Menu

8x de lekkerste chocolatiers

Zondigen in stijl

Bij deze chocolatiers ben je aan het goede adres voor een romantisch cadeau voor je partner, of gewoon lekker voor jezelf. Van (deze) chocolade word je gelukkig.

Bij deze chocolatiers ben je aan het goede adres voor een romantisch cadeau voor je partner, of gewoon lekker voor jezelf. Van (deze) chocolade word je gelukkig.

#1. Puccini Bomboni

In de gezellige Staalstraat vind je de beste chocolatier van Amsterdam: Puccini. In deze kleine winkel staat een grote vitrine met ambachtelijke bonbons, die allemaal de moeite waard zijn. En ook de andere chocolades zijn verrukkelijk! Van ganache met portwijn tot gekonfijte sinaasappelschijfjes gedoopt in pure chocolade. Ook in de webshop vind je de lekkerste bonbons. Leuk weetje: bij elke aankoop ontvang je een miniatuurboekje met informatie over het gehele bonbon assortiment.

Staalstraat 17, Amsterdam, Puccinibomboni.com

Gekonfijte sinaasappelschijfjes gedoopt in pure chocolade
Chocolate Lovers staat bekend om haar goede pralines, verrassingseieren en dertig soorten Engelse fudge

#2. Chocolate Lovers

Bij de eerste stap over de drempel voel je je al gelijk welkom door de gemoedelijke sfeer van de vrijwilligers. Eenmaal binnen is het fijn rondkijken in dit ouderwetse pand. Chocolate Lovers staat bekend om haar goede pralines, verrassingseieren en dertig soorten Engelse fudge. Ook BN’ers als Andre Rieu – die chocolade viooltjes kreeg – en koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn fan. Je kunt hier terecht voor meer dan tweehonderd verschillende soorten chocoladerepen en bonbons. De opbrengst van elk verkocht product gaat naar het goede doel: Chocolate Lovers is namelijk ook een stichting die zich inzet voor langdurig zieke kinderen. Heb je niet genoeg gekregen van al het lekkers? Dan kun je een bezoekje plannen aan hun chocolademuseum.

Vlasmarkt 45, Middelburg, Chocolatelover.nl

#3. De Lelie

Bij de chocolade van De Lelie klopt alles tot in detail. Eigenaren Sjaak en Ingrid volgden een opleiding in Parijs en bezochten plantages om eerlijke cacao te verwerken in bonbons en repen. Sjaak en Ingrid maken samen met hun team handgemaakte bonbons en andere chocoladespecialiteiten. Denk aan truffels, pumps & stilletto's én Delftenaartjes. Je kunt het hele jaar door ook nog eens van huisgemaakt ijs genieten.

Voorstraat 10, Delft, Chocolaterie.nl

Het team maakt handgemaakte bonbons en andere chocoladespecialiteiten
Een extraatje is het open atelier in de winkel, waar je de machines kunt bewonderen

#4. Chocolaterie Pierre

Van een verse hot chocolate met verschillende smaken tot pindarotsjes: bij Pierre is de keuze reuze. De familiezaak is al sinds 1994 een begrip, inmiddels staat de derde generatie aan het roer: de gepassioneerde Jeffrey, die zijn chocolade zorgvuldig en met liefde bereidt. Een extraatje is het open atelier in de winkel, waar je de machines kunt bewonderen. Naast hun filialen in Haarlem en in Hillegom, kun je het assortiment ook online bewonderen én kopen.

Kleine Houtstraat 1, Haarlem, Chocolateriepierre.nl

 

#5. Bonbonnerie Borrel

Tijdens een dagje Zwolle is een bezoek aan de meer dan veertig jaar oude bonbonnerie een must. Vanuit de nabijgelegen productieruimte komt de geur van cacao je al tegemoet. Maak kennis met de fantastische ‘Zwolse truffels’ (of ‘Blauwvingers’), met een vulling van slagroom, Blue Caraçao en sinaasappel. En ook de andere tien smaken en bonbons zijn verrassend lekker! Een leuk weetje: elke donderdag is het Truffeldag. Nog een reden om wat vertruffelijks aan te schaffen.

Diezerpoortenplas 7, Zwolle, Bonbonnerieborrel.nl

Maak kennis met de fantastische ‘Zwolse truffels’, met een vulling van slagroom, Blue Caraçao en sinaasappel
Fruitige chocoladetaarten, petitfours met frambozen en macarons in alle kleuren van de regenboog

#6. Pâtisserie Chocolaterie Jarreau

Waan je in de verleidelijke wereld van Jarreau. Waar het team dagelijks met liefde en precisie aan hun mooie creaties werkt. Fruitige chocoladetaarten, petitfours met frambozen en macarons in alle kleuren van de regenboog. En dit allemaal van zo natuurlijk mogelijke producten: het team maakt geen gebruik van onnodige toevoegingen. Bij Jarreau is het een en al puur genieten.

Van Hoytemastraat 42, Den Haag, Jarreau.nl

#7. Friandries

De bonbons van Friandries zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook een lust voor het oog. Elke ‘friandise’ is namelijk voorzien van zoveel bijzondere vormen en kleuren, dat opeten bijna zonde wordt. Toch raad ik je zeker aan om een hap te nemen, want dat zorgt voor een ware (smaak)belevenis. Wat dacht je van aardbei-laveldel-viooltjes? Grapefruit lapsang? Of balsamico-blauwe bes?

Willem II-straat 4, Tilburg, Friandries.nl

Elke ‘friandise’ is voorzien van zo veel bijzondere vormen en kleuren dat opeten bijna zonde wordt
In de prachtige etalage kijk je uit over een schat aan plakkaten in alle soorten en maten

#8. Cacao

Ben je op zoek naar het chocolade-walhalla van Utrecht? Ga dan naar Cacao en verlekker je aan sticks, Domtorens, hakken, lolly’s en tuilles. De prachtige etalage mag je ook zeker niet overslaan. Hier kijk je uit over een schat aan plakkaten in alle soorten en maten, een tentoonstelling op zich!

Oudegracht 179, Utrecht, Cacao-utrecht.nl

Rosa Lee Szarzynski

Geschreven door: Rosa Lee Szarzynski

Rosa Lee Szarzynski is dol op cultuur. Jarenlang vormde haar website Cultypleasure haar lust en haar leven. Een blog vol cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen! Tegenwoordig zet ze haar speurneus op het gebied van culturele activiteiten in voor nsfavourites. Volg Rosa Lee haar account @expojunkie op Instagram voor leuke exclusieve tips. Geen expositie gaat meer aan je voorbij.

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan