Menu

7x lekker eten in Haarlem

Van een kas met vakantiesfeer tot gastronomisch fastfood

De hoofdstad van Noord-Holland is compact, rijk aan toffe winkels, gevuld met culturele schatten en – lest best – er openen steeds meer culinaire topplekjes. Deze 7 zijn favoriet.

De hoofdstad van Noord-Holland is compact, rijk aan toffe winkels, gevuld met culturele schatten en – lest best – er openen steeds meer culinaire topplekjes. Deze 7 zijn favoriet.

#1 Café Colette

Je kunt er verrukkelijk dineren op z'n Frans; de bistrokaart van Café Colette is gevuld met klassiekers als steak tartare, confit de canard en crème brûlée (romig met krakende korst). Goed om te weten: op de menukaart kom je naast op-en-top Franse gerechten ook oesters tegen. Fijnproevers vallen hier dus met hun neus in de boter.’
De Oude Groenmarkt 22, cafecolette.n

#2 Nolita Pizzabar

Een krokante pizza met flinterdunne bodem uit de steenoven en een goed glas wijn: voor een portie La Dolce Vita haast je je naar Nolita Pizzabar. Bar inderdaad, dus ook een prima plek voor een borrel. Vanzelfsprekend met een goed gevulde plank met antipasti.
Lange Veerstraat 17, nolitapizzabar.nl

#3 By Lima

Het interieur mag dan suikerzoet zijn, in de gerechten van By Lima zijn nauwelijks geraffineerde suikers te ontdekken. Hetzelfde geldt voor e-nummers. Het all-day breakfastmenu is om van te watertanden (de chocolat chip pancakes!) en ook voor verrukkelijke drankjes ben je hier op het juiste adres. 
Zijlstraat 65, by-lima.nl

#4 Het Veerkwartier

Een stukje buiten het centrum ligt Het Veerkwartier aan de Veerplas. Hier waan je je in het walhalla; in de huiselijk ingerichte kas, boordevol vintage en planten, wordt lekker en lokaal gekookt en staat de agenda staat tjokvol concertjes, openluchtbioscoopavonden en (kinder)workshops. Het lijkt wel vakantie!
A. Hofmanweg 62, hetveerkwartier.com

#5 Bar Wolkers

Wie een uitzicht op het Spaarne wil combineren met een lekkere bak koffie, broodje huisgemaakte bal of geroosterde boterham met humus, strijkt neer bij Bar Wolkers. De huiselijke sfeer – vintage, noeste tafels en kunst – zorgt ervoor dat je na de lunch blijft hangen tot borreltijd.
Gedempte Oude Gracht 139, barwolkers.nl

#6 Kweekcafé

De Haarlemmer Kweektuin, een plek gevuld met bananenbomen en geitjes, is het groene hart van Noord. Hier combineert de crew van het Kweekcafé de liefde voor eten met de liefde voor cultuur. Dus geniet je in de kas van een (h)eerlijke, huisgemaakte soep of een inspirerende lezing.
Kleverlaan 9kweekcafe.nl

#7 Rubens Burger

De gastronomische burger is een hit, ook in Haarlem. Rubens Burger serveert super originele vlees-, vis- of vegavarianten, bijvoorbeeld gemaakt van kikkererwten en bieten. En wil je meer vitaminen bij je burger? Dan is er de saladeversie, zonder broodje maar met frisse limoen-yoghurt dressing.
Drossestraat 3, rubensburger.nl

Locatie & route
  1. Café Colette
  2. Nolita Pizzabar
  3. By Lima
  4. Het Veerkwartier
  5. Bar Wolkers
  6. Kweekcafé
  7. Rubens Burger
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan