Menu

Shoppen in Leeuwarden

Hip winkelen en wandelen in Ljouwert

Winkelen is geen straf in de Friese hoofdstad. Tijdens een shoppingsessie dwaal je door historische steegjes en over gezellige grachten. Er is van alles te zien en te kopen, van keramiek en design in een eeuwenoud stadspaleis tot streetwear in een prachtig pand aan het water.

Winkelen is geen straf in de Friese hoofdstad. Tijdens een shoppingsessie dwaal je door historische steegjes en over gezellige grachten. Er is van alles te zien en te kopen, van keramiek en design in een eeuwenoud stadspaleis tot streetwear in een prachtig pand aan het water.

#1. Hardwerk x Fogeltje

Voor vinyl, vintage, eerlijke denim en duurzame kleding ga je naar Hardwerk x Fogeltje, in het hart van de stad. Eigenaren Lieuwe en Itske – broer en zus – hebben liefde voor hergebruik met de paplepel ingegoten gekregen; hun vader stond aan de wieg van het originele Fogeltje.
Nieuwestad 121, Hardwerkfogeltje.nl

#2. Johan Hemrica

Verderop in de straat vind je een verrassende combinatie: Johan Hemrica mixt bloemen met mode en maakt het af met echte must haves voor thuis. In het prachtige pand aan de gracht word je ondergedompeld in een natuurrijke wereld vol prachtige kleding van onder andere By Malene Birger, sneakers van Veja en woonaccessoires van House Doctor.
Nieuwestad 51, Hemricahouseofflowers.nl

#3. Klup de Dag

Van comfortabele sweaters tot trendy sneakers, street- en sportswear hebben voor altijd een plek veroverd in onze garderobe. Voor een frisse update stap je binnen bij Klup de Dag, waar het zelf ook piekfijn geklede personeel je met liefde adviseert. In het toffe interieur spot je o.a. T-shirts van Tommy Hilfiger, schoenen van Veja en sweaters van Obey.
Nieuwestad 53, Klupdedag.nl

#4. Lydia Elisabeth Pottery

In de kleine conceptstore van Lydia draait het allemaal om haar handgemaakte keramiek en ander ambachtelijk geproduceerd, duurzaam moois uit Nederland. Ook bijzonder: Lydia geeft regelmatig toffe kleiworkshops in haar atelier!
Sint Jorisstrjitte 6, lydiaelisabethpottery.nl 

#5. House of Colour

Interieurfreaks met een zwak voor woonaccessoires zijn gewaarschuwd: de snel wisselende collectie kussens, plaids en verlichting van dit woonwinkeltje aan het water maakt enorm hebberig. Items van HK Living, Madam Stoltz en Urban Nature Culture vechten om je aandacht, maar struin ook zeker door de rekken met tassen, sjaals en kleding.
Naauw 14, instagram.com/houseofcolour

#6. House of Taste

De smaak van Friesland proef je bij House of Taste. Deze verrukkelijke delicatessenwinkel vind je in de gezellige Kleine Kerkstraat, vlak bij de iconische toren Oldehove. Het assortiment gaat van internationaal tot regionaal. Zeker proeven: droge worst uit Akkrum, bier uit Harlingen en Vlielander zeewierkaas.
Kleine Kerkstraat 36, Houseoftaste.nl

#7. Nørd

Dit frisse adres heeft met zijn flinke dosis Scandinavisch cool de Sint Jacobstraat een welverdiende oppepper gegeven. Nørd is gespecialiseerd in design, maar dan wel van het betaalbare en veelal ambachtelijke soort. Denk: woonaccessoires, verzorgingsproducten, stationary en sieraden, alles even sober-chic en stijlvol. Nørd is bovendien een topplek voor een (h)eerlijke kop koffie.
Sint Jacobsstraat 15, Nord-store.nl

#8. Binnenwerk interieur

Deze 300 m² tellende woonwinkel bevindt zich in een monumentaal pand met uitzicht op Keramiekmuseum Princessehof. De rijkgekleurde kleden en mooie designmeubelen maken het tot een plek vol inspiratie voor de echte interieurliefhebber. Gelukkig zijn er ook kasten vol hebberig makende designcadeaus die allemaal makkelijk mee de trein in gaan.
Grote Kerkstraat 12, Binnenwerk.nl

#9. Museumwinkel Princessehof

Denk je bij een museumwinkel aan een stoffige ruimte vol posters, mokken en koelkastmagneten? Think again! De shop van Keramiekmuseum Princessehof bewijst dat het anders kan en heeft een assortiment dat naadloos aansluit bij de collectie van het museum: van vazen van Hella Jongerius tot keukentextiel van Viktor&Rolf.
Grote Kerkstraat 9, Princessehof.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan