Menu

Eetcafé Hard & Ziel

Hier geniet je van streetfood van over de hele wereld

Aan de Turfkaai in Middelburg – een plek met een rijke historie – is sinds kort een nieuw eetcafé gevestigd: Hard & Ziel. Dit eetcafé combineert de gezelligheid van een café met bijzonder en internationaal streetfood. Maar wel met een Zeeuwse twist.

Aan de Turfkaai in Middelburg – een plek met een rijke historie – is sinds kort een nieuw eetcafé gevestigd: Hard & Ziel. Dit eetcafé combineert de gezelligheid van een café met bijzonder en internationaal streetfood. Maar wel met een Zeeuwse twist.

Opgericht door sterrenchef Edwin Vinke en BLØF-zanger Paskal Jakobsen en hun vrouwen

De eigenaren van deze eetgelegenheid zijn ook zeker niet de minsten: Middelburger Paskal Jakobsen (van BLØF uiteraard) met zijn vrouw Door en sterrenchef Edwin Vinke van de Kromme Watergang in Hoofdplaat met zijn vrouw Blanche. Dat schept behoorlijke verwachtingen, die gelukkig bij Hard & Ziel meer dan ingelost worden.

Hard & Ziel is nog maar net geopend, maar bezoekers raken nu al niet uitgepraat over het broodje rookwortel. Een vegetarische optie waar de meest verstokte vleeseter nog blij van wordt. Het menu is verradelijk simpel: je denkt waarschijnlijk wel te weten hoe een linzencurry of een hotdog hoort te smaken. Maar Edwin Vinke zou Edwin Vinke niet zijn als hij deze internationale gerechten niet helemaal naar zijn eigen hand weet te zetten. Alle gerechten kennen wel een (veelal lokale) twist, zoals bijvoorbeeld het Zeeuwse buikspek in de Ramen of de kroket van Pulled Pork. Zo geven ze deze traditionele streetfoodgerechten een volledig eigen identiteit.

Internationale streetfoodgerechten met een volledig eigen identiteit
Je bestelt aan de counter en wacht tot je naam op een unieke manier wordt omgeroepen

Steffen Brinkhaus verwelkomt je als gastheer en chef Nando schotelt je de culinaire hoogstandjes voor. Je bestelt aan de counter, pakt je drankje uit één van de grote koelkasten, geeft je naam door aan Steffen en gaat zitten wachten tot omgeroepen wordt dat je eten klaar is. Hoe? Tja, dat is de verrassing. De ene keer klinkt er “aaaaan tafel..” uit de luidsprekers en wordt – wanneer je eten klaar is – door Steffen je naam om geroepen. Bij ons klonk het welbekende Mario Bros.-deuntje alvorens we onze rookwortel met een Thaise salade konden ophalen.

En het moet gezegd: ze waren heerlijk. Alledaagse gerechten worden hier als ware smaaksensaties geserveerd. En dat alles op een originele en laagdrempelige manier. Mocht je na het eten nog ergens een gaatje vinden en toe zijn aan iets zoets? Ga dan voor de ijsbom met pure chocolade en mokka. Een guilty pleasure-toetje waarbij de nadruk duidelijk op pleasure ligt.

Alledaagse gerechten worden hier als ware smaaksensaties geserveerd
ZeeuwZe

Geschreven door: ZeeuwZe

Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl heeft - als onvervalst Zeeuws meisje - een passie voor alles wat met Zeeland te maken heeft. Met haar platform laat ze, op geheel eigen wijze, het Zeeland zien waar ze is opgegroeid. Haring happen, gele klompen & boter karnen? Guess again (al doet ze dat eerste maar wat graag). 

Locatie & route

Hard & Ziel
Turfkaai 3
4331 JV Middelburg
https://www.hardenziel.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan