Menu

Blender

Vegan eten in Haarlem

Als je een dag in Haarlem doorbrengt, zou ik zeker langs Blender wandelen. Voor een lekker ontbijt, goede koffie, biologisch taartje, gezonde smoothie of uitgebreide lunch. Plof neer op een van de bankjes binnen of bij mooi weer in de zon op het terras, met uitzicht op de gracht.

Als je een dag in Haarlem doorbrengt, zou ik zeker langs Blender wandelen. Voor een lekker ontbijt, goede koffie, biologisch taartje, gezonde smoothie of uitgebreide lunch. Plof neer op een van de bankjes binnen of bij mooi weer in de zon op het terras, met uitzicht op de gracht.

En bijkomend voordeel: alles bij Blender wordt natuurlijk gezoet

Niet alles op de menukaart bij Blender is vegan, maar er zijn wel veel vegetarische, glutenvrije én veganistische opties. Zoals de naam al een beetje verklapt, kun je hier onder andere terecht voor heerlijke verse sappen uit de blender. Zoals een ‘red love’ of ‘green refresher’, vol met groenten en fruit. Maar ook met koffie (van Bootkoffie) met diverse soorten vegan melk, ijskoffie, kruidenthee, wijn en bier kun je hier je hart ophalen.

Omdat ik als veganist al jaren geen tzatziki had gegeten, koos ik voor de vegan tzatziki sandwich met gegrilde courgette, avocado, komkommer, tomaat, tzatziki, kiemen, dukkah en balsamico. Mét een stukje bananenbrood toe. Megalekker allebei, je proeft dat het eten hier met liefde wordt bereid. En bijkomend voordeel: alles bij Blender wordt natuurlijk gezoet. Eigenaresse Marloes vertelt: ‘Onze dagverse producten zijn allemaal vrij van geraffineerde suikers en worden gezoet met dadels, banaan, kaneel, kokosbloesem en maple siroop.’ Verantwoord genieten dus!

Als je binnenkomt bij Blender is het lastig om een plekje te kiezen. Niet omdat het klein is, maar omdat er zo veel gezellige hoekjes zijn. Je kunt hoog zitten, op een fauteuil, bankje of gewoon aan tafel. Voor ieder wat wils. Het heeft een fijne huiskamersfeer en is lekker licht. Wat ik verder leuk vond, is dat het volhangt met plantjes.

De locatie van deze hotspot kan eigenlijk niet beter. Als je vanaf het station het centrum doorwandelt, loop je zo door een leuk wijkje richting de Kleine Houtstraat waar Blender aan de rand van het centrum zit. En na een healthy lunch, drankje of snack ben je weer helemaal opgeladen om terug te wandelen of verder te winkelen.

Wat ik verder leuk vond, is dat het volhangt met plantjes
Alles is bij Blender ook to-go

Heb je geen tijd om uitgebreid te lunchen? Alles is bij Blender ook to-go. En voor de Haarlemmers onder ons: als je hier (na sluitingstijd) een feestje wil geven, kun je Blender ook afhuren. Hoe dan ook, ik kom hier zeker nog eens terug. Jij ook?

Kleine Houtstraat 138, Blender-haarlem.nl

What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

Blender
Kleine Houtstraat 138
2011DS Haarlem, Nederland
www.blender-haarlem.nl

Bekijk ook
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan