Menu

Vleeshal Middelburg

Waar heden en verleden elkaar ontmoeten

Vleeshal, een museum en expositieruimte in het oude stadhuis aan de Markt in Middelburg, is een haven voor moderne kunst. De tentoonstellingen maken op een bijzondere manier gebruik van de gotische ruimte.

Vleeshal, een museum en expositieruimte in het oude stadhuis aan de Markt in Middelburg, is een haven voor moderne kunst. De tentoonstellingen maken op een bijzondere manier gebruik van de gotische ruimte.

Het moderne vangen in het laatmiddeleeuwse, dat lijkt het idee te zijn van de Vleeshal in Middelburg. Deze tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunstenaars bevindt zich in de oude vleeshal van het voormalige stadhuis van Middelburg. De moderne kunstwerken onder de gotische gewelven leveren een prettige botsing op; een samenkomst van verschillende stijlen uit verschillende tijden. Het is een ervaring om bijvoorbeeld van audiovisuele kunst te genieten in een ruimte die zo veel wortels in de kunstvormen van het verleden heeft.

De moderne kunstwerken onder de gotische gewelven leveren een prettige botsing op
De rol die performance speelt in moderne kunst is hier belangrijk

Roos Gortzak is hier sinds 2014 de directeur. Bij Vleeshal richt ze zich op ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en hoe die teruggrijpen naar de exposities die in de jaren zeventig in het museum werden gehouden – de rol die performance speelt in moderne kunst is daarbij belangrijk.

Die visie is terug te zien in de exposities. Muziek, dans, beeldende kunst en performance worden op een opmerkelijke wijze samengebracht onder het gotische plafond van Vleeshal. Die manier van de ruimte benutten werkt goed en zal ongetwijfeld tekenend zijn voor de tentoonstellingen die nog zullen volgen.

Vleeshal is een unieke locatie in Zeeland waar heden en verleden elkaar niet alleen ontmoeten, maar ook wederzijds inspireren. Het zal een bezoek aan Middelburg net dat beetje extra geven.

Vleeshal is een unieke locatie in Zeeland
Robin Kramer

Geschreven door: Robin Kramer

Robin Kramer (1990) is schrijver, cultuurjournalist en redacteur. Hij woont en werkt in Zwolle.

Locatie & route

Vleeshal
Lange Noordstraat 1B
4331CB Middelburg, Nederland
https://vleeshal.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan