Menu

Het Slachthuis

Vegan eten in Leiden

De naam doet het misschien vermoeden, maar bij Het Slachthuis wordt niet geslacht. Althans, geen dieren. Wél courgettes, wortels, bananen en avocado’s. De medewerkers van deze gloednieuwe vegan hotspot noemen zichzelf dan ook niet voor niets ‘de avocadokillers’.

De naam doet het misschien vermoeden, maar bij Het Slachthuis wordt niet geslacht. Althans, geen dieren. Wél courgettes, wortels, bananen en avocado’s. De medewerkers van deze gloednieuwe vegan hotspot noemen zichzelf dan ook niet voor niets ‘de avocadokillers’.

Het Slachthuis opende zijn deuren in februari 2019 en is daarmee Leidens eerste 100% vegan lunchroom. Plantaardig eten vinden ze hier heel normaal. Niet alleen voor het milieu, de aarde en het welzijn van dieren, maar ook voor onze eigen gezondheid.

Van soepen, salades en smoothies tot broodjes, taart en friet. Er staat hier voor iedereen wel iets lekkers op de kaart. Of je nou een goed ontbijt wilt voor een stevige stadswandeling door Leiden, even snel wilt lunchen tijdens een shopsessie of gezellig uitgebreid wilt borrelen: bij Het Slachthuis kan het allemaal. 

Van soepen, salades en smoothies tot broodjes, taart en friet
De lunchroom heeft veel leuke zitplekjes, maar met mooi weer kun je ook buiten op het terras zitten

Wat me direct opviel toen ik het restaurant binnenstapte, waren alle grappige details. Zo hangen er enorme rode pepers, jalapeños en slachthaken aan het plafond en vertelt de muurtekening het verhaal van groenten die worden ‘geslacht’. De lunchroom heeft veel leuke zitplekjes, maar met mooi weer kun je ook buiten op het terras zitten.

Ik ging er lunchen en nam een sinaasappel-wortel-gembersapje en het naanbrood met hummus, pesto en gegrilde groentes. Hoewel dit misschien simpel klinkt, was de smaakcombinatie echt verrassend lekker. En als ik zeg dat je me mag wakker maken voor versgebakken taart, raad je vast al wat mijn toetje was: de huisgemaakte appeltaart, ook heerlijk!

Het is wel goed dat je dit leest, want deze hotspot zit niet op een locatie waar je toevallig even voorbijloopt als je een dagje in Leiden doorbrengt. Je moet het echt weten. Goed nieuws: vanaf het centrum loop je er in een paar minuten naartoe. Je vindt Het Slachthuis in het Poortgebouw naast De Meelfabriek. Een locatie die nog volop in ontwikkeling is, maar toch ook een heel gezellig wijkje. Nieuwsgierig geworden? Loop er dan gauw eens langs.

Goed nieuws: vanaf het centrum loop je er in een paar minuten naartoe
What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

Het Slachthuis
Meelfabriekplein 1
2312 LK Leiden
http://www.hetslachthuis.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan