Menu

10x de lekkerste high tea

Uitgebreid aan de thee, altijd een goed idee

De een noemt het Afternoon Tea, de ander Thé Complet. Hoe je het middagritueel ook aanduidt, één ding staat vast: na volop thee, huisgebakken zoet en hartige hapjes, kun je de avondmaaltijd skippen. Wel bijtijds online bestellen of reserveren!

De een noemt het Afternoon Tea, de ander Thé Complet. Hoe je het middagritueel ook aanduidt, één ding staat vast: na volop thee, huisgebakken zoet en hartige hapjes, kun je de avondmaaltijd skippen. Wel bijtijds online bestellen of reserveren!

#1. Majesteit Taart 

Bij Majesteit Taart is het elke dag een feest en dat vieren ze uiteraard met taart. Een high tea mag dan natuurlijk niet missen. Deze bevat scones, mini taartjes, hartige broodjes en een grote pot thee. Alles is royaal versierd, met een touch of roze en goud. Aan de wat mindere zoetekauwen wordt ook gedacht. Het verantwoord genieten aanbod bevat biologische, glutenvrije en suikervrije taarten. Hun geheime basisingrediënt voor alle taarten: heel veel liefde. Enthousiast geraakt? In de webshop kun je ook een high tea voor thuis bestellen.

Javastraat 5, Amsterdam, majesteittaart.nl

Hun geheime basisingrediënt: heel veel liefde
Een proeverij van hartig én zoet lekkers

#2. BUUF in de serre

In de serre van het historische klooster De Mariënhof bakken eigenaren Carmen en Cesare ambachtelijk de lekkerste taarten. Een klassieke high tea serveren ze niet, wel een proeverij van hartig én zoet lekkers! Overigens ook te bestellen om thuis van te genieten.

Kleine Haag 2, Amersfoort, buufindeserre.nl

#3. Café Blossom

Bij Café Blossom is het altijd tea o'clock! Je kunt genieten van vier gangen vol zoete en hartige lekkernijen. In combinatie met bijpassende thee van Crusio Thee. Waarvan elke smaak een eigen verhaal heeft. Iets te vieren? Dan maakt de thee plaats voor een glaasje bubbels. Ook fijn: in Den Haag bezorgen ze de high tea ook aan huis.

Anna Paulownastraat 70c, Den Haag, cafeblossom.nl

Bij Café Blossom is het altijd tea o'clock
Vanzelfsprekend met thee, maar de cava staat ook koud

#4. Pilkington’s

Pilkington’s ligt in hartje Den Bosch, maar je waant je er in Groot-Brittannië. Het prachtige restaurant – met dito binnentuin – serveert de High Tea zoals het heurt. Eerst een variëteit aan huisgemaakt zoet (proef die apple crumble!) en vervolgens hartige hapjes, zoals shepherd’s pie. Vanzelfsprekend met thee, maar de cava staat ook koud. Niet getreurd, tijdens de lockdown kun je de high tea ook voor thuis bestellen.

Torenstraat 5, Den Bosch, pilkingtons.nl

#5. De Juf

Ambachtelijk gemaakte koek, zoet goed en hartige taart: daar draait het om bij De Juf. In de lichte ruimte worden alle producten live én met liefde gebakken. Niets van het assortiment missen? Bestel de high tea voor thuis met hapjes van het menu, een stukje dagtaart, jam van het seizoen en thee van TeaBar. Je kunt je eten afhalen of thuis laten bezorgen.

Sint Janstraat 32, Middelburg, dejufmiddelburg.nl

Alle producten worden live én met liefde gebakken
Je kunt ook kiezen voor een biologische of vegetarische variant

#6. De Kleine Baron 

Maar de high tea is hier alles behalve klein. Onder het genot van een kop thee geniet je van diverse hapjes. Vijf hartige en vijf zoete. Soep, wraps, bonbons en fudge; alles komt aan bod. Je kunt ook een voorkeur geven voor een biologische of vegetarische variant. Bestel de high tea en maak er thuis een feestje van! 

Sweder van Zuylenweg 56, Utrecht, dekleinebaron.nl 

#7. Stilleven

De sfeer bij Stilleven voelt aan als thuis. Niet gek want dit lunchtentje speelt een dubbelrol als brocantewinkel. De huisgemaakte high tea is toch wel het toppunt. Een hartige en een zoete ronde vol lekkernijen. Gelukkig kun je hun verrukkelijke high tea bestellen en afhalen bij het restaurant. Gluur vooral even door de ruit naar binnen, wie weet scoor je ook wat mooie antieke spullen.

Ginnekenweg 26, Breda, stillevenbreda.nl

Wie weet scoor je ook wat mooie antieke spullen
Bestel de High Wine of High Beer

#8. Roos

Verse bloemen op tafel, vrolijke bediening en een verrukkelijke kaart: lunchrestaurant Roos aan de Leidse Botermarkt is terecht een grote lokale favoriet. Ook voor de high tea: een combinatie van huisgemaakt zoet, mini-sandwiches en losse thee. Toe aan meer 'umpf'? Bestel dan de High Wine of High Beer! Ook te bestellen voor thuis.

Botermarkt 12, Leiden, roosleiden.nl

#9. Coffeelicious Bakery 

Voor lekkers kun je terecht bij het familiebedrijf Coffeelicious. Joan, moeder én chef, creëert alle recepten. Waaronder de high tea. Hierbij kun je kiezen uit een standaard, vegan, vegetarisch of glutenvrije optie. Je kunt er zelfs voor kiezen je door chef Joan te laten verrassen met wat extra hapjes bij de high tea. Nu ook te bestellen voor thuis!

Wijnstraat 182, Dordrecht, coffeeliciousbakery.com

Het restaurant heeft ook een Cookiemobiel
De high tea is net zo kleurrijk als de inrichting

#10 By Ami Urban Bistro 

De high tea is hier net zo kleurrijk als de inrichting van By Ami. De high tea is een aanrader: matcha broodjes, aioli van zwarte knoflook en kerrie hummus. Er is ook voor zoet lekkers gezorgd: van cheesecake tot macarons. De high tea kun je - inclusief vijf theesoorten - thuis laten bezorgen. Je hoeft alleen zelf water te koken en dan kan het theeleuten beginnen! 

Antoine Platekade 983, Rotterdam, winkel.byami.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan