Menu

8x lokale biertjes op zomerse locaties

Genieten van de zon op de mooiste terrassen van Nederland

Als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen, vliegt heel Nederland naar buiten om lekker te genieten. Gelukkig kent Nederland veel prachtige terrassen in bossen en tuinen of aan het water. Deze acht favorieten, verspreid over het hele land, bieden de lekkerste lokale biertjes op de mooiste locaties. Want in iedere stad zit wel zo’n verborgen schat!

Als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen, vliegt heel Nederland naar buiten om lekker te genieten. Gelukkig kent Nederland veel prachtige terrassen in bossen en tuinen of aan het water. Deze acht favorieten, verspreid over het hele land, bieden de lekkerste lokale biertjes op de mooiste locaties. Want in iedere stad zit wel zo’n verborgen schat!

Bestel een drankje op het terras of zoek een plekje op het grasveld

#1. Brasserie OCK – Den Haag

Na een heerlijke wandeling door het Ockenburgse bos plof je neer naast het parmantige landhuis Ockenburgh. Bestel een drankje op het terras of zoek een plekje op het grasveld naast de Big Red One – een knalrode foodtruck – voor een door Brasserie OCK zelf gebrouwen 'OCK-biertje'. De sfeer is er ongedwongen en bovendien kun je er iedere zondag live van de leukste jazz en blues uit de streek genieten.
Monsterseweg 4, Den Haag, Brasserieock.nl

#2. Baxbier – Groningen

De allerlekkerste biertjes drink je uiteraard bij de brouwer zelf. Baxbier heeft bij de brouwerij een proeflokaal met terras waar je al het zelfgebrouwen bier kunt proeven. Het lentebiertje heet Rokkenjager en is een heerlijk fris biertje, gemaakt met hop uit eigen tuin!
Friesestraatweg 201/2a, Groningen, Baxbier.com

Het lentebiertje heet Rokkenjager en is een heerlijk fris biertje, gemaakt met hop uit eigen tuin
Mocht je keuzestress krijgen van de gigantische bierkaart: het personeel helpt je graag

#3. Belgisch biercafé Olivier – Leiden

In een prachtig 19e-eeuws gotisch gebouw – dat vroeger diende als ziekenhuis – vind je Belgisch biercafé Olivier. In de gigantische binnentuin heb je nog uitzicht op de oude kapel met glas-in-loodramen. Mocht je keuzestress krijgen van de gigantische bierkaart: het personeel helpt je graag.
Hooigracht 23, Leiden, Leiden.cafe-olivier.be

#4. ROOST aan de Singel – Utrecht

ROOST aan de Singel ligt, hoe kan het ook anders, aan de singel. Een plek waar je ongedwongen kunt borrelen op het terras of lekker kunt picknicken op het grasveld eromheen. In de buitenkeuken brengt ROOST barbecueën naar een hoger level en uit de wisseltap komt iedere maand een nieuw seizoensbiertje.
Paardenveld 1, Utrecht, Roostaandesingel.nl

In de buitenkeuken brengt ROOST barbecueën naar een hoger level
Schuif aan bij een van de grote picknicktafels en geniet van het speciale lentebiertje

#5. Café 100 watt – Eindhoven

Nog zo’n fijne brouwer met een zonnig terras. Schuif aan bij een van de grote picknicktafels en geniet van het speciale lentebiertje: Naar De Knoppen. Een fris, crispy biertje met bloemig aroma. Die gezellige typisch Brabantse sfeer is bij 100 Watt ook alom aanwezig.
Bleekweg 1, Eindhoven, Cafe100watt.nl

#6. Café de Ceuvel – Amsterdam

Culturele broedplaats de Ceuvel ligt op een oude scheepswerf in Amsterdam-Noord. Naast twintig drooggelegde woonboten – die dienen als ateliers en vergaderruimtes – vind je aan het water ook een café met een uit sloophout gebouwd terras. De Ceuvel is een duurzaam café. Zo is Hemelswater Code Blond een fris voorjaarsbiertje dat gemaakt is van opgevangen en gefilterd regenwater. Deze plek is een oase van rust in de drukke stad. Check ook de agenda voor kunstexposities, theater- en muziekavonden en workshops.
Korte Papaverweg 2 t/m 6, Amsterdam, Deceuvel.nl

Deze plek is een oase van rust in de drukke stad
Vanuit de vergaderzaal of je flexwerkplek kun je meteen door naar het terras voor een borrel aan het water

#7. Camping Ganspoort – Utrecht

Pal aan de Vaartsche Rijn ligt café en restaurant Camping Ganspoort. Vanuit de vergaderzaal of je flexwerkplek kun je meteen door naar het terras voor een borrel aan het water. En voor je het weet eindig je in een pubquiz of bierproeverij. Uit de wisseltap komen lekkere lokale biertjes, zoals de Utrechtse VandeStreek: Gemberneutraal. Een bijzonder fris biertje met rode peper, citroengras en uiteraard gember. Dit geef een fijne kick, en het heeft bovendien een lekker laag alcoholpercentage.
Helling 87, Utrecht, Campingganspoort.nl

#8. De Pelgrim – Rotterdam

Je waant je weer even in de gouden eeuw als je de binnentuin van De Pelgrim instapt. De brouwerij en het proeflokaal liggen in het kleine stukje Rotterdam dat de bombardementen van 1940 heeft overleefd. Je komt heerlijk tot rust in de florale binnentuin, terwijl de Pelgrimvaderskerk vrolijk zijn melodieën laat klinken. De lentebock Lammetje is een echte aanrader bij de eerste zonnestralen.
Aelbrechtskolk 12, Rotterdam, Pelgrimbier.nl

De lentebock Lammetje is een echte aanrader bij de eerste zonnestralen
Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan