Menu

6x buiten eten

Maak van je ontbijt of lunch zonder moeite een buitenfeestje

Op warme zomerdagen eropuit en ergens ontbijten of lunchen? Probeer eens een van deze zeven opties. Geniet van versgemaakte lekkernijen, ergens in een park, aan het strand of onder de bomen, zonder dat je daarvoor in de keuken hoeft te staan. Uit eten, maar dan lekker in de openlucht.

Op warme zomerdagen eropuit en ergens ontbijten of lunchen? Probeer eens een van deze zeven opties. Geniet van versgemaakte lekkernijen, ergens in een park, aan het strand of onder de bomen, zonder dat je daarvoor in de keuken hoeft te staan. Uit eten, maar dan lekker in de openlucht.

Aafke maakt haar buitenontbijtjes voor je neus, lekker vers dus

#1. Buitenontbijtjes.nl in Den Haag

Begin de dag buiten terwijl je geniet van de natuur en er een heerlijk vers ontbijt voor je wordt gemaakt. Kan het nog beter? Aafke maakt haar buitenontbijtjes voor je neus klaar, terwijl jij lekker op haar eigen ontworpen strandstoel zit. Alles zelfgemaakt en bovendien helemaal biologisch. Het resultaat: een met liefde gemaakte ontbijtplank met uiteraard goede koffie, thee en sapjes. Reserveren is mogelijk via haar website op diverse plekken in Den Haag, ook aan het strand!
Diverse locaties in Den Haag, Buitenontbijtjes.nl

#2. Ontbijt on the go van Hemels in Arnhem

Hemels genieten gaat zeker lukken bij patisserie & espressobar Hemels in Arnhem. Van American pancakes met vers fruit en wentelteefjes gemaakt van suikerbrood met citroenkwark tot acaibowls en yoghurt met granola. Al het lekkers uit dit knusse café is to-go te bestellen: ideaal! Bestel vooraf of wacht even in de zon tot je ontbijt of lunch klaar is, zo geniet je van al dat lekkers precies waar jij wilt. In het Lauwerspark bijvoorbeeld, op slechts vijf minuten loopafstand.
Kerkstraat 3, Arnhem, Hemelslekker.nl

Al het lekkers uit dit knusse café is to-go te bestellen
Ook leuk: in de mand zit alles wat je nodig hebt voor de picknick

#3. De picknickmanden van De Ontdekking in Utrecht

Eerst even lekker uitslapen? Vanaf 11.00 uur (reserveer 24 uur van tevoren) haal je bij De Ontdekking in Utrecht een goedgevulde picknickmand, met onder andere soep, brood, salades, soda’s en zoetigheid. Ook leuk: in de mand zit alles wat je nodig hebt voor de picknick. Van picknicktafel – die je zo in het gras prikt – tot servies. Het enige wat jij nog hoeft te doen is een geschikt plekje in een van de Utrechtse parken of aan de gracht te vinden. De Ontdekking heeft ook borrel-picknickmanden.
Voorstraat 110, Utrecht, Deontdekkingutrecht.nl

#4. Stadstuin of in eigen tuin van Anne&Max in Breda

Bij Anne&Max in Breda eet je in een heerlijke stadstuin, waar je de dag rustig begint met een goed ontbijt. Je zit er onder een monumentale kastanjeboom en als je even stil bent hoor je het achtergrondkoortje van vogels. Bestel een uitgebreide ontbijtplank van de menukaart en leun lekker achterover. Liever in je eigen tuin genieten zonder alle bijkomstige organisatie? Bij Anne&Max zijn ook picknickmanden te bestellen, zowel voor ontbijt als lunch.
Wilhelminastraat 17, Breda, Annemax.nl

Als je even stil bent hoor je het achtergrondkoortje van vogels
Voor het ultieme parkontbijt in Rotterdam hoef je niet eens van het gras te komen

#5. Plof neer met Lot&Daan in Rotterdam

Voor het ultieme parkontbijt in Rotterdam hoef je niet eens van het gras te komen. Plof neer in een van de groene oases in het centrum en bel Lot&Daan, die een heerlijke picknickmand voor 2 direct komen bezorgen. Vers fruit, een heerlijk sapje en een goede salade, en dat zonder een stap te zetten. Voor de echt bijzondere ontbijtjes kun je er ook nog een fles cava bij bestellen.
Oost-Wijnstraat 24, Rotterdam, Lotdaan.nl

#6. Varen of liggen met de manden van De Bakkerswinkel in Amsterdam

Bij de Bakkerswinkel in Amsterdam-West kun je een heerlijk pakket bestellen van streekproducten met huisgemaakte dressings en lekker dik gesneden boterhammen. De meeneem-winkel ligt vol lekkernijen die je zo het Westerpark in brengt. Wil je er een extra speciaal moment van maken? Bij de buren van Boats4rent kun je een bootje huren en direct met je picknickmand het water op!
Regulateurshuis 1, Amsterdam, Debakkerswinkel.nl

Streekproducten met huisgemaakte dressings en lekker dik gesneden boterhammen
Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan