Menu

Café Restaurant De Vriendschap

Heerlijk en eerlijk genieten van de lekkerste gerechten

Dit restaurant is een must-go wanneer je de Zeeuwse hoofdstad bezoekt. De luifel verwelkomt je met ‘De Vriendschap’ en dat is ook precies waar het in dit restaurant allemaal om draait. Bewust genieten, van elkaar en van (h)eerlijke gerechten.

Dit restaurant is een must-go wanneer je de Zeeuwse hoofdstad bezoekt. De luifel verwelkomt je met ‘De Vriendschap’ en dat is ook precies waar het in dit restaurant allemaal om draait. Bewust genieten, van elkaar en van (h)eerlijke gerechten.

Een bijzonder feit: het (h)eerlijke eten van De Vriendschap komt voor een groot deel uit eigen tuin. Het restaurant heeft namelijk een dakterras - te zien als je de trap naar de eerste verdieping neemt - met grote bakken gevuld met diverse kruiden en groenten. Deze worden gekweekt om direct uit de moestuin op je bord te belanden, verser kan niet!

De Vriendschap doet er alles aan om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zo min mogelijk eten verspillen. Groenten worden dan ook gepekeld of gefermenteerd en staan in weckpotten te wachten om geconsumeerd te worden. Wanneer ingrediënten niet zelf worden gekweekt, komen ze voornamelijk uit de omgeving.

Groenten die direct uit eigen moestuin op je bord te belanden, verser kan niet!
Een instant favoriet met lekkere, intens zilte smaken

Het is altijd goed eten bij De Vriendschap, het is namelijk een van de meest vriendschappelijke settings van Middelburg. Of je nu een lunchdate hebt, trek in een verlaat ontbijt of gezellig komt dineren: je hebt altijd originele en verse gerechten op je bord. Het hert liep tot voor kort nog in de bossen, het ijs is huisgedraaid en de kaas komt van een boerderij op hemelsbreed nog geen 5 kilometer buiten Middelburg.

Als je moeite hebt met kiezen, neem dan een menu om te delen. Delen hoort tenslotte bij vriendschap. Sla je je portie groenten vaak over? Hier zeker niet! De nadruk in de keuken ligt namelijk op bijzonder bereide groenten en kruiden, in combinatie met vlees, vegetarisch of vis. Aanraders? Probeer de misosoep met boekweitnoedels, spinazie en shiitake: een instant favoriet met lekkere, intens zilte smaken. Ook de lunchplank is een waar feestje en het vult - naast de tafel - de maag met liefde.

De (leuke!) mensen die werken bij De Vriendschap dragen zeer zeker bij aan de fijne sfeer in het restaurant. Goede service, met kennis van zaken en altijd met een glimlach. Kortom: De Vriendschap, eten in vriendschap met een passie voor (h)eerlijk eten. Een aanrader!

Meer tips? Bekijk hier nog tien lekkere restaurants in Middelburg.

ZeeuwZe

Geschreven door: ZeeuwZe

Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl heeft - als onvervalst Zeeuws meisje - een passie voor alles wat met Zeeland te maken heeft. Met haar platform laat ze, op geheel eigen wijze, het Zeeland zien waar ze is opgegroeid. Haring happen, gele klompen & boter karnen? Guess again (al doet ze dat eerste maar wat graag). 

Locatie & route

Café Restaurant De Vriendschap
Markt 75
Middelburg
http://www.vriendschapcr.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan