Menu

10x de lekkerste restaurants in Maastricht

De leukste hotspots en dinerplekjes van het bourgondische zuiden

Een dag in bourgondisch Mestreech staat gelijk aan dwalen langs de Maas, slenteren door eeuwenoude straatjes, culturele schatten bewonderen en ten slotte: neerstrijken bij een van de culinaire topadresjes.

Een dag in bourgondisch Mestreech staat gelijk aan dwalen langs de Maas, slenteren door eeuwenoude straatjes, culturele schatten bewonderen en ten slotte: neerstrijken bij een van de culinaire topadresjes.

#1 Witloof

Interieurliefhebbers stappen binnen voor de prijswinnende entourage, maar lekkerbekken komen maar voor één ding: de biologische, Belgische cuisine bereid volgens familierecepturen van bomma en bonpappa. Vanzelfsprekend met een Belgisch biertje. Bij de entree is ook een friterie. Plezant!
Sint Bernardusstraat 12, witloof.nl

#2 Sjiek Kookpunt

Voor een dosis 'Dolce Vita' stappen Italië-liefhebbers binnen bij kookwinkel Sjiek Kookpunt. Je bent altijd welkom voor lekkere boodschappen, lunch, borrel en een bord vol versbereide antipasti, maar op vrijdag- en zaterdagavond serveert het Sjieke team ook een verrukkelijk diner.
Hoogbrugstraat 15, sjiekkookpunt.nl

#3 Café Sjiek

Café Sjiek is de huiskamer van Maastricht, met als bonus een prachtig terras tegen de eeuwenoude stadsmuur. Hier eet je het lokaal geliefde zoervleis met friet en appelmoes. Reserveren kan niet, maar wachten met een glas bubbels van de Apostelhoeve is geen straf.
Sint Pieterstraat 13, cafesjiek.nl

#4 Harry's

Steak tartare met frites, salade niçoise met verse tonijn, coq au vin en profiteroles met banaan, hazelnoot en chocoladesaus: in de open keuken van de luxe brasserie Harry's, in 'Petit Paris' Wyck, worden lokale producten verwerkt tot verrukkelijke, internationale gerechten.
Wycker Brugstraat 2, harrysrestaurant.nl

#5 't Wycker Cabinet

Wie binnenstapt voor ontbijt kan met gemak blijven hangen tot diner: 't Wycker Cabinet combineert een gezellige huiskamersfeer met de uitstraling van een Franse bistro en heeft een heerlijke menukaart. Ook de perfecte plek voor een borrel aan de getegelde bar.
Wycker Brugstraat 29b, wyckercabinet.nl

#6 Burgerlijk

Na een uitgebreide shopsessie in de boetiekjes van de Rechtstraat, schuif je maar wat graag aan bij Burgerlijk. Ga voor je favoriete burger – of kies voor drie kleine varianten – en een smoothie bomvol vitaminen. Borreltijd? De gin-tonics van Burgerlijk zijn nogal lekker. Cheers!
Rechtstraat 37, burgerlijk.eu

#7 Kruisherenrestaurant

De chef van het Kruisherenrestaurant kookt het liefst met biologische en lokale ingrediënten en dat smaakt hemels. Bijna letterlijk, want de maaltijd wordt geserveerd in het schip van de gotische Kruisherenkerk en bij mooi weer in de hof van het voormalig klooster.
Kruisherengang 19, oostwegelcollection.nl

#8 Restaurant O

Restaurant O geldt als hét visrestaurant van de stad, met bovendien een waanzinnige wijnkaart. Dankzij heerlijke fruits-de-mer en de bejubelde kreeft vergeet je spontaan de Maas en waan je je aan de Middellandse Zee.
Rechtstraat 76, restaurant-o.nl

#9 Café Zondag

Treinreizigers kunnen niet om Café Zondag heen; de route vanaf het station naar de binnenstad leidt langs dit all-day café. Op de heenweg bestel je koffie met een huisgemaakte mueslikoek of warm bananenbrood, op de terugweg allerhande Goeie-avond hapjes (tapas).
Wijckerbrugstraat 42, cafezondag.nl

#10 Stadscafé Lure

Bij Stadscafé Lure zijn gasten welkom van de vroege ochtend tot in de late uurtjes. Natuurlijk voor koffie, speciaalbiertjes en verse, huisgemaakte gerechten, maar het grootste pluspunt van deze lekkere stek? Het waanzinnige terras op het stille pleintje waar je je in La Douce France waant.
Grote Looiersstraat 7, cafelure.nl

Locatie & route
  1. Witloof
  2. Sjiek Kookpunt
  3. Café Sjiek
  4. Harry's
  5. 't Wycker Cabinet
  6. Burgerlijk
  7. Kruisherenrestaurant
  8. Restaurant O
  9. Café Zondag
  10. Stadscafé Lure
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan