Menu

Pluum

Een schatkist vol ontdekkingen in het centrum van Leiden

Pluum zit in een van de mooiste straatjes van Leiden, midden in het centrum. In deze vrolijke winkel verzamelt eigenaresse Nathalie de leukste woonaccessoires, stationery en andere hebbedingetjes.

Pluum zit in een van de mooiste straatjes van Leiden, midden in het centrum. In deze vrolijke winkel verzamelt eigenaresse Nathalie de leukste woonaccessoires, stationery en andere hebbedingetjes.

Pluum is negen jaar geleden door twee vriendinnen opgericht in Bussum, waar de dorpsbewoners graag cadeautjes kwamen scoren. Mede-eigenaresse Nathalie woonde in Leiden en was nieuwsgierig hoe het zou zijn om daar ook een winkel te beginnen. Niet lang daarna kwam plotseling haar droomplek vrij. Het voelde als meant to be: Pluum in Leiden was een feit.

De dorpsbewoners kwamen in Bussum al graag cadeautjes scoren
In de winkel vind je van alles en nog wat, van woonaccessoires tot prachtig briefpapier tot de lekkerste chocolaatjes

Nathalie reist stad, land en internet af, op zoek naar de leukste producten. Dat levert een mooie mix op van kleine, unieke accessoires en bekende Scandinavische merken als House Doctor en Madam Stoltz. In de winkel vind je verder nog alles van prachtig briefpapier tot de lekkerste chocolaatjes. Maar ook de muisjes in een doosje van het merk Maileg zie je hier liggen. Heel geliefd bij jong én oud. Achterin staat een afgedekte patio, voor mij persoonlijk echt het mooiste plekje in de winkel. Hier staan planten te pronken voor in huis, samen met potten in allerlei soorten en maten. Menig Leienaar en nieuwsgierig toerist weet Pluum inmiddels te vinden.

Wat de winkel in Bussum betreft: die deuren zijn helaas gesloten. Nathalie wilde graag alle focus richten op de winkel in Leiden, en dat zie je zeker terug in de details. Het aanbod wisselt geregeld, dus je vindt er elk bezoek weer iets nieuws. Een goed excuus om geregeld even binnen te stappen!

Je vindt er elk bezoek weer iets nieuws
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Pluum
Burgsteeg 2
2312 JS Leiden
www.pluumwinkel.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan