Menu

Laura & De Chef en Sems

Gezellig tafelen in hartje binnenstad

Leeuwarden weet van wanten als het aankomt op eten en drinken! Het liefst schuiven we aan bij een van de gezellige restaurants in hartje binnenstad, zoals Laura & De Chef en Sems.

Leeuwarden weet van wanten als het aankomt op eten en drinken! Het liefst schuiven we aan bij een van de gezellige restaurants in hartje binnenstad, zoals Laura & De Chef en Sems.

Laura Terpstra, eigenaresse van restaurant Laura & De Chef, woont al haar hele leven in Leeuwarden. Ze voelde precies aan wat de stad nodig had: een lunchcafé met een ongedwongen sfeer én heerlijk eten. Fast forward naar nu en de zaak zit sinds de opening in 2017 steevast stampvol, iedere dag.

Begrijpelijk, want Laura & De Chef heeft een portie Friese 'je ne sais quoi' waar je u tegen zegt, verdeeld over twee aparte ruimtes die verbonden worden door een trapje. Rechts bij binnenkomst de bar, links een grote tafel. Trappetje op en je komt in een knusse ruimte met zithoeken.

Een portie Friese 'je ne sais quoi' waar je U tegen zegt
Laura is leuk en de chef kookt lekker, wat wil een mens nog meer?

Wij zijn meer dan tevreden met een middagje op bezoek bij Laura. Want Laura is leuk en de chef kookt lekker, wat wil een mens nog meer? Oh, en mocht je nou tijdens je online zoektocht naar een leuk adres in Leeuwarden op de Vinny & Jo Club gestuit zijn: kan kloppen. De eigenaren van die alom bejubelde koffieshop droegen de zaak over aan Laura en zijn tegenwoordig zelf te vinden op verschillende feesten, partijen en festivals. Nu is het wachten tot er weer een nieuwe koffiezaak van het Vinny & Jo kaliber komt in Leeuwarden. Op een andere plek dan, niet in plaats van Laura! Dat zou zonde zijn. Wie oh wie steekt zijn hand op?

Liever iets voor de avonduren? Sems, in een monumentaal pand bijna pal tegenover Laura & De Chef, is je antwoord. Als klein jongetje wist Jeroen Meppelink, eigenaar van Sems, het al: later, als ik groot ben, wil ik zelf een horecazaak hebben! Et voilà: hier is Sems. Een eigentijds restaurant slash wijncafé in hartje Leeuwarden, zoals de stad nog niet had.

Er is geen krant waar Sems na de opening niet in heeft gestaan, en dat is het restaurant ook zeker waard. Juist nu de nieuwigheid er een beetje vanaf is, is aanschuiven eigenlijk meer dan ooit een aanrader. De wijnen zijn origineel, de uitleg die je er gratis bij krijgt is uitgebreid en de kleine happen 'on the side' zijn om over naar huis te schrijven. Met de culinaire groeten uit Sems.

Er is geen krant waar Sems na de opening niet in heeft gestaan
Barts Boekje

Geschreven door: Barts Boekje

Barts Boekje is de lifestyle- en adressensite van Maartje Diepstraten. Je vindt er allerhande adresjes, van hippe hotspots tot gouwe ouwe, van Vlissingen tot Kaapstad. Zelf woont Maartje in Amsterdam, met man Dirk en mopshond Willem. Ook leuk: Maartje schreef het boek Little escapes. 208 slaaptips en eetadressen in Nederland en Vlaanderen.

Locatie & route
  1. Laura & De Chef
  2. Sems
Bekijk ook
10 uur in Amsterdam – vertrekpunt Haarlemmerbuurt
Reis+hotel Amsterdam (vanaf €39)
5x bijzondere musea in Amsterdam

Amsterdam / Cultuur

5x bijzondere musea in Amsterdam
Bam Boa

Amsterdam / Food

Bam Boa
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan