Menu

Lot en de Walvis

Van het ontbijt door naar de borrel

Lot en de Walvis in Leiden is zo'n plek waar alles in het teken staat van pure ontspanning. Zo kun je hier de hele dag door toetjes bestellen. Het motto van Lot is namelijk: 'Life is short, eat dessert first'.

Lot en de Walvis in Leiden is zo'n plek waar alles in het teken staat van pure ontspanning. Zo kun je hier de hele dag door toetjes bestellen. Het motto van Lot is namelijk: 'Life is short, eat dessert first'.

Bij binnenkomst voel je je al snel thuis, dankzij alle verschillende hoekjes en plekjes waar je kunt zitten. Er zijn zelfs mensen die lekker hun schoenen uittrekken en een LP opzetten op de oude platenspeler. Maar laten we bij het begin beginnen, voorin bij de waterbar. Hier kun je gratis water tappen, met een smaakje. In de ene kan drijven stukken watermeloen, en in de andere munt met steranijs. Dorst gelest? Tijd om de zaak te ontdekken. Tegenover de bar zit je er sowieso knus bij. Loop je door, dan beland je in de wat grotere ruimte met gezellige zitjes.

Tegenover de bar zit je er sowieso knus bij
Je kunt hier de hele dag ontbijten en daarmee scoor je bij mij bonuspunten

Rechts achterin vind je de keuken. Daar komen de lekkerste gerechten vandaan. Je kunt hier ook de hele dag ontbijten, en daarmee scoor je bij mij meteen bonuspunten. Ontbijt vind ik namelijk het beste gerecht van de dag. Hier doe je dat bijvoorbeeld met een gezonde yoghurt bowl met vers fruit. En lunchen met een briochebol met pittige rendang van lamsvlees. Daarna rol je zo de borrel in met sticky meatballs en nacho's. Maar ook de dinerkaart heeft voor ieder wat wils: van homemade burgers tot zeebaarsfilet uit de oven en gestoofd lamsvlees. En een toetje toe. Of misschien had je die allang achter je kiezen.

Als de zon schijnt, dan zit je hier helemáál gebakken, zo aan het water, met de haven aan je voeten. Je ziet hoe mensen aan komen varen om vanuit hun bootjes het terras op te stappen. En met mooi weer gaat ook nog eens de barbecue aan. Als dat geen vakantiegevoel geeft? Ze organiseren hier trouwens van alles: van een hippiemarkt tot een leuke band. Kortom, bij Lot en de Walvis valt altijd wel iets te beleven.

Met mooi weer gaat de barbecue aan
Looselab

Geschreven door: Looselab

Het handgeschreven lijstje met favoriete adressen van Marlous Beukeboom werd een eigen blog: looselab.nl. Je vindt er alleen bijzondere feelgoodplekken met bijvoorbeeld een te gekke inrichting of een fijne, persoonlijke sfeer.

Locatie & route

Lot en de Walvis
Haven 1
Leiden
https://lotendewalvis.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan