Menu

Visrestaurant Zeeuwse Streken

Proef in Middelburg de liefde voor de streek

Uit de zee direct op je bord: met dat motto opende chef-kok Cas Zwemer onlangs zijn nieuwe visrestaurant in Middelburg. Maar ook met verse en lokale producten die niet kunnen zwemmen wordt hier heerlijk gekookt.

Uit de zee direct op je bord: met dat motto opende chef-kok Cas Zwemer onlangs zijn nieuwe visrestaurant in Middelburg. Maar ook met verse en lokale producten die niet kunnen zwemmen wordt hier heerlijk gekookt.

Zodra je hier een voet binnen de deur zet voel je de liefde. Voor eten – Cas Zwemer is behoorlijk gepassioneerd over verse, lokale producten – en voor elkaar: de chef-kok opende dit restaurant samen met zijn vriendin Charlotte de Pagter. Sinds 2018 is dit restaurant in het centrum van Middelburg met recht een kersverse hotspot!

Bij de Zeeuwse Streken doen ze niet aan moeilijke liflafjes. De chef houdt van ongecompliceerde gerechten: “Een gerecht heeft niet veel nodig als je uitsluitend werkt met verse ingrediënten.” Je kunt hier heel goed à la carte eten, maar wat Cas het liefste doet is zijn gasten verrassen met het verrassingsmenu. Het shared driegangenmenu is elke week weer anders, volledig gericht op de seizoenen.

Chef-kok Cas houdt het graag simpel

De grootste liefde van Cas is, naast zijn zoontje, de keuken. En dat is te zien. Mocht je eens aanschuiven bij Zeeuwse Streken, probeer dan een glimp op te vangen van deze bevlogen chef-kok in actie. Dan weet je precies wat ik bedoel. Geen visliefhebber? Ga voor de vega risotto met paddenstoelen en gefrituurd Oosterschelde zeewier. Of bestel een van de vleesgerechten uit de Zeeuwse streek.

De trendy, moderne inrichting van het restaurant geeft meteen een huiskamergevoel. Messing bestek, een gouden bar en een indoor patio met veel groen: hier is over nagedacht. Elke week kun je ook nog eens kiezen uit ‘de streek van de week’, geschreven op het schoolbord achter de bar. Deze hotspot is het bezoeken meer dan waard!

Je ziet dat over het interieur goed is nagedacht
ZeeuwZe

Geschreven door: ZeeuwZe

Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl heeft - als onvervalst Zeeuws meisje - een passie voor alles wat met Zeeland te maken heeft. Met haar platform laat ze, op geheel eigen wijze, het Zeeland zien waar ze is opgegroeid. Haring happen, gele klompen & boter karnen? Guess again (al doet ze dat eerste maar wat graag). 

Locatie & route

Visrestaurant Zeeuwse Streken
Gravenstraat 6
4331 KP Middelburg
https://www.zeeuwsestreken.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan