaan 15, Breda, welkominbreda.nl/
Vanaf station Breda gaat er een bus, waarmee je in twintig minuten bij de Galderse Meren bent. 

Heldere meren met een zee aan prachtige bloemen
Deze planten, bloemen en bomen bewonder je vanwege de kwetsbaarheid maar kort

#3. Japanse tuin, Den Haag 

Deze betoverend mooie tuin hoort bij landgoed Clingendael en is maar acht weken per jaar open. Dit komt omdat de meeste planten en bomen in de tuin heel kwetsbaar zijn. In het voorjaar kun je er de volle bloei van de azalea’s, rododendrons en sierkersen bewonderen. Er staan ook prachtige en zeldzame planten en bomen in de tuin die het bezoeken en bewonderen absoluut waard zijn. 

Tijdelijke ingang via het Sterrebos, Clingendael 12a, Den Haagdenhaag.nl
Vanaf station Den Haag Laan van NOI kun je met de bus, en dan vijf minuten lopen - of je pakt een OV-fiets. 

#4. Amsterdamse Bos, Amstelveen 

In dit enorme stadspark vind je misschien wel de meest gefotografeerde kersenbloesems van Nederland. In het bos staan 400 sakurabomen, dus er is genoeg te zien voor iedereen. De bomen in het bloesempark bloeien ongeveer twee weken, in de maanden maart en april. Handig: op de socials van het Amsterdamse Bos kun je updates over de bloesem volgen. Het checken waard, want dit knalroze spektakel wil je niet missen.
 
Doorweg 32​, Amstelveen, amsterdamsebos.nl/bloesempark/
Het Amsterdamse Bos is het makkelijkst te bereiken met een OV-fiets vanaf station Amsterdam-Zuid. 

Dit meest gefotografeerde bloesempark van Nederland heeft wel 400 sakurabomen
Dé bloesemtuin van Oost-Nederland met 11 hectare aan groen

#5. Botanische tuin Belmonte, Wageningen 

Dit landgoed nabij Wageningen kent een (bloem)rijke geschiedenis die je terugziet in bijvoorbeeld de rododendrons, rozen en talloze bomen en struiken. Bij elkaar vormen ze een stadspark van elf hectare, waarmee Belmonte een van de grotere botanische tuinen van Nederland is. Het Belmonte Arboretum is het gehele jaar geopend, zeven dagen per week, van zonsopkomst tot zonsondergang.  

Generaal Foulkesweg 94-A, Wageningen, botanischetuinen.nl/
Het landgoed is bereikbaar per bus vanaf station Arnhem CS en station Ede-Wageningen. 

#6. De Plateaux, Noord-Brabant 

In het zuiden van ons land vind je, nabij Valkenburg, De Plateaux. Dit gebied vormt één geheel met het Belgische natuurgebied Hageven ten zuiden van Valkenswaard, en ligt tussen droge zandgronden en het beekdal van de Dommel. Dankzij het kalkrijke Maaswater dat in de vloeiweiden stroomt, vind je hier zeldzame bloemen die nog knapper zijn als ze bloeien. Zo zie je de brede orchis in mei en kleurt de margriet de vloeiweiden massaal wit in juni.  

Kenkersweg 1​, Valkenburg, natuurmonumenten.nl/
Vanaf station Eindhoven gaat er een bus naar Bergeijk. 

Een prachtig groot gebied met zeldzame bloemen
Een mooie combinatie van bloeiende bloemen en vermaak voor het hele gezin

#7. Bergherbos, Gelderland 

Houd je van bloeiende bloemen én klimmen? Dan zit je hier goed. Vanuit de uitkijktoren zie je graanvelden, blauwe korenbloemen en andere kleurrijke akkerkruiden. Weer eens wat anders dan een bollenveld, niet? Ook leuk: in het bos achter uitspanning 't Peeske ligt een superleuke speelnatuur van OERRR waar kinderen kunnen bouwen, klauteren, struinen en sluipen. Topuitje voor iedereen. 

Lage Eltenseweg 1, Loerbeek, natuurmonumenten.nl/
Vanaf station Arnhem gaat een trein naar Wehl. Bus 196 stopt precies voor ’t Peeske.  

#8. Westerpark Amsterdam 

In de nieuwste helft van dit gezellige stadspark in Amsterdam vind je een aangelegd pad dat langs meerdere kersenbomen loopt. Als die in bloei staan, ontstaat er een tijdelijke suikerspin-look. Wist je trouwens dat bloesem in Japan voor een nieuw begin staat? Om dat te vieren trekken veel Japanners er tijdens de bloesemperiode op uit om met vrienden en familie onder de bomen te picknicken.  

Haarlemmerweg 4, Amsterdam, iamsterdam.com/
Wandel naar het Westerpark vanaf station Amsterdam Sloterdijk of station Amsterdam Centraal, of pak een OV-fiets. 

In bloei transformeren deze rijen aan kersenbomen in een kleurige suikerspinlook
Een kakefonie aan kleuren met lila pinksterbloemen, klaprozen en gele ganzebloemen

#9. Landgoed Hackfort 

Vanaf het landgoed kun je verschillende wandelingen volgen, die je onder meer voeren langs prachtige vochtige weides die in het voorjaar lila kleuren met pinksterbloemen, de waard- (voedsel)plant van het oranjetipje. In de zomer kleurt de akker hier met akkerbloemen, voornamelijk gele ganzebloem en een enkele korenbloem, kamille en klaproos. Ook leuk: in de Hof van Hackfort, de historische moestuin, werden vroeger al groentes, fruit en bloemen geteeld voor de adellijke kasteelbewoners. 

Baakseweg, Vorden, natuurmonumenten.nl/
Je bereikt het landgoed met een bus vanaf station Zutphen. 

#10. Wandeling landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, Beesd 

Vanaf het landgoed kun je naar de wereldberoemde Appeldijk wandelen, waar aan beide kanten appelbomen in bloei staan. Naast heel mooi, natuurlijk ook ontzettend fotogeniek. Daarnaast vind je op het landgoed verschillende tuinen met bijzondere bloemen. Uitgekeken? Haal dan je hart op in de landgoedwinkel, restaurant of bakkerij, waar zo veel mogelijk gewerkt wordt met de oogst van het eigen land. 

't Klooster 5, Beesd, marienwaerdt.nl/
Vanaf station Beesd loop je zo het landgoed Mariënwaerdt op. 

Wandel vol bewondering over de wereldberoemde Appeldijk
Tags: bloesem bloesempark bloesemparken kersenbloesem bollenvelden bollenveld appelbloesem appelbomen Betuwe Mariënwaerdt
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan