Menu

10x de lekkerste high tea

Uitgebreid aan de thee, altijd een goed idee

De een noemt het Afternoon Tea, de ander Thé Complet. Hoe je het middagritueel ook aanduidt, één ding staat vast: na volop thee, huisgebakken zoet en hartige hapjes, kun je de avondmaaltijd skippen. Wel bijtijds reserveren!

De een noemt het Afternoon Tea, de ander Thé Complet. Hoe je het middagritueel ook aanduidt, één ding staat vast: na volop thee, huisgebakken zoet en hartige hapjes, kun je de avondmaaltijd skippen. Wel bijtijds reserveren!

#1. Tassenmuseum Hendrikje

Een etagère gevuld met zoete lekkernijen, versgebakken scones, clotted cream, jam en hartige hapjes. En dat in een al even smakelijke omgeving: een schitterende stijlkamer in een 17de-eeuws grachtenpand! Tassenmuseum Hendrikje – het enige tassenmuseum in Europa en het grootste ter wereld – serveert de beste High Tea van Amsterdam.
Herengracht 573, Amsterdam, tassenmuseum.nl

#2. BUUF in de serre

Na een wandeling langs de Muurhuizen of een winkelsessie in de Krommestraat is het heerlijk uitblazen bij BUUF, in de serre van het historische klooster De Mariënhof. Hier bakken Carmen en Cesare ambachtelijk de lekkerste taarten. Een klassieke High Tea serveren ze niet, wel een proeverij van hartig én zoet lekkers!
Kleine Haag 2, Amersfoort, buufindeserre.nl

#3. Hotel Des Indes

Wil je mee smullen van de luxe van vijfsterrenhotel Des Indes in het hart van de Hofstad? Boek dan een viergangen Des Indes High Tea. Begeleid door Thiemes Echte Thee en opgediend in de rijk gedecoreerde lounge, smaken de hartige en zoete lekkernijen van de chef extra lekker.
Lange Voorhout 54-56, Den Haag, hoteldesindes.nl

#4. Pilkington’s

Pilkington’s ligt in hartje Den Bosch, maar je waant je er in Groot-Brittannië. Het prachtige restaurant – met dito binnentuin – serveert de High Tea zoals het heurt. Eerst een variëteit aan huisgemaakt zoet (die apple crumble!) en vervolgens hartige hapjes, zoals shepherd’s pie. Vanzelfsprekend met thee, maar de cava staat ook koud.
Torenstraat 5, Den Bosch, pilkingtons.nl

#4. Hofje zonder Zorgen

Hofje zonder Zorgen ligt middenin de Grote Houtstraat, dé winkelstraat van Haarlem. Maar met uitzicht op de verstilde binnentuin van het Proveniershofje vergeet je die drukte meteen. Zeker als je de huisgemaakte High Tea bestelt, met soep, hartige happen, zoete gerechtjes en verschillende soorten biologische thee.
Grote Houtstraat 142a, Haarlem, hofjezonderzorgen.nl

#5. Emma Restaurant

Emma laat zich niet in een hokje plaatsen; ze is restaurant, bar en patisserie in één! Fonkelnieuw op de menukaart is Pinkie's Tea Party. Hierin komen de hartige lekkernijen (van soep tot open brioche) van de chef samen met het zoet van huispatissier Pinkie (van petit fours tot macarons).
Nieuwe Emmasingel 32, Eindhoven, emmarestaurant.nl

#6. De Juf

Ambachtelijk gemaakte koek, zoet goed en hartige taart, daar draait het om bij De Juf. In de lichte ruimte worden alle producten live én met liefde gebakken. Niets van het assortiment missen? Bestel de High Tea met hapjes van het menu, een stukje dagtaart, jam van het seizoen en thee van TeaBar.
Sint Janstraat 32, Middelburg, dejufmiddelburg.nl

#7. Villa Augustus

Er is een markt met huisgemaakt lekkers, een restaurant waar chefs werken met groenten en fruit uit eigen tuin en een terras met citroenbomen. Bestel een Afternoon Tea en geniet op het mooiste plekje van Dordt van een etagère tjokvol taart, versgebakken scones, zelfgemaakte jam, hartige zuurdesemboterhammen en quiches.
Oranjelaan 7, Dordrecht, villa-augustus.nl

#9. Stilleven

Stap over de drempel bij Stilleven en je voelt je direct thuis. Niet gek, want dit lunchtentje speelt een dubbelrol als brocantewinkel. Slenter langs de schappen en verover een plekje om volop te genieten van het huisgemaakt lekkers. Speelt tijd geen rol? Bestel dan de verrukkelijke High Tea met een zoete én hartige gang.
Ginnekenweg 26, Breda, stillevenbreda.nl

#10. Roos

Verse bloemen op tafel, vrolijke bediening en een verrukkelijke kaart: lunchrestaurant Roos aan de Leidse Botermarkt is terecht een grote lokale favoriet. Ook voor de High Tea die een combinatie is van huisgemaakt zoet, mini-sandwiches en losse thee. Toe aan meer 'umpf'? Bestel dan de High Wine of High Beer!
Botermarkt 12, Leiden, roosleiden.nl

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan