Menu

3x musea in Maastricht

Van middeleeuwse schatten tot moderne kunst

De lieflijke zuidelijke Maasstad toont historische schilderijen en moderne werken op hoog niveau. Met een oude binnenstad geplaveid met historie is de wandeling tussen dit culturele drietal een uitje op zich.

De lieflijke zuidelijke Maasstad toont historische schilderijen en moderne werken op hoog niveau. Met een oude binnenstad geplaveid met historie is de wandeling tussen dit culturele drietal een uitje op zich.

#1 Museum aan het Vrijthof

Ooit logeerde Karel V er, maar tegenwoordig wordt het Spaans Gouvernement bewoond door de schatten van Museum aan het Vrijthof. Het museum zoekt naar onconventionele combinaties en samenwerkingen, van kunst tot popcultuur. Resulterend in verrassende tentoonstellingen. Ook fijn: Grand Café Maastricht Soiron, waar iedereen welkom is voor een kop koffie met een stukske vloai.
Vrijthof 18, museumaanhetvrijthof.nl

#2 Bonnefantenmuseum

Wie het beroemde museumgebouw van architect Aldo Rossi optimaal wil ervaren, kiest voor de aanlooproute langs het water en ziet de met zink beklede raketvormige toren schitteren aan de Maas. Binnen herbergen de stille, lichte museumzalen een overvloed aan middeleeuwse beeldhouwkunst, vroeg-Italiaanse en Zuid-Nederlandse schilderkunst en een prachtige collectie hedendaagse, vooral conceptuele, kunst van onder anderen Sol LeWitt, Bruce Nauman en Richard Serra. Het vrij toegankelijke café Ipanema heeft een heerlijk terras aan de Maaszijde.
Avenue Céramique 250, bonnefanten.nl

#3 Marres, Huis voor Hedendaagse Cultuur

Op nog geen tien minuten lopen van het Vrijthof staat een witte, oude brouwerswoning, de thuishaven van Marres. Dit 'Huis voor Hedendaagse Cultuur' brengt sinds 1998 een rijk programma van wisselende tentoonstellingen, lezingen, projecten en performances. Ook fijn: de ommuurde, groene binnentuin van Marres Kitchen waar je verrukkelijke Mediterraanse gerechten kunt eten. De gerechten zijn vol van smaak en de kruiden zijn perfect op elkaar afgestemd. 
Capucijnenstraat 98, marres.org

 

 

Locatie & route
  1. Museum aan het Vrijthof
  2. Bonnefantenmuseum
  3. Marres
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan