Menu

De #favourites van Steffen Brinkhaus en Milou Kuijper

De favoriete hotspots van Steffen en Milou van Robuust Koffie in Middelburg

Steffen en Milou zijn de twee eigenaren van Robuust, een koffiebar met ontbijt, lunch, speciaalbieren, wijnen, borrelhappen en veel aandacht voor muziek. Ze kennen Middelburg als geen ander. Wat zijn hun favoriete plekken?

Steffen en Milou zijn de twee eigenaren van Robuust, een koffiebar met ontbijt, lunch, speciaalbieren, wijnen, borrelhappen en veel aandacht voor muziek. Ze kennen Middelburg als geen ander. Wat zijn hun favoriete plekken?

#1. Honeypie

Goede vrienden van ons, Greg en Helen, runnen Honeypie. Het vrolijkste theehuis van Middelburg (en Goes), niets is hen te gek! Ze zijn altijd bezig met nieuwe dingen en organiseren jaarlijks de Culikaravaan, een gezellig en kleinschalig foodtruckfestival rondom de Seismolen met muziek en lekker eten. Twee tips in één dus!
Achter de Houttuinen 50, Middelburg, honeypie.eu

#2. De Drvkkery

Dit is simpelweg een van de mooiste boekhandels van het land en een begrip in Zeeland. In de winkel vind je ook het VVV en een leuke brasserie. Naast een uitgebreide collectie boeken hebben ze allerlei andere mooie kwaliteitsspullen. Als je een leuk cadeau zoekt vind je het hier gegarandeerd! Lees hier meer over De Drvkkery.
Markt 51, Middelburg, de-drvkkery.nl

#3. Kinderjuweeltjes

Milou smelt hier al voordat we over de drempel zijn. Kinderjuweeltjes heeft superleuke en mooie baby- en kinderspullen. Ook zwangerschapskleding en cadeautjes voor het kraambezoek kan je hier vinden en – niet onbelangrijk – de zaak wordt door lieve mensen gerund.
Langeviele 29, Middelburg, facebook.com/kinderjuweeltjes

#4. De Vriendschap & De Herberg

Als we wat uitgebreider willen dineren schuiven we aan bij Vriendschap Café Restaurant, hoewel je hier eigenlijk de hele dag prima terecht kunt. De keuken is vers, lokaal en om te smullen. Een leuke tip is het deelmenu: 9 of 12 gerechtjes vullen in drie gangen je tafel, lekker proeven dus! (zie ook de tip van blogger Rachelle van ZeeuwZe over De Vriendschap, red.)

In huiskamersfeer eten doe je bij hun vrolijke buren van De Herberg. Hier kun je van goede brasseriegerechten genieten of een speciaalbiertje drinken op hun kleurrijke terras.
Vriendschap Café Restaurant, Markt 75, Middelburg, vriendschapcr.nl
De Herberg, Pottenmarkt 2, Middelburg, barherberg.nl

#5. BT'je Anders

Liever een patatje? Frietboetiek BT'je Anders is zoals de naam al zegt geen gewone snackbar. Het is hier enorm gezellig ingericht, evenals de kamers van hun B&B boven de zaak. Je kan zelfs bij de open haard zitten en er is een kinderhoekje. Schrik niet van de rij bij binnenkomst, hier wordt hard gewerkt en voor je het weet geniet je van hun verse patat!
Reigerstraat 3, Middelburg, frietboetiekbtjeanders.nl

#6. Kaffee 't Hof

Voor een lekker potje bier aan de bar gaan we naar Hayo van Kaffee 't Hof. Een fijne, rauwe kroeg waar je trouwens ook voor een lekkere hap terecht kunt. Meerdere keren per week spelen er bands, maar niet voor de softies!
Vlasmarkt 20, Middelburg, kaffeethof.nl

#7. Hoplala Bier

Wil je je bier liever mee naar huis? Ga dan naar Hoplala. Deze winkel heeft hele speciale biertjes en je krijgt er uitgebreide uitleg bij van Marco of Stephanie. Voor sommige mannen kan het een shock zijn, maar deze dame heeft inderdaad verstand van bier. Advies met een lach gegarandeerd!
Gravenstraat 14, Middelburg, hoplala.nl

Locatie & route
  1. Honeypie
  2. De Drvkkerij
  3. Kinderjuweeltjes
  4. Vriendschap Café Restaurant
  5. De Herberg
  6. BTje Anders
  7. Kaffee 't Hof
  8. Hoplala Bier
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan