Menu

3x de beste events van januari

Swingend het nieuwe jaar in!

Volg een workshop flamenco, ontmoet jong talent en dans op bluesmuziek. Het nieuwe jaar met een flinke dosis energie ingaan kan op deze events als de beste.

Volg een workshop flamenco, ontmoet jong talent en dans op bluesmuziek. Het nieuwe jaar met een flinke dosis energie ingaan kan op deze events als de beste.

#1. Better Get Hit Festival

Bij het Better Get Hit Festival voelt elke muziekliefhebber zich thuis. Het festival is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus, waarin blues, soul, gospel en jazz samenkomen. De mix van muziekstijlen staat ook symbool voor deze eerste editie. Op 11 en 12 januari maak je kennis met grote internationale sterren en jonge talenten. Van de prachtige jazzy stem van Kim Hoorweg tot de swingende hiphop van het duo Gil & Megas, het festival heeft van alles wat. De ode aan Prince van Cory Henry en het Metropole Orkest is ook niet te missen.
Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1
Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62

Bettergethit.com

Maak kennis met grote internationale sterren en jonge talenten
José Galán en zijn twee dansers laten zien wat de vitale kracht van flamenco is

#2. De Flamenco Biënnale Nederland

Laat je verrassen door meer dan vijftig prikkelende flamencovoorstellingen. Zo steekt het Spaanse muziekensemble Trio Arbós en zanger Rafael de Utrera oude composities in een pakkend modern jasje. Één van de hoogtepunten uit het programma is Sueños reales, Cuerpos posible. Hierin laten José Galán en twee dansers met een fysieke en cognitieve beperking zien wat de vitale kracht van flamenco is. Bijzonder. De Flamenco Biënnale tourt van 18 januari t/m 10 februari door heel Nederland, het precieze programma bewonder je op de website. Olé!
Onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven, Flamencobiennale.nl

#3. Glow in the Park

Voor een magische ervaring ga je op 18 en 19 januari naar het Gagelbos in Utrecht. Dit festival met bewegende lichtkunst is een waar lust voor het oog. Tijdens je wandeling ontdek je verhalenvertellers, dansers, vuurspuwers en een speciale dansbunker. De one-minute story’s van theatergroep Stut Open en het Creative College zijn ook must-sees. Voor de kinderen zijn er speciale tenten met muziek, schmink, poppenspelers en spelletjes. Wij kijken alvast uit naar het gezellige kampvuur.
Gagelbos, bij skatebaan Ruigenhoek op de Gageldijk, Utrecht, ijsclubsiberia.nl/glowinthepark2019

Voor de kinderen zijn er speciale tenten met muziek, schmink, poppenspelers en spelletjes.
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan