Menu

Woonwinkel Skyler Store

Duurzaam design aan de mooiste gracht van Leiden

Op de Nieuwe Rijn in Leiden deed ik een prachtige ontdekking: Skyler Store, een woonwinkel met betaalbare interieur- en designitems. Eigenaresse Misia is interieurontwerpster, en dat zie je meteen als je hier binnenstapt.

Op de Nieuwe Rijn in Leiden deed ik een prachtige ontdekking: Skyler Store, een woonwinkel met betaalbare interieur- en designitems. Eigenaresse Misia is interieurontwerpster, en dat zie je meteen als je hier binnenstapt.

Toen Misia als freelance interieurontwerpster steeds meer vragen kreeg over betaalbare meubels en woonaccessoires, besloot ze zelf een winkel te beginnen. Ze ging op zoek naar de juiste merken voor een mooie mix van duurzaam en design, startte een webshop en hoopte ooit een winkelruimte te vinden aan de mooiste gracht van Leiden, de Nieuwe Rijn. Dat lukte: tot op de dag van vandaag is Misia helemaal in de wolken met haar eigen winkel.

 
De producten en de winkel zijn een lust voor het oog

In Skyler vind je een mix van designmeubels, woonaccessoires en handgemaakte kunst. Zo duurzaam mogelijk, want Misia vindt het belangrijk dat het milieu minder wordt belast. Maar ook dat kleine ondernemers en kunstenaars de kans krijgen om zich te ontplooien. Bovenal zijn de producten, én de winkel, een lust voor het oog. De collectie wisselt snel, omdat er geen sprake is van massaproductie. Zo weet je zeker dat je een item in huis haalt dat maar weinig andere mensen hebben. Zoals duurzame kussens, zachte plaids, kunstige vazen en stoere stoelen. De prijzen variëren van een paar honderd euro voor bijvoorbeeld een handgeknoopt kleed tot – voor designbegrippen – heel betaalbare items zoals een vilten lamp voor zeventig euro en een fluwelen stoel voor tachtig euro.

Ben je gecharmeerd van de stijl van Skyler en kun je wel wat advies gebruiken voor je interieur? De hulp is nabij, want Misia heeft ruime ervaring op het gebied van huizen inrichten en ontwerpen. Zo helpt ze je graag met het kiezen van accessoires, kleuren, vloeren, behang en zelfs het maken van moodboards en plattegronden. Maar je kunt haar ook je hele huis laten inrichten, waarbij ze je al het uitzoekwerk uit handen neemt. Ondertussen ben ik nog steeds helemaal weg van het bijzettafeltje van Crate&Cargo, alleen was die niet zo makkelijk onder de arm te nemen tijdens mijn dagje Leiden. Gelukkig staat hij ook in de webshop, en wordt 'ie gewoon thuisbezorgd.

Misia helpt je graag bij het kiezen van kleuren, een vloer of behang
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Woonwinkel Skyler
Nieuwe Rijn 51
Leiden
https://www.skylerstore.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan