Menu

10x de fijnste restaurants in Groningen

Heerlijk eten en drinken in het noorden

Wandelen over de 'diepen' (Groningse grachten) en rondstruinen in het Ebbingekwartier: een dagje in Groningen maakt hongerig. Hier moet je zijn voor het lekkerste eten van Groningen – tussendoor voor de lunch óf tijdens het diner als afsluiter van de dag.

Wandelen over de 'diepen' (Groningse grachten) en rondstruinen in het Ebbingekwartier: een dagje in Groningen maakt hongerig. Hier moet je zijn voor het lekkerste eten van Groningen – tussendoor voor de lunch óf tijdens het diner als afsluiter van de dag.

#1 Feel Good

Van brownie tot burgersalade, geef gerust toe aan je cravings; bij Feel Good worden de gerechten vers bereid met natuurlijke, onbespoten ingrediënten. De lunch duurt tot 17.00 uur en tijdens een vroeg diner (tot 19.00 uur) eet je er wat de pot schaft – eveneens vers, regionaal en zonder chemische toevoegingen.
Oude Kijk in 't Jatstraat 29, feelgoodgroningen.nl

#2 Stadscafé 't Feithhuis

Aan de voet van de Martinikerk ligt Stadscafé 't Feithhuis, een plek waar iedereen zich thuisvoelt. Je kunt er lezen en luieren, brunchen, borrelen en dineren. De chef werkt met lokaal lekkers, van grasvarkens uit Drouwenerveen tot verse vis uit de Waddenzee.
Martinikerkhof 10, restaurant-feithhuis.nl

#3 Mahalo

Het Noorderplantsoen is een groene stadsoase waar je 's ochtends in alle rust ontwaakt met een fair trade coffee of slowjuice van Mahalu. Het menu van dit kleine ontbijt- en lunchrestaurant is huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig.
Verlengde Grachtstraat 1mahalo.nu

#4 Konbu Streetfood

Bij Konbu willen ze dat je je thuisvoelt, dus vind je onder de banken oplaadpunten voor je laptop of telefoon. Maar het draait natuurlijk om het eten: volop lekkers uit Zuidoost-Azië, zoals gefrituurde Koreaanse kip, Vietnamese Pho en Japanse Ramen. Mmm!
Oosterstraat 10, konbustreetfood.nl

#5 Het Concerthuis

Waarom kiezen als je kunt delen? De menukaart van Het Concerthuis is gebaseerd op shared dining, en dat volgens je eigen regels. Dus kijkt niemand raar op als je ontbijt met een pizza met Groningse buffelmozzarella en de dag afsluit met een bananenpannenkoek. Een aanrader: de zondagse Brakke Brunch (vanaf 10.30 uur).
Poelestraat 30, hetconcerthuis.nl

#6 De Uurwerker

Van een kop koffie met hypersnel internet tot een houtovenpizza met flinterdunne bodem: het is elk moment van de dag goed toeven bij De Uurwerker. Op zonnige dagen op het beschutte terras, bij minder weer op de chesterfieldbanken met uitzicht op de open keuken.
Uurwerkersplein 1, uurwerker.nl

#7 XO

Je stapt er binnen voor een snelle lunchstop tijdens het shoppen, of om uitgebreid te dineren. En wil je in zo'n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk van de XO-kaart proeven, kies dan voor SamSam, twee halve gerechtjes per gang. Wel ruimte laten voor het desert met yoghurt, meringue, vers fruit, crumble en ijs.
Folkingestraat 13, xo-groningen.nl

#8 Wereldburgers

Een hamburger is altijd favoriet, zeker als het vlees verantwoord is. Wereldburgers serveert naast beefburgers ook burgers met lamb, chicken of pork. Maar de broodjes met biologisch wagyu-vlees en vegavarianten zijn ook niet te versmaden. Lekker met koolsla, huisgemaakte aardappelwedges en een bijpassend biertje.
Akerkhof 43, wereldburgersgroningen.nl

#9 Pernikkel

Met producten van lokale boeren en seizoensgroenten stelt de keukenbrigade van Pernikkel (Vlaams voor ergens héél véél zin in hebben) wekelijks een kleine kaart samen – van sinaasappelbosbessensap tot zoete aardappelburger. Aanrader is de Pernikkelplank, een selectie kaas, worst en goed brood om te dippen en te smeren.
Aweg 2, pernikkel.nl

Locatie & route
  1. Feel Good
  2. Stadscafé 't Feithhuis
  3. Mahalu
  4. Konbu Streetfood
  5. Het Concerthuis
  6. De Uurwerker
  7. XO
  8. Wereldburgers
  9. Pernikkel
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan