Menu

Cinema Middelburg

Dinner and a movie

Cinema Middelburg is gevestigd in De Kloveniersdoelen, een historisch pand van begin 17e eeuw. Deze culturele filmzaal herbergt 91 stoelen en heeft een breed filmaanbod, voor ieder wat wils.

Cinema Middelburg is gevestigd in De Kloveniersdoelen, een historisch pand van begin 17e eeuw. Deze culturele filmzaal herbergt 91 stoelen en heeft een breed filmaanbod, voor ieder wat wils.

Het karakteristieke balkenplafond is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je opvalt, dat geeft ook direct de sfeer van dit filmhuis weer. Cinema Middelburg doet niet aan massahysterie, maar verzorgt een breed filmaanbod met films die je niet of nauwelijks in de reguliere bioscopen ziet. Bijzondere filmhuisfilms dus. Door de unieke combinatie van bioscoop met grand café ben je hier goed op je plek voor ‘dinner and a movie’.

Films die je nauwelijks in de reguliere bioscopen ziet
Het grand café zorgt voor een steengoed voorprogramma

Filmliefhebbers komen op Cinema Middelburg af om verrast te worden, om wat anders te zien dan het reguliere aanbod in bioscopen en theaters. Het grand café De Kloveniersdoelen (zie ook de Middelburg restaurant top 10) is maar één gang verwijderd van de filmzaal en zorgt voor een steengoed voorprogramma. Je kunt hier smullen van een voor- hoofd- en nagerecht of na de film een borreltje doen met wat kleine hapjes. Op mooie dagen is het goed toeven op het grote terras.

Cinema Middelburg is een zeer aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor film- én foodliefhebbers: een plek om een heerlijke avond te genieten. Nog een extra tip: er is nu ook een online filmzaal. Genaamd Picl.

ZeeuwZe

Geschreven door: ZeeuwZe

Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl heeft - als onvervalst Zeeuws meisje - een passie voor alles wat met Zeeland te maken heeft. Met haar platform laat ze, op geheel eigen wijze, het Zeeland zien waar ze is opgegroeid. Haring happen, gele klompen & boter karnen? Guess again (al doet ze dat eerste maar wat graag). 

Locatie & route

Cinema Middelburg
Achter de Houttuinen 30
Middelburg
https://www.cinemamiddelburg.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan