Menu

Maastricht: cultuur in het voorjaar

Niet te missen culturele hoogtepunten

Zomer, winter, herfst of lente: elk jaargetijde heeft zijn eigen redenen om weer eens naar Maastricht te gaan. Maar ga je in het voorjaar, dan val je nog eens extra met je culturele neus in de boter. In maart vindt kunstbeurs TEFAF plaats en in april is het tijd voor de Museumnacht. Moelijk kiezen.

Zomer, winter, herfst of lente: elk jaargetijde heeft zijn eigen redenen om weer eens naar Maastricht te gaan. Maar ga je in het voorjaar, dan val je nog eens extra met je culturele neus in de boter. In maart vindt kunstbeurs TEFAF plaats en in april is het tijd voor de Museumnacht. Moelijk kiezen.

TEFAF 2017 – 10-19 maart 2017

Als je dan toch van plan was om naar Maastricht te gaan, doe dat dan in maart. In die maand wordt namelijk TEFAF georganiseerd, onder de kenners over het algemeen beschouwd als een van 's werelds belangrijkste beurzen op het gebied van kunst en antiek. En gek genoeg bij de rest van Nederland relatief onbekend. Zonde! Topkunsthandelaren en -deskundigen van over de hele wereld vliegen van 10 tot en met 19 maart 2017 in om liefhebbers en kopers van kunst te inspireren (en jij bent ook welkom). En dat niet alleen: a little bird told us dat in het geniep celebs van formaat invliegen, van Kayne West tot leden van de Royal Family. Oppervlakkige info die TEFAF tekort doet, à la, maar toch leuk. En als het goed genoeg is voor Kayne… Voilà.

Topkunsthandelaren én celebs vliegen in om kunstliefhebbers en -kopers te inspireren

Om nog heel, heel even in de categorie mensen-kijken te blijven: TEFAF trekt, zoals misschien te verwachten valt, de meest kleurrijke figuren aan van over de wereld. Mocht je even op de werken aan de muur en op de vloer uitgekeken raken, is dat vrijwel onmogelijk voor de mensen om je heen. En Maastricht zou Maastricht niet zijn als er niet volop te eten en te drinken was. Dat alles geheel terzijde: TEFAF is jaar na jaar een van de meest inspirerende beurzen is die je bezoeken kunt, en een onvergetelijk uitje dichtbij huis.
Locatie: MECC Maastricht, Forum 100, tefaf.com

Voor de Maastrichtse Museumnacht blijf je gerust nog een dagje (en nachtje) langer

Museumnacht Maastricht – 7 april 2017

Mocht je TEFAF nu net niet redden, dan is vrijdag 7 april een goede herkansing: die avond (en nacht) host de zuidelijke stad Museumnacht Maastricht: dertien art venues openen hun deuren van 20 uur 's avonds tot 1 uur 's nachts voor 'excentrieke hedendaagse kunstuitingen, waardevolle historische artefacten, mind-blowing performances, cutting edge video-art en muzikale tunes', zoals op de website te lezen valt. Er zijn exclusieve rondleidingen te boeken, workshops te volgen en dj's spinnen er hits, maar er is ook Zuid-Koreaanse jazz én een carnavalsband. Like. Er zijn showhonden en er is soft porno (in schilderkunst). En er is een afterparty. Wel even een ticket scoren, en een leuk hotelletje uiteraard. Plak je er toch gewoon nog een dagje Maastricht aan vast!?
museumnachtmaastricht.nl/nl

Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan