Menu

4x Lunch in Haarlem

Bij deze vijf wil je zeker even aanschuiven

Lunchen buiten de deur is populairder dan ooit. Haarlem doet daar flink aan mee: het barst van de lekkere en originele lunchplekken.

Lunchen buiten de deur is populairder dan ooit. Haarlem doet daar flink aan mee: het barst van de lekkere en originele lunchplekken.

De geur van versgebakken brood ruik je overal

#1. De Volkslust

In een prachtig historisch hoekpand zit De Volkslust. Alles bij dit van oorsprong Vlaamse Bakhuys staat hier in het teken van brood en koffie. De geur van versgebakken brood ruik je overal. Op de lunchkaart staan diverse omeletten, baguettes en croque- of madam-monsieurs. De Volkslust is heel ruim en licht. Bij mooi weer kun je naar buiten, er is een gevelterras aan het water.

Kruisweg 67, devolkslust.be

#2. Frenchie

Een grand café in een sfeervol oud hoekpand, maar dan van nu. Op de kaart veel comfort food met Franse basis en met Aziatische en Latijns-Amerikaanse invloeden. Mijn favoriet: de Green Goblin Bowl met avocado, mango, spinazie en homemade Sunny Granola. De keus is enorm. Niet alleen de kaart is fantastisch, het intieme interieur is dat ook. Knap stylingwerk!

Gedempte Oude Gracht 46, frenchie.nl

Niet alleen de kaart is fantastisch, het intieme interieur is dat ook
Een perfecte plek om bij te praten of juist even alleen te gaan zitten

#3. Vascobelo

Brasserie en koffiebar Vascobelo heeft twee verdiepingen en een stadse binnentuin. De sfeer is hier altijd aangenaam. De jazzmuziek klinkt door de speakers en de inrichting voelt als een woonkamer. Een perfecte plek om bij te praten of juist even alleen te gaan zitten. Vascobelo heeft heerlijke eigen koffie. Op de lunchkaart salades, soepen en vers brood met bijvoorbeeld kaas uit Brugge.

Zijlstraat 94vascobelo.com

#4. Hofje zonder zorgen

Wat Haarlem uniek maakt zijn toch wel de vele hofjes in de binnenstad, en bij Hofje zonder Zorgen zit je er middenin. En dat wel gewoon in Haarlems bekendste winkelstraat de Grote Houtstraat. Smul van het uitzicht en ook van de kaart. Hierop staan heel veel broodjes, salades en soepen. Ook een aanrader: de high tea en huisgebakken taarten. Persoonlijk kan ik de cheesecake niet weerstaan.

Grote Houtstraat 142Ahofjezonderzorgen.nl

Op de kaart staan veel broodjes, salades, huisgemaakte quiches en soepen
Haarlem City Blog

Geschreven door: Haarlem City Blog

Haarlem is een wereldplek. Winkelen, lekker eten, naar het strand, culturele uitstapjes: het kan hier allemaal. Blogger Laura is een echte mug (oftewel geboren Haarlemmer) en ontdekt graag nieuwe adresjes in de stad. Haar favorieten deels ze wekelijks op haarlemcityblog.nl.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan