Menu

Bijzonder overnachten in Nederland

Een staycation in een boutique hotel

Vakantie dicht bij huis kan net zo (ont)spannend zijn als over de grens. Bezoek eens een boutique hotel voor een bijzondere overnachting. Op deze locaties kom je helemaal tot rust. Ideaal om te combineren met een stedentrip.

Vakantie dicht bij huis kan net zo (ont)spannend zijn als over de grens. Bezoek eens een boutique hotel voor een bijzondere overnachting. Op deze locaties kom je helemaal tot rust. Ideaal om te combineren met een stedentrip.

#1. Hotel Miss Blanche

Een hotel is op zijn best als het aanvoelt als thuis, maar je de dagelijkse beslommeringen in één klap doet loslaten. Hotel Miss Blanche heeft dat begrepen en vormt de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de noordelijke provinciehoofdstad Groningen. Ontbijt er in de bakkerij, lunch in het eigen café, dineer in hun restaurant en geniet van een cocktail in het zusterbedrijf iets verderop. Je zou bijna vergeten de stad nog in te gaan!

Hoge der A 4, GroningenHotelmissblanche.nl

De ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan Groningen
De kamers zijn stijlvol, rustig en modern

#2. Hotel Finch Deventer

Vanaf het station van Deventer ben je in een paar stappen bij Hotel Finch. En van daaruit met een paar stappen op de Brink in het stadscentrum. De kamers van Finch zijn stijlvol, rustig en modern. Precies wat je nodig hebt voor een fijne nachtrust. Maak voor je je bed inrolt een tussenstop in de huiskamerbar, de ideale plek voor een afzakkertje voor het slapengaan (of voor je ontbijt, lunch of diner). ‘Kan niet’ bestaat niet in deze bar. Daar houden we van!

Keizerstraat 20, Deventer, Hotelfinch.nl

#3. Faralda Kraan Hotel

Een hotel in een bouwkraan is het letterlijke hoogtepunt van creatieve hotspot de NDSM-werf in Amsterdam. Vanaf grote hoogte kijk je uit over het IJ, het centrum en de diverse terrassen op en rondom de werf zelf. Met zoveel stedelijk vertier duik je waarschijnlijk pas laat je bed in, maar áls je eenmaal ligt, is dat wel een vette belevenis.

NDSM-Plein 78, AmsterdamNdsm.nl/location/faralda-kraan-hotel

Kijk vanaf grote hoogte uit over het IJ
In dit voormalige klooster kom je niet om te slapen, maar om dromen te beleven

#4. Hotel Nassau Breda

In dit voormalige klooster kom je niet om te slapen, maar om dromen te beleven – zo zeggen de eigenaren zelf. En zo is het maar net; slapen kun je thuis ook. Dit überhippe hotel is een grote knipoog naar zijn verleden. De kleuren, belichting en hoge plafonds doen denken aan een club maar er zijn genoeg authentieke details om je te realiseren dat je in een voormalig klooster staat. Vanaf de muur kijken nonnen je toe terwijl je slaapt, nadat je je hebt laten onderdompelen in waar Brabant zo goed in is: het bourgondische leven!

Nieuwstraat 23, Breda, Hotelnassaubreda.nl

#5. Hotel Fidder Zwolle       

Een hotel mét whiskybar. Daar kun je het dus laat maken en dan zó je bed in rollen. Of je bubbelbad. Fidder houdt – net als whisky – van oud en stijlvol. Je slaapt hier in een barok bed onder een klassieke hemel, maar natuurlijk wél op een lekker nieuw matras. Hotelier Patrick deelt graag zijn kennis met je en organiseert proeverijen. Heb je overdag geshopt, musea bezocht en lekker gegeten, dan is dit wel de perfecte afsluiter van de dag!

Koningin Wilhelminastraat 6, Zwolle, Hotelfidder.nl

Je slaapt hier in een barok bed onder een klassieke hemel
Voor het vrije Berlijn-gevoel hoef je de grens niet meer over

#6. Hotel Credible

Wie van jong, urban, vrij en creatief houdt, voelt zich thuis bij Hotel Credible. Of je nou achter je laptop zit, een spelletje doet, borrelt met vrienden of een boek wilt lezen. Op het terras is ruimte voor iedereen. Ze serveren er eitjes, enorme lunches, broodjes, borrelplanken en allerlei veganistische én vleesgerechten. Keuze genoeg. Voor het vrije Berlijn-gevoel hoef je de grens niet meer over.

Hertogstraat 1, NijmegenIn-credible.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan