Menu

Walking dinner door Haarlem

Een stadswandeling in combinatie met een driegangendiner

Dat gastronomisch genieten en cultuur snuiven heel goed samengaan, bewijst deze stadswandeling door Haarlem. Tussen het wandelen door eet je een voor-, hoofd- en nagerecht bij drie verschillende restaurants. 

Dat gastronomisch genieten en cultuur snuiven heel goed samengaan, bewijst deze stadswandeling door Haarlem. Tussen het wandelen door eet je een voor-, hoofd- en nagerecht bij drie verschillende restaurants. 

Botermarkt
Botermarkt
Fortuyn
Fortuyn
Het voordeel van zo’n ‘lopend diner’ is dat je niet na hoeft te denken waar je gaat eten.

Bij een walking dinner gaan beweging, cultuur snuiven en gastronomisch genieten hand in hand. Het voordeel van zo’n ‘lopend diner’ is dat je niet na hoeft te denken waar je gaat eten. Én je geniet van een voor-, hoofd- en nagerecht bij drie verschillende toprestaurants! Tussen de gangen door maak je twee wandelingen van zo’n dertig minuten langs highlights van de stad die je hebt uitgekozen. De organisatie zorgt voor een plattegrond met een beschrijving van de route. Ook maken ze de reserveringen voor jou in orde, zodat er altijd een plekje voor je vrij is.

Le Mortier
Le Mortier
Kees Verkade
Kees Verkade

Deze sfeervolle stadswandeling in Haarlem start bij Le Mortier, een Frans georiënteerd restaurant met een liefde voor kwaliteitswijnen uit de Loire streek. De eigenaren serveren een amuse en een voorgerecht van spruitjes met een pasta van aubergine en sesam. Uiteraard met een goed glas wijn erbij. Vanaf hier start de eerste wandeling door karakteristieke straatjes en langs gezellige pleinen richting het volgende restaurant voor het hoofdgerecht.

De wandeling staat duidelijk beschreven en voert langs historische Haarlemse bezienswaardigheden zoals de Wilhelminakerk, de Botermarkt, het Brouwershofje en het Proveniershof. In vroegere tijden ontwikkelde Haarlem zich als schildersstad. Niet zo raar dus dat onderweg een standbeeld opdoemt van Frans Hals. Deze oude Hollandse meester woonde en werkte er namelijk een groot deel van zijn leven. Dat Haarlem zo mooi de combi tussen een shop- en cultuurstad is, bewijst een bronzen beeld, Winkelen, statten (drie winkelende oude dames), aan de Grote Houtstraat. Beeldend kunstenaar Kees Verkade kreeg van de gemeente in 1966 de opdracht om deze te maken.

De wandeling staat duidelijk beschreven en voert langs historische Haarlemse bezienswaardigheden.
Op de menukaart een mix van klassieke gerechten met een verrassende twist.

Dan is het tijd voor de volgende gang bij restaurant Parck. Hier mag je het hoofdgerecht zelf kiezen. Op de menukaart vind je een mix van klassieke gerechten met een verrassende twist. Zoals gepaneerde tongfilet met pompoen, venkel en gambamayonaise. Even uitbuiken maar niet te lang! Het tweede deel van de wandeling wacht. Deze voert langs het Frans Hals Museum en eindigt op de Grote Markt. Hier bevinden zich de Vleeshal, het stadhuis en het laatste restaurant, Fortuyn. Een overheerlijk dessert van chocolade en rood fruit luidt het einde van de stadstour in. Met een volle buik en een voldaan gevoel in de benen rest alleen nog nagenieten van een geslaagde avond vol cultuur en lekker eten.

Ook iets voor jou? Reserveren kan via: https://www.walkingdinner.com/nl/stad/haarlem/.

 

 

LaPeet

Geschreven door: LaPeet

Fotografe en blogger LaPeet reist voor verschillende opdrachtgevers de wereld rond. Op Tripstermagazine.com deelt ze haar reisverhalen en en laat ze je talloze exotische bestemmingen en spannende steden zien.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan