Menu

5x bijzonder overnachten in Leeuwarden

Van slapen in de cel tot rusten als een vorst: deze overnachtingsplekken barsten van de sfeer

Niks lekkerders dan je dagje shoppen in Leeuwarden verlengen met een overnachting. Dan kún je voor een relatief ‘gewoon’ hotel gaan, zoals bijvoorbeeld Van der Valk in Leeuwarden, óf je kiest voor een bijzondere slaapplek - een gevangenis bijvoorbeeld - en daarvan heeft de stad er genoeg. De keuze is nog nooit zo moeilijk geweest!

Niks lekkerders dan je dagje shoppen in Leeuwarden verlengen met een overnachting. Dan kún je voor een relatief ‘gewoon’ hotel gaan, zoals bijvoorbeeld Van der Valk in Leeuwarden, óf je kiest voor een bijzondere slaapplek - een gevangenis bijvoorbeeld - en daarvan heeft de stad er genoeg. De keuze is nog nooit zo moeilijk geweest!

Benieuwd hoe het voelt om een nacht in de cel door te brengen?

#1. Alibi Hostel - slapen in de gevangenis

(vanaf €27 per nacht)
Benieuwd hoe het voelt om een nacht in de cel door te brengen? Dit is je kans - en je hoeft er gelukkig niets crimineels voor te doen. In het Alibi Hostel, gelegen in de oude gevangenis van Leeuwarden, zijn de cellen omgetoverd tot comfortabele ho(s)telkamers waar je met twee tot en met achttien personen in kunt slapen. Voor de jongste kruimeldiefjes kan een babybed worden bijgezet en, fijn detail, je krijgt eigen sleutel. Bijzonder overnachten doe je bij het Alibi Hostel zeker.

Blokhuisplein 40, Leeuwarden, alibihostel.nl
12 minuten lopen vanaf station Leeuwarden

#2. Hotel Weidumerhout - slapen in het groen 

(vanaf €105 per nacht)
Na een dagje shoppen in Leeuwarden snak je misschien naar natuur en een prikkelarme omgeving. Hoewel Leeuwarden geen lawaaierige stad is, zorgt ontspannen in het groen voor een heerlijke nachtrust. Op ongeveer zes kilometer ten zuiden van Leeuwarden vind je hotel WeidumerHout, gelegen aan de Elfstedentocht-route. Je kunt er overnachten in reguliere hotelkamers, maar ook in één van de prachtige ‘hotel-cubes’ die middenin het weiland staan. Dát is pas in alle rust ontwaken.

Dekemawei 9, Weidum, weidumerhout.nl
Met de OV-fiets vanaf station Leeuwarden ben je er binnen 30 minuten

Overnacht in een prachtige 'hotel-cube'
Ze branden hun eigen koffiebonen en verkopen een eigen IPA-bier

#3. Post Plaza - slapen in het oude postkantoor 

(vanaf €99 per nacht)
Hotel Post Plaza is gelegen in - de naam doet het al vermoeden - het oude postkantoor van de stad. Je kunt kiezen uit zes verschillende kamertypes; er is er geen één hetzelfde. Bovendien is over elk detail nagedacht en heeft elke kamer een regendouche. Heerlijk! Ook leuk: ze branden hun eigen koffiebonen en verkopen hun eigen IPA speciaalbier. Tip: oefen wat op je Fries. Als je een woordje Fries (mee)spreekt, wordt dit erg gewaardeerd.

Tweebaksmarkt 25-27, post-plaza.nl
11 minuten lopen vanaf station Leeuwarden

#4. In de Brouwerij - slapen tussen het bier 

(vanaf € 105 per nacht)
Voor iedereen die wel van een pilsje houdt, is dit hotel in het centrum van de stad een absolute aanrader. De bovenste twee verdiepingen van het voormalige koetshuis herbergen elf sfeervolle gastenverblijven met uitzicht op de binnentuin, de brouwerij of het Zaailand. Van de ‘arbeiderskamers’ tot in de suites word je ondergedompeld in de wereld van bier. Natuurlijk heeft het hotel ook een eigen brouwerij (van tien hectoliter). Prima slaapmutsje. Bang dat na een avondje drinken je kamerpasje spoorloos is verdwenen? Geen zorgen, dit hotel werkt met apptoegang. Is dat even slim geregeld!

Zaailand 94, bijonsindebrouwerij.nl
6 minuten lopen vanaf station Leeuwarden

Word ondergedompeld in de wereld van bier
Slaap letterlijk en figuurlijk als een vorst(in)

#5. Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof - slapen als een vorst 

(vanaf € 80 per nacht)
Koninklijke ambities? Spoed je dan naar Fletcher Hotel Paleis het Stadhouderlijk Hof, want daar slaap je letterlijk en figuurlijk als een vorst(in). Het pand is tot 1971 in het bezit geweest van de koninklijke familie - en dat zie overal terug. Vanuit het hotel wandel je zo het centrum in om te shoppen, of een bezoek te brengen aan de markt. 

Hofplein 29, hotelstadhouderlijkhof.nl
11 minuten lopen vanaf station Leeuwarden

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan