Menu

De favourites van Willem Hermans

De favoriete hotspots van Willem Hermans van Café Zondag in Maastricht

Willem Hermans is eigenaar van Café Zondag en mede-eigenaar van De Brandweerkantine in Maastricht. Hij kent de stad als geen ander. Wat zijn zijn favoriete plekken?

Willem Hermans is eigenaar van Café Zondag en mede-eigenaar van De Brandweerkantine in Maastricht. Hij kent de stad als geen ander. Wat zijn zijn favoriete plekken?

#1. Gio's Cucina Casalinga

Ook al kan ik het menu inmiddels dromen (je hebt maar keuze uit drie gerechten), toch blijft het mijn favoriete restaurant in Maastricht. De vele en heerlijke 'contorni' (bijgerechten, red.), de aandacht van Gio en zijn personeel en de sfeer zorgen ervoor dat ik ieder jaar wel een paar keer langs ga. Gio's Cucina Casalinga stelt nooit teleur!
Vrijthof 29a, facebook.com/Gios

#2. Het Landbouwbelang

Vroeger noemde men het een kraakpand, tegenwoordig is het een culturele broedplek. What's in a name. Feit is dat bij Het Landbouwbelang al jaren de leukste feestjes plaatsvinden. Ook vinden hier veel andere activiteiten plaats, zoals Kaleido. Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen vleeseters of veganisten, wordt niet gekeken naar hoe je je kleedt of waar je studeert. Iedereen is welkom bij Kaleido. De centrale locatie van Treehouse is voor alle internationale studenten van Maastricht geopend om te studeren, relaxen of ideeën en gedachten uit te wisselen. Hier vind je iedere week de zogenaamde Doorgeefwinkel waarbij recycling, upcycling en sustainability centraal staat. Meer info? Bezoek de website.
Biesenwal 3, landbouwbelang.org

#3. Bluescafé Duke

Een van de laatste 'echte' cafés van Maastricht. Haast iedere avond is er wel een jamsessie of een optreden. En anders draait de barman wel goede (meestal blues/rock) muziek! Hopelijk gaan ze nog wat jaartjes door en verandert het niet ook in een eetcafé. Daar zijn er Maastricht immers al voldoende van.
Koestraat 15, facebook.com/bluescafeduke

#4. Lena Berens Studio Store

Lena studeerde aan de Kunstacademie in Maastricht en werkte tijdens haar studie in café Zondag. Later is ze haar eigen kledinglijn gestart. Tegenwoordig verkoopt en maakt ze die in haar eigen winkel, in een prachtig pand in de Witmakersstraat. Inmiddels een begrip onder modeliefhebbers!
Witmakersstraat 1, lenaberens.com

#5. Quattro Mori

Dit is een heerlijke buurtpizzeria/ristorante. Haast iedere vrijdagavond, voordat ik ga werken, ga ik daar mijn krantje lezen. Tenminste, als ik daar aan toe kom, want vaak schuift de eigenaar of iemand anders aan, maar dat is minstens zo leuk. Mijn favoriet is de Entrecôte Piccante met pasta Aglio e olio!
Hoogbrugstraat 63, quattromori.nl

#6. Take Five

Take Five bestaat al meer dan 30 jaar, maar is nog steeds een van de mooiste en meest originele bars van Maastricht. Overdag kun je er lekker rustig lunchen en/of koffie drinken. In de avond hangt er een echte café-sfeer en in de zomer kan je er lekker buiten staan!
Bredestraat 14, theneighbourhood.nl/take-five-bar

#7. Marres Kitchen

Marres Kitchen is het restaurant van het Cultuurhuis Marres, gelegen in de zelfde straat als de Brandweerkantine (waar Willem mede-eigenaar van is, red.). Bezoek een van de mooie exposities in Marres en combineer dat met een heerlijke lunch of diner in het restaurant. Marres hanteert een mediterrane kaart met als favoriet de gestoofde octopus. In de zomer eet je heerlijk buiten in de prachtige stadstuin.
Capucijnenstraat 98, marres.org/kitchen

Locatie & route
  1. Café Zondag
  2. De Brandweerkantine
  3. Gio's Cucina Casalinga
  4. Het Landbouwbelang
  5. Bluescafé Duke
  6. Lena Berens Studio Store
  7. Quattro Mori
  8. Take Five
  9. Marres Kitchen
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan