Menu

De favourites van Djivi Jakhari

De favoriete adressen van barbier Djivi in Middelburg

Djivi Jakhari bracht een groot deel van zijn jeugd door in Middelburg. Op zijn veertiende knipte hij als hobby zijn vrienden, inmiddels runt hij al bijna vijf jaar zijn eigen barbershop voor mannen: ‘Barber Djivi’, aan de Korte Geere. Dit zijn zijn favoriete adressen in Middelburg.

Djivi Jakhari bracht een groot deel van zijn jeugd door in Middelburg. Op zijn veertiende knipte hij als hobby zijn vrienden, inmiddels runt hij al bijna vijf jaar zijn eigen barbershop voor mannen: ‘Barber Djivi’, aan de Korte Geere. Dit zijn zijn favoriete adressen in Middelburg.

#1. Il Senso

“Het liefste eet ik bij Il Senso. Dat is een Italiaans restaurant met een heel goede kaart. En je betaalt zeker niet de hoofdprijs! Ik ken de eigenaren Daphne en Serkan heel goed en er is altijd ruimte voor een praatje met hen. Hier kom ik zeker één keer per week om te eten.”

Lammerensteeg 5, ilsenso.sitedish.shop

Er is altijd ruimte voor een praatje met de eigenaren Daphne en Serkan
De perfecte plek om bij te praten met mijn vrienden

#2. Café Seventy-Seven

“Is het lekker weer? Dan zit ik met vrienden op het terras van Seventy-Seven, gelegen aan de Markt, natuurlijk met een speciaalbiertje. Als het weer niet al te best is, zitten we binnen in de bruine kroeg met wijn en lekkere snacks. De perfecte plek om bij te praten met mijn vrienden.”

Markt 77, seventy-seven.nl

#3. De Spot

“Voor muziek is De Spot mijn favoriete hotspot. In het weekend kun je hier altijd dansen of optredens bijwonen van artiesten uit de buurt of van bekende artiesten. Zo heb ik Danny Vera zien optreden en heb ik diverse themafeesten bijgewoond zoals 80’s en 90’s party’s. Ik vind het altijd lastig om stil te staan als ik de muziek goed aanvoel. Mijn favoriete plek is dan ook de dansvloer. De Spot is een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt.” 

Beddewijkstraat 15, despotmiddelburg.nl

Mijn favoriete plek is dan ook de dansvloer
Je kunt de zaak niet verlaten zonder een huisgemaakt taartje

#4. Het Koffiepand 

“In het weekend spreek ik hier graag met vrienden af. We spelen bordspelletjes terwijl we wachten op ons eten en drinken. Dat zorgt voor een heerlijk ontspannen en huiselijk gevoel. Voor een goede latte, mijn persoonlijke favoriet, kom ik hier ook graag. Je kunt de zaak niet verlaten zonder een huisgemaakt taartje te proeven.”

Korte Geere 19, koffiepand.nl

#5. Pluk de Dag

“Als ik een plant wil dan ga ik naar Pluk de Dag, eigenlijk alleen al vanwege de leuke naam van de zaak. Al mijn kamerplanten komen er vandaan en staan nu gezellig in mijn woonkamer. Af en toe koop ik er een bosje bloemen voor mijn moeder. Je voelt dat de verkopers echt gepassioneerd zijn over de planten. Tussen het shoppen door kun je er koffiedrinken en lekker lunchen.”

Korte Geere 20, plukdedag.org

De verkopers zijn echt gepassioneerd over de planten
Ik raad je zeker aan om tussen de lp’s te gluren

#6. De Drvkkery

“De Drvkkery is een van de weinige zaken waar je nog muziek kunt kopen. Ben je een muziekliefhebber? Dan raad ik je zeker aan om even tussen de lp’s te gluren. Maar er is meer. Van kranten tot tijdschriften tot boeken in verschillende genres. Leuk om te weten: je kunt hier ook lunchen, de kaart is heel afwisselend.” 

Markt 51, drukkerijmiddelburg.nl

#7. IJssalon Fresco

“Bij Fresco hebben ze lekker ambachtelijk Italiaans schepijs. Zij maken alles zelf. Verwacht bekende smaken, maar je komt er ook smaakcombinaties tegen die je niet kent maar die wel aangenaam lekker zijn, zoals aardbeien met basilicum. Pandan vind ik het allerlekkerste.”

Langeviele 39, ijsmiddelburg.nl/

Pandan vind ik het allerlekkerste
Tijdens het lopen kom je van alles tegen zoals de Seismolen

#8. De Bolwerken

Wandelen doe ik het liefst op de Bolwerken. Tijdens het lopen kom je van alles tegen zoals de Seismolen, molen De Hoop en de Koepoort: de enige van de acht oude poorten die in zijn geheel bewaard is gebleven. Deze route loopt grotendeels buiten het centrum van Middelburg. Dit is een heel bekende wandelroute bij veel Middelburgers. Je komt hier veel andere wandelaars tegen en toch is de sfeer relaxed. Een fijne plek om Middelburg op een andere manier te zien en te ontdekken.”

uitinmiddelburg.nl/nl/locaties/locatie:de-bolwerken.htm

Rosa Lee Szarzynski

Geschreven door: Rosa Lee Szarzynski

Rosa Lee Szarzynski is dol op cultuur. Jarenlang vormde haar website Cultypleasure haar lust en haar leven. Een blog vol cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen! Tegenwoordig zet ze haar speurneus op het gebied van culturele activiteiten in voor nsfavourites. Volg Rosa Lee haar account @expojunkie op Instagram voor leuke exclusieve tips. Geen expositie gaat meer aan je voorbij.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan