Menu

3x restaurants aan het water

Heerlijk tafelen in sfeervol Haarlem

Liefhebbers van lekker eten kunnen in Haarlem hun hart ophalen. Het fraaie stadscentrum barst van de restaurants, en deze drie aanraders liggen ook nog eens mooi aan het water.

Liefhebbers van lekker eten kunnen in Haarlem hun hart ophalen. Het fraaie stadscentrum barst van de restaurants, en deze drie aanraders liggen ook nog eens mooi aan het water.

#1 Frisk aan het Spaarne

In de oude chocoladefabriek van Droste aan de rivier 'het Spaarne' zit Frisk. Een restaurant waar je de hele dag terecht kunt; voor ontbijt, lunch, borrel, koffie op het terras of een heerlijk diner. Alles heeft een Scandinavische touch. De inrichting bijvoorbeeld, met veel kleur, planten en hout. Maar ook de 'Nordic Kitchen', met vers en puur eten. Mijn favoriete gerecht is de in pompoenpitten gegaarde zalm. Tip: neem plaats bij de ramen of met mooi weer op het terras. Frisk is een vrolijke plek met veel ruimte, licht en eindeloos uitzicht!
Max Euweplein 1, friskaanhetspaarne.nl

#2 Fishbar Monk

De naam zegt het al: bij Fishbar Monk eet je vis. Goede en duurzame vis ook, want op het menu staan veel Nederlandse vissoorten en bijvangst. Zelf laat ik me graag verrassen. Omdat de vangst elke dag vers is, zit er bij de dagelijks wisselende gerechten veel bijzonders wat ik niet eerder at, zoals gerookte sprotjes. Oesterliefhebbers kunnen hier ook terecht: er is een oesterbar waar je kunt kiezen uit vier soorten. Ook dankzij de stijlvolle inrichting − met zinken tafels, groene tegels en vintage accessoires − is Monk een prettige plek. Is het een zonnige dag? Neem dan plaats op het terras met uitzicht over het water. Tot laat in de avond schijnt hier de zon.
Turfmarkt 20, fishbarmonk.com

#3 Morris

Uiteten met vrienden doe ik graag bij Morris. De relaxte sfeer leent zich perfect voor een avond ongedwongen tafelen. Het authentieke pand is een van de mooiste van Haarlem, en de plek ook. Midden in het centrum, met uitzicht over het water en een heerlijk terras. Binnen is Morris stoer ingericht, met veel steen, hout en robuuste tafels. Het no-nonsense interieur past bij het eten: op de kaart staan stevige stukken vlees en vis van de grill met smakelijke bijgerechten die je kunt delen. Terug naar de basis, maar dan goed!
Spaarne 36, restaurantmorris.nl

Haarlem City Blog

Geschreven door: Haarlem City Blog

Haarlem is een wereldplek. Winkelen, lekker eten, naar het strand, culturele uitstapjes: het kan hier allemaal. Blogger Laura is een echte mug (oftewel geboren Haarlemmer) en ontdekt graag nieuwe adresjes in de stad. Haar favorieten deels ze wekelijks op haarlemcityblog.nl.

Locatie & route
  1. Frisk aan het Spaarne
  2. Fishbar Monk
  3. Morris
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan