Menu

Stoom

Vegan eten in Middelburg

Je kunt er niet omheen: als je met de trein aankomt op station Middelburg is het eerste wat je ziet restaurant Stoom. Het zit letterlijk aan het perron en station vast. Ben je een dagje in Middelburg en heb je trek? Dan zou ik hier zeker naar binnen lopen voor een lekkere lunch of uitgebreid diner.

Je kunt er niet omheen: als je met de trein aankomt op station Middelburg is het eerste wat je ziet restaurant Stoom. Het zit letterlijk aan het perron en station vast. Ben je een dagje in Middelburg en heb je trek? Dan zou ik hier zeker naar binnen lopen voor een lekkere lunch of uitgebreid diner.

Stoom is niet 100% vegan, maar er zijn wel veel vegetarische én veganistische opties. Vooral op de dinerkaart. Wil je rond lunchtijd al van zo’n heerlijke vegan avondmaaltijd genieten? Geen probleem, je kunt vanaf 11.30 uur van de dinerkaart bestellen.

Veganisten opgelet: eens in de zoveel weken organiseert Stoom een All Vegan Buffet. Die avond staat dan helemaal in het teken van vegan food, waarbij 25 plantaardige gerechten worden geserveerd, inclusief voorgerecht en toetjes. Via de Facebookpagina van Stoom kun je voor dit buffet reserveren.

Veganisten opgelet: eens in de zoveel weken organiseert Stoom een All Vegan Buffet
Ik genoot van een frambozensapje en espresso, maar ook de biologische wijnen bij Stoom zijn vegan

Veel van de ingrediënten die Stoom gebruikt, vinden hun oorsprong in Zeeland. Sterker nog: (onbespoten) producten komen veelal uit eigen tuin en kas van de chef-kok, zoals walnoten, kweeperen, tomaten, komkommers, appels en andere groenten en vruchten. Daarnaast is de chef-kok vaak te vinden aan de oever van de Oosterschelde om wieren te zoeken, uiteraard ook weer om in gerechten bij Stoom te verwerken.

Ik koos van de dinerkaart voor de gewokte udon noodles met vegan gamba’s, paksoi, rode ui, citroengras en een salade. En de vegan brownie als toetje. Zóóó lekker! Daarbij genoot ik van een frambozensapje en espresso, maar ook de biologische wijnen bij Stoom zijn vegan.

Stoom is een groot, maar gezellig restaurant. Je kunt aan de kant van het perron zitten, maar ook aan de voorkant van het restaurant, waar je uitkijkt op water. Met mooi weer kun je ook buiten op het terras zitten. Uitgegeten? Loop dan vooral nog even een rondje, want behalve een plek om te eten, een koffietje te drinken of te werken, is Stoom ook een (vintage) winkeltje met boeken, tijdschriften, snacks, kleding, servies en accessoires.

Je kunt gerechten overigens ook meenemen voor thuis, je werk of in de trein. Vooral dat laatste is verleidelijk, aangezien je vanaf Stoom zo de op het station bent.

Je kunt gerechten overigens ook meenemen voor thuis, je werk of in de trein
What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

Stoom
Kanaalweg 24
4337PA Middelburg, Nederland
https://www.facebook.com/pg/stoommiddelburg/about/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan