Menu

15x de beste Zeeuwse restaurants voor Oosterscheldekreeft

Heerlijk kreeft eten in Zeeland

Het Oosterscheldekreeftenseizoen vindt elk jaar plaats van eind maart tot halverwege juli. Natuurlijk moet je voor de beste, dagverse en allerlekkerste kreeften in Zeeland zijn. Hierbij 15 tips: restaurants waar je zeker wilt aanschuiven als je in Zeeland bent! 

Het Oosterscheldekreeftenseizoen vindt elk jaar plaats van eind maart tot halverwege juli. Natuurlijk moet je voor de beste, dagverse en allerlekkerste kreeften in Zeeland zijn. Hierbij 15 tips: restaurants waar je zeker wilt aanschuiven als je in Zeeland bent! 

#1. Brasserie Vluchthaven in Bruinisse

Chef DP Arkenbout is een bekende Zeeuw, bijna een rockster! “In onze keuken gebruiken we 99% biologische producten, 100% eerlijk. Niet alleen omdat ze meestal beter smaken, maar omdat dit voor ons een logische keuze is geworden.” Nou, daar hebben we niets aan toe te voegen. Bij Vluchthaven eet je Oosterscheldekreeft zoals chef DP Arkenbout hem bereidt – en dat is altijd fijn!
Zijpe 1, Bruinisse, devluchthaven.nl

#2. ‘t Vlasbloemeken in Koewacht

Lekkers van zee, vee en veld is het motto van ’t Vlasbloemeken in het Zeeuws-Vlaamse grensdorp Koewacht. Dit restaurant (met ster!) accentueert graag de échte smaken van de diverse gerechten en dat doen ze dan ook erg goed. De Oosterscheldekreeft smaakt hier altijd fantastisch en als het mooi weer is beland je met een beetje geluk aan een van de mooi gedekte tafels aan de vijver. Culinair genot!
Nieuwstraat 8, Koewacht, vlasbloemeken.nl

#3. Hostellerie Schuddebeurs in Schuddebeurs

De oude gelagkamer, eeuwenoude plavuizen en het schoonmetselwerk herinneren je aan de historie die goed voelbaar is in dit prachtige oude pand. Chef Bart creëert traditionele gerechten in een hedendaags jasje. De Oosterscheldekreeft met gerookte boter is met recht de aanbeveling waard. Het is dan ook de reden waarom veel Zeeuwen richting Schuddebeurs rijden tijdens het Oosterscheldekreeftenseizoen. Het smaakt naar nog veel meer, geloof ons!
Donkereweg 35, Noordgouwe, schuddebeurs.nl

#4. Sailor’s Inn in Bruinisse

Gelegen aan de modernste jachthaven die Nederland rijk is, in Bruinisse, staar je over het water en eet je de overheerlijke Oosterscheldekreeft op diverse manieren bereid door chef Marco! De kreeftenwijn mag natuurlijk ook niet ontbreken, daar zorgen ze bij Sailor’s Inn wel voor. Een unieke locatie in Zeeland die je niet mag missen. De boten zeilen voorbij terwijl je geniet van wat er op je bord ligt.
Jachthavenweg 61A, Bruinisse, sailorsinn.nl

#5. Brasserie Maritime in Zierikzee

De naam verklapt het al: hier geniet je van de Oosterscheldekreeft (en meer) met een maritiem uitzicht op de haven van Zierikzee. De keukenbrigade van Maritime heeft de Franse keuken als basis, werkt veelvuldig met lokale ingrediënten en serveert tijdens het seizoen een Oosterscheldekreeftmenu om je vingers bij af te likken. Zierikzee is overigens prachtig en fluistert historische verhalen. Heb je net iets teveel gegeten? Een wandeling door het centrum is je perfecte dessert.
Nieuwe Haven 21, Zierikzee, brasseriemaritime.nl

#6. Auberge de Campveerse Toren in Veere

Van oudsher een 500 jaar oude stadsherberg vernoemd naar het pittoreske stadje Veere, dat vroeger Campveere heette. De romantische sfeer van vroeger is bewaard gebleven, echter wel geüpdatet naar deze tijd. De Oosterscheldekreeft (en kreeftenwijn!) laat zich ook hier goed smaken zeker als je beseft dat je culinair zit te genieten in een aloude verdedigingstoren aan het Veerse Meer.
Kaai 2, Veere, campveersetoren.nl

#7. De Visbar in Domburg

Een begrip in Zeeland: veel Zeeuwen zetten hier graag hun tanden in een visje. In De Visbar geniet je van de smaak van Zeeland, die nog beter tot z'n recht komt door de entourage en de supergastvrije service. Chef Martijn snapt hoe hij zijn gasten blij kan maken en zijn Oosterscheldekreeftmenu doet dat zeker. Een plek in Domburg waar het altijd gezellig is en waar ze gespecialiseerd zijn in de smaken van de zee.
Ooststraat 6, Domburgvisbardomburg.nl

#8. De Gouden Bock in Middelburg

Chef Martijn jaagt bij voorkeur zelf op zijn eten en dat is dan ook Martijn ten voeten uit. Alles wat uit zijn keuken komt is verser dan vers en wordt zonder opsmuk geserveerd. Je kunt hier dus met een gerust hart aanschuiven voor de Oosterscheldekreeft. Gastvrouw Michelle weet je alles te vertellen over de wijnen die bij de diverse gerechten worden geserveerd. Een gouden duo als je het ons vraagt.
Damplein 17, Middelburgdegoudenbock.nl

#9. Proeverij Oesterij in Yerseke

Wat is er beter dan het eten van de Oosterscheldekreeft met uitzicht op de Oosterschelde? Het kan bij Proeverij Oesterij, waar de Oosterschelde, als je over de oesterputten heen kijkt, zichtbaar is aan de horizon. Het is een plek die je niet snel zult vergeten, zowel dankzij het uitzicht als het eten. Het dorp Yerseke is het centrum van de oester- en mosselvissers in Zeeland. Mocht je het leuk vinden, vraag de bediening dan zeker even naar de mogelijkheid tot een rondleiding door de oesterputten.
Havendijk 12, Yerseke, oesterij.nl

#10. Dijkpaviljoen De Westkaap in Westkapelle

De dijk in Westkapelle herbergt flink wat Zeeuwse historie. Op deze plek - uitkijkend over de Noordzee - ligt dijkpaviljoen de Westkaap. Een hevige storm, passerende schepen en die éindeloze horizon: het is altijd goed toeven bij De Westkaap. Natuurlijk kan je er ook aanschuiven voor de Oosterscheldekreeft. De zee is er ruw en slaat soms tegen de dijk, maar de smaken zijn des te verfijnd.
Zeedijk 7, Westkapelle, westkaap.nl

#11. Restaurant Scherp in Middelburg

Op deze historische plek in Middelburg zwaait Mart Scherp samen met zijn vrouw Dani de scepter en trakteert hij zijn gasten op pure smaken, zoals hij ze zelf het liefste proeft. Scherp werkt graag en veelvuldig met streekproducten en de Oosterscheldekreeft past prima in dat rijtje. Een beleving pur sang voor de echte culinaire liefhebber, een absolute aanrader wanneer je de echte Zeeuwse smaken wilt proeven.
Wijngaardstraat 1-5, Middelburg, restaurantscherp.nl

#12. De Gespleten Arent in Middelburg

Aan de Vlasmarkt in de Zeeuwse hoofdstad vind je De Gespleten Arent, waar je in een prachtig rijksmonument aanschuift voor gerechten met wereldse invloeden en smaken. De Oosterscheldekreeft – die ze graag op eigen wijze serveren – smaakt overigens ook goed op het zonnige terras aan de achterkant van het restaurant. Een avondje bij De Gespleten Arent is een heuse beleving. De ideale combinatie van gastvrijheid, culinaire hoogstandjes en het moderne interieur, dat net als de opgemaakte borden een lust voor het oog is.
Vlasmarkt 25-27, Middelburg, degespletenarent.nl

#13. Hector in Goes

Aan de Goese kade opende dit restaurant in maart 2018 de deuren. Een mix van 'outside the box' denken, (h)eerlijke gerechten en een gastvrije atmosfeer. Het interieur is robuust met veel hout en stoere elementen, zo hangt midden in het restaurant een boot! Hector serveert ook stoere gerechten gecombineerd met een klassiek smakenpallet: de Oosterscheldekreeft zal er je zeker smaken!
Grote Kade 34, Goes, hector.nl

#14. Bistro de Kluiver in Breskens

Breskens is dé maritieme hoofdstad van Zeeuws-Vlaanderen. En chef-kok Eddy van Bistro de Kluiver is een begrip in Zeeland, dat durf ik te zeggen. De Oosterscheldekreeft eten doe je bij De Kluiver met uitzicht op de haven van Breskens en dat is sowieso een lust voor het oog. Maar ook de inrichting van het restaurant en het talent van de chef om puur eten te serveren is een beleving an sich.
Kaai 6, Breskens, dekluiverbreskens.nl

#15. Clubhuis Buutengaets in Sint-Annaland

Op zoek naar het ultieme Ibiza-gevoel, maar geen zin om te vliegen? Dan is Sint-Annaland de moeite waard. Genoemd naar de halfzus van Karel de Stoute: Anna van Bourgondië. Aan de Krabbenkreek in Sint-Annaland ligt restaurant Clubhuis Buutengaets, direct aan de jachthaven. Het interieur is sjiek-comfortabel met een nautisch knipoog: geheel in stijl met het uitzicht. Chef-kok Bert Coelers kookt rechtstreeks uit de Krabbenkreek en uit het nabij gelegen Zeeuwse land. Oosterscheldekreeft uit het water, rechtstreeks op je bord!
Havenweg 12, Sint-Annaland, buutengaets.nl

ZeeuwZe

Geschreven door: ZeeuwZe

Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl heeft - als onvervalst Zeeuws meisje - een passie voor alles wat met Zeeland te maken heeft. Met haar platform laat ze, op geheel eigen wijze, het Zeeland zien waar ze is opgegroeid. Haring happen, gele klompen & boter karnen? Guess again (al doet ze dat eerste maar wat graag). 

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan