Menu

De favourites van Joost en Maartje

De favoriete adressen in Maastricht van de smaakmakers van ‘Koffie bij Joost en Maartje’

‘Tout’ Maastricht gaat op de koffie bij Koffie. Omdat ze de lekkerste koffie van de stad zetten, omdat hij de meubels in de prachtige koffietent zelf maakt en zij al het gebak.
Handig, want zo blijven Joost en Maartje vanzelf ‘in the know.’ Dit zijn hun favoriete adressen in Maastricht.

‘Tout’ Maastricht gaat op de koffie bij Koffie. Omdat ze de lekkerste koffie van de stad zetten, omdat hij de meubels in de prachtige koffietent zelf maakt en zij al het gebak.
Handig, want zo blijven Joost en Maartje vanzelf ‘in the know.’ Dit zijn hun favoriete adressen in Maastricht.

#1. De Brandweerkantine

Dit on-Maastrichtse plekje in het up-and-coming Sphinxkwartier heeft een heerlijk terras en superlekker eten. Deze voormalige brandweerkazerne is een lichte, open ruimte, ingericht met vintage meubels. De ideale stek om op je gemak te genieten van een ontbijtje, lunch, borrel of een hapje eten. Met als dessert een potje pingpong natuurlijk!
Capucijnenstraat 21, Brandweerkantine.nl

PS:Willem Hermans, eigenaar van De Brandweerkantine, deelde al eerder zijn #favourites met ons.

Pingpong als toetje in deze voormalige brandweerkazerne
Eigenlijk geheim: dit is de allermooiste binnentuin van de stad!

#2. Marres Kitchen

Dit is er eentje die we eigenlijk liever niet delen, want bij Marres Kitchen zit je in veruit de allermooiste binnentuin van de stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verrukkelijke Mediterraanse gerechten, vol van smaak en perfect op elkaar afgestemde kruiden. En omdat de Kitchen bij het Huis voor Hedendaagse Cultuur hoort, kun je er gelijk ook een expositie bezoeken. Geheimpje dus.
Capucijnenstraat 98, marres.org/kitchen

#3. Traders Pop

Dit is de allerhipste winkel van Maastricht, met de allerhipste eigenaren. Zonder twijfel. De rekken zijn er gevuld met mooie merken, op de wand spot je ansichtkaarten die je meteen wilt hebben en ze hebben een tijdschriftencollectie waar je alles leesliefhebber alleen maar van kan dromen. Als kers op de taart hebben ze achterin ook nog eens een goede selectie vintage kleding.
Heggenstraat 16instagram.com/traderspopmaastricht

Hipper dan Traders Pop vind je het niet in Maastricht
Zie met eigen ogen hoe producten gemaakt worden

#4. Milan Palma

Bij ons in de straat openen steeds meer winkelateliers waar je met eigen ogen kunt zien hoe producten gemaakt worden. Klinkt misschien hoogdrempelig, maar in het leeratelier van Milan Palma ontdek je dat het tegendeel waar is. Je hebt helemaal niet het gevoel mensen op de vingers te kijken. Bovendien zijn de handgemaakte tassen en accessoires te mooi om te negeren.
Maastrichter Heidenstraat 3A, milan-palma.com

# 5. Frontenpark

Dit park is nog in wording, maar je kunt er nu al heerlijk picknicken, lanterfanten of met een gids langs de oude vestingwerken en industriële monumenten wandelen. Het Frontenpark ligt vlakbij De Brandweerkantine en het Sphinxkwartier waar de nieuwe hotspots als paddenstoelen uit grond schieten. Tof als het bruisende ex-industriegebied straks aan een stoer cultuurpark ligt.
Via Brusselsestraat, de Capucijnenstraat, de Boschstraat, bezoekmaastricht.nl/locaties/frontenpark


Extra tip van NS Favourites
Wil je Joost en Maartje zelf ontmoeten en de lekkerste koffie van Maastricht met de baksels van Maartje proeven?
Ga dan naar Koffie bij Joost en Maartje op de Maastrichter Heidenstraat 8.
wijmakenkoffie.nl

De nieuwe hotspots schieten hier als paddenstoelen uit de grond
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan