Menu

8x de lekkerste chocolatiers

Zondigen in stijl

Bij deze chocolatiers ben je aan het goede adres voor een romantisch cadeau voor je partner, of gewoon lekker voor jezelf. Van (deze) chocolade word je gelukkig. 

Bij deze chocolatiers ben je aan het goede adres voor een romantisch cadeau voor je partner, of gewoon lekker voor jezelf. Van (deze) chocolade word je gelukkig. 

#1. Puccini Bomboni

In de gezellige Staalstraat vind je de beste chocolatier van Amsterdam: Puccini. In deze kleine winkel staat een grote vitrine met ambachtelijke bonbons, die allemaal de moeite waard zijn. En ook de andere chocolades zijn verrukkelijk! Mijn favoriet is die met mango, de combinatie van een pure en zoete smaak is goddelijk. Leuk weetje: Puccini Bomboni is verkozen tot een van de 10 beste chocolatiers van de wereld!
Staalstraat 17, Amsterdam, Puccinibomboni.com

Puccini Bomboni is verkozen tot een van de 10 beste chocolatiers van de wereld
Chocolate Lovers staat bekend om haar goede pralines, verrassingseieren en dertig soorten Engelse fudge

#2. Chocolate Lovers

Bij de eerste stap over de drempel voel je je gelijk welkom door de gemoedelijke sfeer van de vrijwilligers. Eenmaal binnen is het fijn rondkijken in dit ouderwetse pand. Chocolate Lovers staat bekend om haar goede pralines, verrassingseieren en dertig soorten Engelse fudge. Ook BN’ers als Andre Rieu – die chocoladen viooltjes kreeg – en koning Willem-Alexander en Máxima zijn fan. Chocolate Lovers is ook een stichting die zich inzet voor langdurig zieke kinderen. Na afloop ga je dus met een rijk gevuld doosje en een goed gevoel naar huis.
Vlasmarkt 45, Middelburg, Chocolatelover.nl

 

#3. De Lelie

Bij de chocolade van De Lelie klopt alles tot in detail. Eigenaren Sjaak en Ingrid volgden een opleiding in Parijs en bezochten plantages om eerlijke cacao te verwerken in bonbons en repen. Speciaal is de roze variant ‘Ruby’, met de smaak van bessen. Maar er is meer … volg eens de gouden eeuw-workshop, waar je leert om chocolademunten te maken en die te vullen met specerijen uit de tijd van de VOC. Je kunt het hele jaar door ook nog eens van huisgemaakt ijs genieten.
Voorstraat 10, Delft, Chocolaterie.nl

Tijdens de gouden eeuw-workshop leer je om chocolademunten te maken en die te vullen met specerijen uit de tijd van de VOC
Een extraatje is het open atelier in de winkel, waar je de machines kunt bewonderen

#4. Chocolaterie Pierre

Van een verse hot chocolate met verschillende smaken tot pindarotsjes: bij Pierre is de keuze reuze. De familiezaak is al vijfentwintig jaar een begrip, inmiddels staat de derde generatie aan het roer: de gepassioneerde Jeffrey, die zijn chocolade zorgvuldig en met liefde bereidt. Een extraatje is het open atelier in de winkel, waar je de machines kunt bewonderen. Tip: in maart opent Pierre zijn tweede winkel, in Hillegom.
Kleine Houtstraat 1, Haarlem, Chocolateriepierre.nl

 

#5. Bonbonnerie Borrel

Tijdens een dagje Zwolle is een bezoek aan de meer dan veertig jaar oude bonbonnerie een must. Vanuit de nabijgelegen productieruimte komt de geur van cacao je al tegemoet. Maak kennis met de fantastische ‘Zwolse truffels’ (of ‘Blauwvingers’), met een vulling van slagroom, Blue Caraçao en sinaasappel. En ook de andere tien smaken en bonbons zijn verrassend lekker!
Diezerpoortenplas 7, Zwolle, Bonbonnerieborrel.nl

Maak kennis met de fantastische ‘Zwolse truffels’, met een vulling van slagroom, Blue Caraçao en sinaasappel
Naast het winkelgedeelte is er ook een knusse koffiehoek

#6. Bolena Chocolate Café

Dit historische pand was in de jaren dertig het Haags Chocoladehuis. Sinds een jaar is het echter gerenoveerd, nu geeft het onderdak aan een gezellig buurtcafé voor chocoladeliefhebbers. De Argentijnse eigenaresse Lucia wilde een plek waar klanten langer blijven hangen en elkaar ontmoeten. Daarom is er naast het winkelgedeelte ook een knusse koffiehoek. Bezoekers komen er graag om een vers bakje – gemaakt van geroosterde koffiebonen – te drinken, mét een mojito-bonbon of een gember-kurkuma-reep.
Boekhorststraat 191, Den Haag, Bolenachocolates.com

 

#7. Friandries

De bonbons van Friandries zijn niet alleen heerlijk, ze zijn ook een lust voor het oog. Elke ‘friandise’ is namelijk voorzien van zo veel bijzondere vormen en kleuren dat opeten bijna zonde wordt. Toch raad ik je zeker aan om een hap te nemen, want dat zorgt voor een ware (smaak)belevenis. Wat dacht je van rode biet-trekdrop? Miso-rijstazijn-yuzu? Of balsamico-braam? Ook de workshops, waarin je je eigen creatie samen mag stellen, zijn niet te missen.
Willem II-straat 4, Tilburg, Friandries.nl

 

Elke ‘friandise’ is voorzien van zo veel bijzondere vormen en kleuren dat opeten bijna zonde wordt
In de prachtige etalage kijk je uit over een schat aan plakkaten in alle soorten en maten

#8. Cacao

Ben je op zoek naar het chocolade-walhalla van Utrecht? Ga dan naar Cacao en verlekker je aan sticks, Dom Torens, hakken, lolly’s en tuilles. De prachtige etalage mag je ook zeker niet overslaan. Hier kijk je uit over een schat aan plakkaten in alle soorten en maten. Een aanrader is die met het ontwerp van kunststroming De Stijl. Een tentoonstelling op zich.
Oudegracht 179, Utrecht, Cacao-utrecht.nl

 

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan