Menu

8x de allerlekkerste ijssalons

van Nederland

Het is altijd tijd voor ijs! Maar als de zon hoog aan de hemel staat, smaakt het nog nét iets lekkerder. Zeker bij deze negen specialisten.

Het is altijd tijd voor ijs! Maar als de zon hoog aan de hemel staat, smaakt het nog nét iets lekkerder. Zeker bij deze negen specialisten.

#1. De Lorenzo IJs in Den Haag

De ijssalon van familie Lorenzo begon al in 1935! De Lorenzo IJs maakt tot op de dag van vandaag op traditionele wijze ijs. Zo is het citroenijs een echte aanrader, met citroenen uit Sicilië. Maar naast ijs zijn er ook andere lekkernijen te bestellen. Zo is de ijskoffie van Lorenzo het proberen waard!

Cederstraat 2, Den Haag, Delorenzoijs.nl

Het citroenijs, met citroenen uit Sicilië, is een echte aanrader
De coupes van Talamini zijn echte meesterwerken

#2. Talamini in Deventer

Sfeervol, lekker en helemaal volgens Italiaanse traditie. Ga voor een (of meer) van de 35 ijssmaken op een hoorntje of in een coupe. Want de coupes van Talamini zijn echte meesterwerken, die er niet alleen knap uitzien, maar ook heerlijk smaken. Naast ijscoupes zijn ook de shakes, taarten en wafels om door een ringetje te halen.

Brink 103, Deventer Talamini.nl/Deventer

#3. IJssalon De Mient in Alkmaar

In hartje Alkmaar vind je IJssalon De Mient. Deze salon begon ooit als een ijskar met alleen vanille en reed dan door Heiloo en Alkmaar. Tegenwoordig is De Mient een vast adres voor velen en is er keus uit 50 verschillende smaken. In een bootje Alkmaar verkennen? Wanneer je de ijssalon passeert, rinkel je de bootbel en bestel je direct vanuit de boot.

Mient 20, Alkmaar IJssalondemient.nl

Deze salon begon ooit als een ijskar met alleen vanille ijs
Er is ook genoeg keus uit ‘bijzondere’ smaken

#4. De IJssalon in Rotterdam

Op drukke dagen sta je hier gegarandeerd in de rij, maar als beloning voor je geduld krijg je wel een érg lekker ijsje. Deze ijsssalon is volgens velen de beste van Rotterdam. De klassieke smaken pistache, vanille en aardbei zijn altijd lekker, maar er is ook genoeg keus uit ‘bijzondere’ smaken. Wat dacht je van Almond crunch, Cherry Mania of ‘Why nuts’?

Meent 69A, Rotterdam Deijssalon.nl

#5. Roethof in Amersfoort

Bakkerij Roethof zou misschien niet je eerste keuze voor ijs in Amersfoort zijn, maar loop er zeker niet voorbij. Ook al hebben ze bij de bakkerij namelijk maar één smaak – vanille – de locals staan er regelmatig voor in de rij. Je bestelt ’m op een hoorntje of klassiek op een wafel met slagroom. Dat maakt een bezoekje aan Amersfoort in de zomer compleet.

Arnhemseweg 123, Amersfoort Facebook.com/Roethof

Je bestelt ijs op een hoorntje of klassiek op een wafel
Alle ijssmaken worden elke dag vers voor je gemaakt

#6. Frezzo in Breda & Den Bosch

In bourgondisch Brabant vind je in Breda en Den Bosch het hippe Frezzo. In deze speelse ijssalons is er keuze uit minimaal dertig smaken, die elke dag vers voor je gemaakt worden. En er zitten wat bijzondere tussen: ga je voor cheesecake-mandarijn, KitKat, Smarties of Fruitella?

Nieuwe Ginnekenstraat 1, Breda Visstraat 52, Den Bosch Frezzo.it

#7. Intelligentia IJs in Eindhoven

Haute-couturekleding is bij iedereen bekend, maar heb jij wel eens gehoord van haute-couture-ijs? Zeer exclusief ijs in de meest speciale smaken, hiervoor moet je bij Intelligentia taste rooms in Eindhoven zijn. Zodra je een voet over de drempel van de ijssalon zet, stap je in een 'pink dream', alles is roze. Daarna wordt het lastig om een keus te maken tussen al die unieke ijssmaken. Wordt het gin-tonic ijs, Cubaanse sigaar of toch een ijsje in een Netflix-thema, zoals 'Orange is the new black’? You choose! Voor de minder heldhaftige ijsliefhebbers zijn ook de meer bekende ijssmaken allemaal enorm lekker.

Leidingstraat 27, Eindhoven Intelligentia.nl

Heb jij wel eens gehoord van haute-couture-ijs?
Het ijs behoort tot het allerbeste vanille-ijs dat je ooit hebt geproefd

#8. Van der Linde in Amsterdam

Als je te snel loopt, loop je dit kleine banketbakkerswinkeltje zo voorbij. En dat zou jammer zijn, wat je hier eet behoort tot het allerbeste vanille-ijs dat je ooit hebt geproefd. Los van de overheerlijke banketbakkersspecialiteiten verkopen ze ook één soort ijs. Handig voor mensen met keuze-stress. Staat er een rij? Het is het wachten meer dan waard, want als je iets gedaan moet hebben in Amsterdam, dan is het een bezoekje brengen aan Van der Linde.

Nieuwendijk 183, Amsterdam Facebook.com/Van-der-Linde

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan