Menu

10x de beste visrestaurants in Middelburg

Hier vis je niet achter het net

Waar eet je een lekkerder visje dan in de Zeeuwse havenstad? In Middelburg barst het van de gezellige visrestaurants. Van klassiekers als mosselen en kibbeling tot gerechten met Spaanse, Italiaanse of Portugese invloeden: hier zit je gebakken!

Waar eet je een lekkerder visje dan in de Zeeuwse havenstad? In Middelburg barst het van de gezellige visrestaurants. Van klassiekers als mosselen en kibbeling tot gerechten met Spaanse, Italiaanse of Portugese invloeden: hier zit je gebakken!

#1. Basalt 

In een van de gezelligste straten van Middelburg vind je het geliefde seafood-restaurant Basalt. Van woensdag t/m zondag eet je hier ’s middags en ’s avonds in een huiselijke setting de lekkerste maaltijden. Bonuspunten, want alles wordt bereid met streek- en seizoensproducten. Ga je voor het Vlaams Vispotje, de kreeft of het fruits de mer-plateau? 

 Sint Janstraat 34, restaurant-basalt.nl

Alles wordt bereid met streek- en seizoensproducten
Met een beetje geluk is er verse tonijn uit de Malediven

#2. Hildernisse 

Hildernisse is zo’n plek waar menig Zeeuw graag komt voor lunches, borrels en diners vanwege de ongedwongen sfeer. Een groot gedeelte van de kaart bestaat uit visgerechten, maar ook de vleeseter en vegetariër komt hier aan zijn trekken. In de middag eet je er het vis-twaalfuurtje, in de avonduren is er tong of een Zeeuwse klassieker als scheermessen en kokkels. Met een beetje geluk is er verse tonijn uit de Malediven. Vergeet niet om het homarium met kreeften en oesters te bewonderen.  

Plein 1940 nr.10, hildernisse.nl

#3. Markthandel Middelburg 

De viswinkel Fish & Chips en kiosk de Chipshop Markt zijn sinds kort samengegaan als Markthandel. Dat betekent dat je op deze hippe locatie niet alleen geniet van betaalbare sushi, kibbeling en patat. Er is nu ook een ruim terras waar je tussen het winkelen door even kunt uitrusten. 

Markt 34

Op deze locatie geniet je van betaalbare sushi, kibbeling en patat
Van zeebaars tot parelhoen tot het dessert met vlierbloesemijs en cheesecake

#4. Het Packhuys 

Heb je zin in een knus en culinair diner? Dan is Het Packhuys een must visit. In Het Packhuis geniet je in een intieme setting van huisgemaakt, biologisch en lokaal eten. Je hebt zowel de keuze uit vis als vlees. Van zeebaars tot parelhoen tot het dessert met vlierbloesemijs en cheesecake: alles ziet eruit als een kunstwerk waar je je tanden in wilt zetten. Op een warme dag is het terras aanrader om te genieten van oesters. Vanaf de haven heb je een fijn uitzicht op de oude VOC-panden en de monumentale Spijkerbrug. 

Kinderdijk 84, hetpackhuys.nl

#5. De Gouden Bock 

Al twintig jaar is De Gouden Bock de plek waar locals komen voor lunch en diner. Het restaurant staat bekend om zijn focus op eerlijke, lokale, spartelverse vis, schaal- en schelpdieren uit het seizoen. Rond het middaguur strijk je neer voor briochebrood met gerookte zalm en hollandaisesaus (de favoriet van het huis), een vissoep of een tweegangenmenu. De avondkaart bestaat uit kleine gerechten die leuk zijn om te delen. Boven in het zeventiende-eeuwse pand zit hotel Bed and Bubbels.  

Damplein 17, degoudenbock.nl

Al twintig jaar is De Gouden Bock de plek waar locals langskomen
Laat je verrassen door de vangst van de dag

#6. De Vliegenier 

Van brood met garnalenkroketten tot sliptong. Bij De Vliegenier – dat gevestigd is in hartje Middelburg – kun je zowel terecht voor diverse lunches als een uitgebreid diner. In de avond verlekker je je aan klassiekers als Zeeuwse mosselen en kibbeling in remouladesaus (fish & chips). Liever een saté? Dat kan ook! Of laat je verrassen door de vangst van de dag. 

Pottenmarkt 6, devliegeniermiddelburg.nl 

#7. La Presa 

In de weekenden schuif je aan bij La Presa voor de o zo geweldige tapas. Je kunt kiezen uit een divers aanbod van vis, vega of vlees. Wordt het de tataki van tonijn, calamares of zalm of toch de kip quesadilla? Dat is nog fijner in combinatie met de wokgroentes én frietjes. Voor wie niet van delen houdt, zijn er Indiase curry’s, bijvoorbeeld met gamba’s, paella en arroz de marisco, een Portugese rijstschotel. Een plekje over? Sluit af met de Portugese pastel de nata, een custardgebakje, of Spaanse churros met chocoladesaus.  

Damplein 44, lapresa.nl

Wordt het de tataki van tonijn, calamares of zalm of toch de kip quesadilla?
La Piccola Italia wordt door Lina en haar familie gerund

#8. La Piccola Italia 

Tegenover La Presa zit het beste en meest verrassende Italiaanse restaurant van de stad. Bijzonder aan La Piccola Italia is dat het gerund wordt door Lina en haar familie. Als kind hielp ze al haar vader in de keuken van zijn restaurant, nu helpen haar zoons haar. Alles wordt bereid volgens traditionele recepten. Je vindt er voornamelijk gerechten met vis en groentes. Vooraf bestel je bijvoorbeeld een insalata caprese of antipasto met zeevruchten. Voor de volgende gang zijn er onder andere spaghetti vongole, kabeljauw met doperwtencrème en pizza’s uit de houtoven (het meel komt rechtstreeks uit Italië). Zorg dat je nog een plekje overhoudt voor de klassieke toetjes als tiramisu. Wist je dat er aan de muur foto’s hangen van bekende Middelburgse vrouwen zoals Escha Tanihatu, de vrouw van Danny Vera? Lina: “Ik wil dat iedereen zich hier welkom voelt en kan genieten van authentieke smaken en geuren uit de Italiaanse keuken.” 

Damplein 46, lapiccolaitalia.nl 

#9. Sakura House 

Sushiliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Sakura House. De kaart is rijkelijk gevuld met allerlei variaties als krab, tonijn, avocado en geflambeerde paling. Maar er zijn meer Japanse lekkernijen. Neem bijvoorbeeld de zeewiersalade, gestoomde bonen, gefrituurde sesamballetjes en teriyakispiesjes. Stomen, frituren en wokken, hier kan het allemaal.  

Domburgs Schuitvlot 23, sakurahuis.nl

Sushiliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Sakura House
Wat voor eten je uiteindelijk geserveerd krijgt is een surprise

#10. Restaurantje Nummer 7 

Restaurantje Nummer 7 staat in het teken van vers, lokaal, biologisch en seizoensgebonden eten. De menukaart is klein maar fijn. Je bepaalt zelf of je voor drie, vier of vijf gangen gaat en of het vlees, vega of vis wordt. Maar wat je uiteindelijk geserveerd krijgt, is een surprise. Tipje van de sluier: eerder stond op het menu ceviche van zeebaars, risotto met asperges en carpaccio van zeeduivel. Wijntje erbij? Voor elke gang helpt het personeel je aan een passende vino. Ze houden ook graag rekening met eventuele dieetwensen. Kom en laat je culinair verrassen!  

Rotterdamsekaai 7, restaurantje.nl

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen! Volg Rosa Lee ook op Instagram, waar ze je op de hoogte houdt van de beste exposities.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan